Koploper FC Zwolle klopt Willem II

FC Zwolle heeft vrijdagavond uitstekende zaken gedaan in de Jupiler League. De koploper won door een doelpunt van Nassir Maachi met 1-0 van Willem II, dat op de derde plaats staat. De voorsprong van Zwolle op de Tilburgers bedraagt nu zeven punten. FC Eindhoven, dat met 1-0 won van Fortuna Sittard, blijft de nummer twee.

Clubtopscorer Maachi zorgde in Zwolle al na tien minuten voor het winnende doelpunt. Bij FC Eindhoven, dat een achterstand heeft van drie punten op de koploper, was Ratco Vansimpsen de gevierde man. De Belgische aanvaller scoorde in Sittard in de zeventiende minuut.

Onderin begint de situatie voor AGOVV steeds nijpender te worden. De Apeldoornse club verloor zelf thuis met 6-0 van Sparta en zag concurrent FC Emmen met 3-2 winnen van Go Ahead Eagles. AGOVV staat met vier punten en een doelsaldo van -32 stijf onderaan. Emmen heeft acht punten.