FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 2 november 2011

Te water geraakte kinderen overleden

De politie heeft meegedeeld dat de twee kinderen die vanmorgen in Utrecht in een geparkeerde auto te water raakten, zijn overleden. Duikteams van de brandweer waren snel ter plaatse om de kinderen uit het water te halen, maar reanimatie mocht niet meer baten.

De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend. De auto stond geparkeerd aan de Keulsekade toen hij om onbekende redenen te water raakte. De parkeerplaats waar de auto geparkeerd stond was zonder afscheiding. De auto is inmiddels geborgen.

Een ooggetuige meldde dat de moeder als eerste uit het water is geholpen.  Zij moest de kade op worden geholpen omdat die 2,5 meter hoog was. “De moeder stond trillend op haar benen toe te kijken”, zei persfotograaf Marnix Schmidt die ook ter plaatse was.

Teeven wil gratis verklaring omtrent gedrag

Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven (VVD) wil de Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) gratis maken voor vrijwilligers bij jeugdkampen, scouting en sportclubs. Teeven vindt het belangrijk dat dit soort vrijwilligersorganisaties vragen om een dergelijke verklaring, maar dat zou een extra drempel kunnen vormen voor vrijwilligers om aan de slag te gaan.

Vrijwilligers doen immers al onbetaald werk, en moeten dan ook nog eens geld gaan neertellen voor een VOG. Als de verklaring voor vrijwilligers die werken met jeugd gratis wordt, wordt deze voor andere groepen overigens wel wat duurder.

Eerder zegde Teeven nog toe te kijken of vrijwilligersorganisaties in de toekomst mogelijk gratis een VOG kunnen aanvragen. Hij zei dit nadat bleek dat een veroordeelde pedofiel deze zomer in Haarlem gewerkt had bij een kindervakantieweek.

De man is veroordeeld voor ontucht met jonge kinderen, maar kon toch actief zijn bij het evenement. Voor hem was geen verklaring aangevraagd. De kosten van de VOG, waarin staat wat iemand op zijn kerfstok heeft, zouden een reden zijn voor vrijwilligersorganisaties om deze niet aan te vragen. Voor het verplicht stellen van de aanvraag van de verklaring voor vrijwilligersorganisaties zei hij eerder niets te voelen.


Teeven wil gratis verklaring omtrent gedrag (Foto: Novum)

Kathleen Ferrier zegt dat Mauro mag blijven

"Bij de stemmingen vanmiddag heeft de oppositie er helaas voor gekozen de motie waar mijn fractie vóór wilde stemmen, om hiermee een duidelijke Kameruitspraak aan de minister mee te geven over het feit dat Mauro hier moet blijven, niet in stemming te brengen. Er zijn wel twee andere moties in stemming gebracht waar ik overtuigd niet voor wilde stemmen, omdat ze eerder de minister binden dan hem de ruimte te bieden een en ander snel op te lossen."

Uitslagen Champions League (02/11/2011)

Vanavond stonden in de Champions League de wedstrijden in de vierde speelronde van de groepen A tot en met D op het programma. Ajax versloeg in eigen huis Dinamo Zagreb met 4-0. Hieronder vind je de karakteristieken van alle wedstrijden.

Groep A

Bayern München (Dui) - Napoli (Ita) 3-2
17' Gómez 1-0
23' Gómez 2-0
42' Gómez 3-0
45' Fernández 3-1
70' Zúñiga (2xGeel) (Napoli)
77' Badstuber (2xGeel) (Bayern)
79' Fernández 3-2

Villarreal (Spa) - Manchester City (Eng) 0-3
30' Y. Touré 0-1
45+3' Balotelli (Pen) 0-2
71' Y. Touré 0-3

Stand

# Club Wedstrijden Winst Gelijk Verlies Punten Doelsaldo
1 Bayern München (Dui) 4 3 1 0 10 8-3
2 Manchester City (Eng) 4 2 1 1 7 6-4
3 Napoli (Ita) 4 1 2 1 5 6-5
4 Villarreal (Spa) 4 0 0 4 0 1-9


