Koné: "Real Madrid sterker dan Barcelona"

Arouna Koné is dit seizoen topscorer van Levante. Hij ziet de Spaanse gigantenstrijd van dichtbij en vindt Real Madrid momenteel een stuk beter dan Barcelona.

Tegen Real Madrid scoorde de oud-speler van Roda JC en PSV de winnende treffer, de enige nederlaag van Madrid dit seizoen. "Maar op dit moment lijkt Real sterker en gevaarlijker dan Barcelona", stelt Koné. "Het doelpuntengemiddelde is bijna vier. En de aanvallers van Real Madrid vind ik de gevaarlijkste van Spanje", liet hij weten.

Zaterdag speelt Levante ( 4e in de competitie ) tegen Barcelona. "Dat zal moeilijk worden voor ons. Er is niet een tactisch strijdplan om Lionel Messi af te stappen. We moeten als team voetballen en hopen dat Messi niet in goeden doen is… Maar zodra je gaat denken dat je gaat verliezen, is dat fataal. We moeten naar Camp Nou afreizen met vertrouwen en de intentie iets positiefs neer te zetten."

Levante is dit seizoen de verrassing van de Primera División. Met een kleine ploeg die bijna geen geld heeft gekost staat Levante op slechts twee punten van nummer twee Barcelona. De 28-jarige Koné heeft vijf keer gescoord voor zijn club dit seizoen. Tegen Gijon scoorde hij afgelopen weekend twee keer.