[Primera División] Messi redt punt voor Barcelona in Bilbao

FC Barcelona is zondag op het nippertje ontsnapt aan de eerste nederlaag van het seizoen. De landskampioen sleepte dankzij een doelpunt in blessuretijd van Lionel Messi uit bij Athletic Bilbao een 2-2 gelijkspel uit het vuur. Door het puntverlies ziet Barcelona de achterstand op koploper Real Madrid oplopen tot drie punten.

De wedstrijd werd beïnvloed door de aanhoudende regen die het veld steeds moeilijker bespeelbaar maakte. De spelers van Barcelona leken daar het meeste last van te hebben. De normaal gesproken loepzuivere passes kwamen deze keer niet aan en in de persoonlijke duels was Barça keer op keer de onderliggende partij.

De thuisploeg wist zich beter raad met de omstandigheden en kwam na twintig minuten op voorsprong. Ander Herrera passeerde doelman Victor Valdes, die daarmee een eind zag komen aan zijn recordreeks van bijna negenhonderd minuten zonder tegengoal. Vier minuten later stond het echter alweer gelijk door een rake kopbal van Cesc Fabregas.

Bilbao wilde geen genoegen nemen met een gelijkspel en nam tien minuten voor tijd opnieuw de leiding. Fernando Llorente werkte de bal uit een corner via Barcelona-speler Gerard Pique over de doellijn. In de eerste van drie minuten blessuretijd bezorgde een misverstand in de Baskische verdediging de Catalanen alsnog een punt.

Messi redt punt voor Barcelona in Bilbao (Foto: Novum)