Programma 22 november

Napoli (Ita) - Manchester City (Eng)
Bayern München (Dui) - Villarreal (Spa)


Groep B

Trabzonspor (Tur) - CSKA Moskou (Rus) 0-0
73' Doumbia (2xGeel) (CSKA)

Internazionale (Ita) - Lille (Fra) 2-1
18' Samuel 1-0
65' Milito 2-0
83' De Melo 2-1

Stand

# Club Wedstrijden Winst Gelijk Verlies Punten Doelsaldo
1 Internazionale (Ita) 4 3 0 1 9 6-4
2 CSKA Moskou (Rus) 4 1 2 1 5 7-5
3 Trabzonspor (Tur) 4 1 2 1 5 2-4
4 Lille (Fra) 4 0 2 2 2 4-6


Programma 22 november

CSKA Moskou (Rus) - Lille (Fra)
Trabzonspor (Tur) - Internazionale (Ita)


Groep C

Manchester United (Eng) - Otelul Galati (Roe) 2-0
8' Valencia 1-0
87' Rooney 2-0

Benfica (Por) - FC Basel (Zwi) 1-1
4' Rodrigo 1-0
64' Huggel 1-1

Stand

# Club Wedstrijden Winst Gelijk Verlies Punten Doelsaldo
1 Manchester United (Eng) 4 2 2 0 8 8-4
2 Benfica (Por) 4 2 2 0 8 5-2
3 FC Basel (Zwi) 4 1 2 1 5 6-7
4 Otelul Galati (Roe) 4 0 0 4 0 1-7


Programma 22 november

Otelul Galati (Roe) - FC Basel (Zwi)
Manchester United (Eng) - Benfica (Por)


Groep D

Olympique Lyonnais (Fra) - Real Madrid (Spa) 0-2
24' C. Ronaldo 0-1
69' C. Ronaldo (Pen) 0-2

Ajax (NED) - Dinamo Zagreb (Kro) 4-0
20' Van der Wiel 1-0
25' Sulejmani 2-0
65' De Jong 3-0
90+2' Lodeiro 4-0

Stand

# Club Wedstrijden Winst Gelijk Verlies Punten Doelsaldo
1 Real Madrid (Spa)* 4 4 0 0 12 10-0
2 Ajax (NED) 4 2 1 1 7 6-3
3 Olympique Lyonnais (Fra) 4 1 1 2 4 2-6
4 Dinamo Zagreb (Kro) 4 0 0 4 0 0-9


Programma 22 november

Real Madrid (Spa) - Dinamo Zagreb (Kro)
Olympique Lyonnais (Fra) - Ajax (NED)

[CL] Uitslag Ajax - Dinamo Zagreb

Ajax heeft vanavond in de Champions League opnieuw gewonnen van Dinamo Zagreb. De landskampioen wist met 4-0 te winnen van de Kroatische ploeg, die twee weken terug ook al werd geklopt (0-2). Doelpuntenmakers waren Van der Wiel, Sulejmani, De Jong en Lodeiro. Door de winst is Ajax al zeker van Europees voetbal na de winterstop en houdt het een reële kans op overwintering in de Champions League.

Ajax zette Dinamo vanaf het begin onder druk, wat leidde tot kansjes voor Eriksen (schot naast) en De Jong, die een voorzet van Boerrigter net niet kon binnenglijden. Net toen de aanvalsdruk iets leek in te zakken kwam Ajax op voorsprong. De Deen Eriksen speelde Van der Wiel met een prachtig hakje vrij, waarna de rechtsback de bal van dichtbij in de kruising schoot.


Van der Wiel zet Ajax op een 1-0 voorsprong. (Foto: Pro Shots)

Na de goal bleven de Ajacieden het betere van het spel houden en uitte dat al snel in nog een doelpunt. De Jong speelde na knap werk van Enoh Sulejmani vrij voor de keeper. De Serviër wist het vervolgens koelbloedig af te maken.

Ajax kreeg vervolgens voor rust nog enkele kansen om de voorsprong nog groter te maken, maar Boerrigter, Sulejmani en Alderweireld wisten de bal alle drie niet binnen te koppen.

