Coulthard: "Tijd Massa bij Ferrari bijna voorbij"

Volgens David Coulthard zal Felipe Massa niet lang meer voor het Formule 1-team van Ferrari blijven rijden. De Braziliaan wordt om zijn oren gereden door teamgenoot Fernando Alonso en is dit seizoen veelvuldig betrokken bij incidenten, waarbij hij vaak Lewis Hamilton tegenkomt.

"Ferrari heeft waarschijnlijk geen andere keus dan naar een andere coureur te kijken," zei Coulthard tegen Servus TV. De Schot weet dat Massa na zijn ongeval in 2009 niet meer op het niveau van daarvoor is gekomen. De Braziliaan heeft nog een contract tot eind volgend jaar, maar zoals met Kimi Räikkönen is gebleken schroomt Ferrari niet om dat voortijdig af te kopen. "In de Formule 1 is alles mogelijk. Dat heb ik wel geleerd in mijn zeventien jaar," zei Coulthard die in het verleden zelf F1-coureur was.

De Schot weet dat je in de Formule 1 telkens top moet presteren wil je mogen blijven. "In de Formule 1 sta je altijd onder druk. Zelfs Sebastian Vettel staat onder druk, maar dan op een andere manier. Massa weet misschien dat zijn Formule 1-loopbaan langzaam tot een einde komt. Met deze resultaten blijft hij niet nog een paar jaar bij Ferrari."