Extraatje in Final Fantasy XIII-2 voor Final Fantasy XIII spelers

Heb je Final Fantasy XIII gespeeld, dan ontvang je een beloning wanneer je begint met Final Fantasy XIII-2. Bij het starten van het spel krijg je dan een reeks scenes gepresenteerd waarin te zien is hoe het met de personages is vergaan. Daarbij krijgen mensen met een Final Fatasy XIII save data op hun schijf een special item, dit laat producer Yoshinori Kitase weten tijdens een interview met Xbox.com.

Kitase gaat tijdens het interview verder in op het Historia Crux system, waarmee je door tijd reist. Dit systeem is bedacht door het team zodat Final Fantasy XIII-2 minder lineair voelt dan deel XIII. Hoewel je door tijd kunt reizen, is het niet mogelijk om naar de gebeurtenissen van Final Fantasy XIII of daarvoor te gaan. De gebeurtenissen uit XIII hebben tijdparadoxen veroorzaakt, waardoor Serah en Noel kunnen tijdreizen. Kitase legt uit dat je acties de toekomst beïnvloeden, het is mogelijk om de gebeurtenissen in het spel te veranderen door het verleden te veranderen. 

Verder laat Kitase weten dat het spel op één disc past omdat de tussenfilmpjes nu veelal met de ingame engine zijn gemaakt in plaats van pre-rendered filmpjes. Daardoor is het nu ook mogelijk om tijdens de verhaalscènes verschillende kleren en wapentuig te tonen. Volgens hem zijn de laadtijden kort en om zo nog korter te maken kun je de game op je Xbox360 installeren. Of de PlayStation 3-versie ook een installatie-optie krijgt werd niet verteld, logisch gezien het interview werd gehouden door Xbox.com.