Amélie-regisseur maakt Engelstalige 3D-film

De Franse regisseur Jean-Pierre Jeunet werkt aan een Engelstalige 3D-film. De maker van Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain verfilmt de roman The Selected Works of T.S. Spivet. Dat schrijft het Franse persbureau AFP.

De 31-jarige Amerikaanse schrijver had vijf cineasten op het oog voor de verfilming van zijn roman. Naast de Fransman dacht hij aan David Fincher, Tim Burton, Wes Anderson en Michel Gondry. "Ik was de eerste die contact met hem had en sindsdien is de samenwerking nooit meer gestopt", aldus Jeunet.

Het boek van Reif Larsen uit 2009 gaat over de 12-jarige T.S. Spivet, een hoogbegaafd jongetje uit de Amerikaanse staat Montana. Als hij een wetenschappelijke prijs wint, reist hij alleen door de VS om zijn prijs in Washington op te halen.

De 58-jarige Jeunet debuteerde in 1991 als regisseur met de film Delicatessen. Alien: Resurrection uit 1997 is zijn eerste Engelstalige film. T.S. Spivet, de werktitel van zijn 3D-project, wordt zijn tweede film in het Engels. De opnamen van de roadmovie moeten in de lente van volgend jaar beginnen en de film moet in 2013 in de bioscopen draaien.