Sneijder acht titel Inter niet realistisch

Internazionale moet niet aan het kampioenschap denken. De club moet eerst zijn wedstrijden weer gaan winnen, vindt sterspeler Wesley Sneijder. "Langzaam moeten we gewoon weer proberen in de competitie punten te gaan pakken", liet hij maandag in Noordwijk weten aan Novum Nieuws. "Maar ja, dat roepen we elke week. Als die drie punten steeds uitblijven, dan wordt het lastig."

Inter begon slecht aan het seizoen waarin van de eerste vijf wedstrijden in alle competities er vier werden verloren en een gelijkgespeeld. Dat kostte trainer Gian Piero Gasperini de kop. Hij werd opgevolgd door Claudio Ranieri, maar de ploeg speelt nog stroef in de Serie A. Na negen duels staat Inter zeventiende met een magere acht punten.

In de Champions League gaat het beter dan in de Serie A. Sneijder heeft daar geen verklaring voor. "De Champions League is toch een toernooi op zich. Het is heel vreemd, misschien dat er dan toch net iets extra's naar boven komt", zoekt de middenvelder naar een verklaring. "Maar ik moet ook zeggen: we spelen niet tegen de sterkste tegenstanders in onze poule."

Zondag kwam Inter door slecht weer niet in actie. Voor Sneijder de kans om zijn oude club Ajax tegen Utrecht, de club uit zijn geboorteplaats waar zijn broertje Rodney voor uitkomt, te zien spelen. "Ik heb op televisie gekeken. Mooi voor Utrecht natuurlijk. Met name voor mijn broertje was het een hele mooie uitslag. Ik heb genoten van de wedstrijd."