'Cross-platform saven is volgende stap'

Een spel op verschillende apparaten spelen en altijd hetzelfde avontuur verder spelen. Het online opslaan van de voortgang in een spel is de volgende stap voor gamebedrijf Popcap Games.

Het moet niet uitmaken dat een spel via Facebook of op een smartphone gespeeld wordt. Het bedrijf noemt dit het cross-platform saven van een spel. Dat heeft David Bishop, gameontwikkelaar bij Popcap, gezegd in een interview met gametijdschrift Edge.

Bishop vertelde het tijdschrift dat sommige gamers het strategiespel Plants vs Zombies of vier of vijf verschillende apparaten gespeeld hebben. "Wij willen die apparaten met elkaar verbinden zodat gamers altijd en overal verder kunnen spelen vanaf het punt waar zij de laatste keer gebleven zijn", zei de gameontwikkelaar.

Verschillende apparaten van Apple kunnen al met elkaar communiceren, maar de voortgang in een spel wordt nog niet gedeeld. Sony introduceert het delen van de voortgang volgend jaar wanneer het de Playstation Vita op de markt brengt. Een spel kan dan op de Vita en de Playstation 3 gespeeld worden.

Popcap is niet van plan zich te beperken tot de apparaten van een fabrikant. Als het aan het gamebedrijf ligt, kunnen spelers straks op een iPad een spel spelen en vervolgens verdergaan op de pc via Facebook of op een Android-smartphone.


'Cross-platform saven is volgende stap'