Patty Brard schijt op eigen oud-programma

Patty Brard schijt op haar eigen oud-programma Shownieuws, waar ze na jarenlange dienst eerder dit jaar het veld moest ruimen. De presentatrice vindt de kwaliteit van het SBS 6-programma bedroevend. Dit zegt ze in het kwaliteitsblad Weekend.

"Laatst zat ik weer eens te kijken en dacht ik: Wat erg, wat een uitzending! Echt een soort AT5 op het niveau min zeven. Die teksten en allemaal andere kleine dingetjes...", verzucht La Brard.

De presentatrice blijft zich bemoeien met de showrubriek: "Dan sms ik de presentator van dienst: 'Dik je nieuws eens aan. Maak het wat smeuïger.' Niet om degene af te kraken, maar juist om het programma verder te helpen en beter te maken. Opbouwende kritiek moet altijd gegeven kunnen worden. Helaas dacht men daar bij het programma anders over."

Brard is ontslagen, omdat ze naar eigen zeggen 'moeilijk' werd bevonden: "Ik heb altijd al mijn mond opengetrokken als mij iets dwars zat. Stil blijven, ik kan het gewoon niet. Er bestaat een hele waslijst aan dingen die bij dat programma volgens mij beter kunnen. Alleen bij Shownieuws ervoeren ze dat op een gegeven moment als lastig. Dat is toch een bewijs van onvermogen."

Toch houdt Brard een opening open om misschien terug te keren naar Shownieuws: "Of ik ooit zou willen terugkeren? Misschien. Alleen als de mensen, waarvan ik weet dat zij de reden zijn van mijn vertrek, hun excuses aanbieden."


Patty Brard schijt op eigen oud-programma (Foto: Novum)