IMF bevestigt steunvraag Hongarije

Hongarije heeft het Internationale Monetair Fonds (IMF) en de Europese Commissie om financiële steun gevraagd. Dat bevestigde IMF-chef Christine Lagarde maandag in een verklaring, na berichten hierover vorige week.

"Het IMF heeft een verzoek van de Hongaarse autoriteiten ontvangen voor eventuele financiële steun", zei Lagarde. "De autoriteiten hebben een soortgelijk verzoek aan de EC gestuurd en hebben aangegeven dat ze van plan zijn om alle steun van het IMF en de EC die beschikbaar wordt gesteld als voorzorgsmaatregel te behandelen."

Lagarde zei dat een IMF-team, dat momenteel in Boedapest aan het werk is, terugkeert naar Washington om met het IMF-bestuur te overleggen.

De Hongaarse schulden bedragen 74 procent van het bruto binnenlands product. Hiermee is de schuld een van de hoogste binnen Europa. Het Hongaarse ministerie van financiën meldde vorige week dat het op zoek is naar een 'nieuwe vorm van samenwerking' met het IMF. Het ministerie benadrukte toen dat het niet ging om een extra lening.


IMF bevestigt steunvraag Hongarije (Foto: Novum)