Michael Pachter verwacht de meest succesvolle verkoopperiode hardware ooit

Onze favoriete glazenbolkijker Michael Pachter verwacht dat de komende kerstperiode de meest succesvolste verkoopperiode ooit gaat worden voor hardware. Hij zegt dat Microsoft daarbij voorop gaat lopen met het 1-jarig jubileum van de Kinect.

In een gesprek met IndustryGamers zegt Pachter dat Microsoft de media-aanval gaat leiden in een poging zoveel mogelijk consumenten weg te halen bij de concurrenten Nintendo en Sony. Hij voorspelt voor de komende kerstperiode een heuse console-oorlog waarin Microsoft het 1-jarig jubileum van het Kinectsysteem gaat gebruiken als strijdwapen in het media-offensief. Hij verwacht dat Sony en Nintendo er op eenzelfde manier op zullen gaan reageren met eigen campagnes. Alles overigens vergezeld van acceptabele prijzen voor de consoles en redelijke kortingen op de handhelds.

Pachter verwacht verder dat het bovengenoemde kerstoffensief zal gaan zorgen voor een vaste groei in software en hij voorspelt voor 2012 een 8% groei in softwareverkopen. Deze gaat volgens hem aangestuurd worden door grote spellen die uit gaan komen in het eerste kwartaal zoals Darkness II, Mass Effect 3, Max Payne 3 en Ghost Recon Future Soldier.

Pachter gelooft dat met de hardwarelaunches voor 2012, PlayStation Vita in maart en Wii U verder in 2012, de teruglopende verkopen op de Nintendoplatforms een halt zullen worden toegeroepen door softwareverkopen op de nieuwe consoles.

Pachter geeft tenslotte aan dat in Amerika de gecombineerde hardwareverkopen in de periode oktober-december 2010 de 9,4 miljoen consoles hebben gehaald. Hij verwacht dat de verkopen van PlayStation 3, Xbox 360 en Wii in dezelfde periode dit jaar die aantallen nog verder zullen gaan overtreffen.