Na rust was het tempo bij de Amsterdammers wat lager dan voor rust, maar toch bleef de ploeg van Frank de Boer veruit de bovenliggende partij. Het duurde tot de 65e minuut totdat het overwicht werd uitbetaald in nog een goal. Na langdurig balbezit aan Ajax-zijde wist Eriksen een voorzet van Van de Wiel met de hak te verlengen, waarna De Jong de bal promoveerde tot een doelpunt.

Daarna was de wedstrijd wel klaar in de ArenA. Dinamo kreeg nog één kansje, maar Vermeer keek de bal naast. Ajax leek het ook wel te geloven, maar de ingevallen Lodeiro had er echter nog wel zin. In de blessuretijd zette hij de 4-0 eindstand op het bord.

Door de winst is Ajax zeker van minstens de derde plek in de poule. Dit betekent dat de Amsterdammers in ieder geval overwinteren in het Europese clubvoetbal. Normaal gesproken zal de ontmoeting met Olympique Lyon over twee weken beslissend zijn voor overwinteren in de Champions League. Bij winst van Ajax of een gelijkspel (behalve 0-0) is Ajax zeker dat het na de winterstop ook nog in de Champions League speelt.

AFC Ajax

4 - 0

Dinamo Zagreb

 20' v.d. Wiel
 25' Sulejmani
 65' De Jong
 90+2' Lodeiro
   
 
Gele kaart: Anita, Enoh, (AFC Ajax), Calello, Vida, Ibáñez, (Dinamo Zagreb)
 
Stadion: Amsterdam ArenA, Amsterdam
Toeschouwers: 49.707
Arbiter: Atkinson (Eng)
 
Opstelling:   Opstelling:
Vermeer
v.d. Wiel
Alderweireld
Vertonghen
Anita
Enoh
Janssen
Eriksen (Lodeiro/80)
Sulejmani (Lukoki/72)
De Jong
Boerrigter (Ebecilio/77)
  Kelava
Vrsaljko
Vida
Zimunic
Ibáñez
Leko
Calello (Tomecak/46)
Kovacic
Badelj
Rukavina (Beciraj/56)
Sammir (Zitum/72)

'Sterfte hartinfarct met 80 procent gedaald'

De sterfte onder ziekenhuispatiënten met een hartinfarct is de afgelopen 25 jaar met 80 procent gedaald. Dat hebben onderzoekers van het Erasmus Medisch Centrum vastgesteld in een onderzoek onder 15.000 patiënten die tussen 2008 en 1985 in het Thoraxcentrum van het Rotterdamse ziekenhuis opgenomen zijn geweest. De resultaten zijn woensdag bekendgemaakt.

De onderzoekers denken dat andere ziekenhuizen in Nederland soortgelijke vooruitgang hebben geboekt. De wetenschappers noemen als oorzaken betere herkenning van de verschijnselen buiten het ziekenhuis, snellere start van de behandeling en betere samenwerking tussen ziekenhuizen in de regio. Ook betere inzet van medicijnen als cholesterol- en bloeddrukverlagers spelen een rol.

De sterfte van patiënten met een groot hartinfarct daalde van 17 procent in de periode 1985-1990 tot 6 procent in de laatste 10 jaar. Van de groep patiënten met een klein hartinfarct bedraagt de sterfte op dit moment minder dan 2 procent. De daling van de sterfte in de eerste maand na opname komt in totaal uit op 80 procent. Ook zijn de overlevingskansen op langere termijn enorm verbeterd.

De onderzoekers verwachten dat de sterfte de komende jaren verder afneemt.

Van der Ende: "Luchtje aan strafmaat Strootman"

Kevin Strootman en Kevin Blom stonden in de afgelopen dagen volop in de belangstelling van de media. De reden hiervoor was een rode kaart voor de middenvelder van PSV tijdens het duel tegen FC Twente.

Dit was voor FOK!sport de reden om eens contact te zoeken met oud-scheidsrechter Mario van der Ende. Hij liet afgelopen weekend op Twitter al duidelijk merken hoe hij over de rode kaart dacht en bevestigde dat nog maar eens. "Ik begrijp dat het een overtreding is, want hij was iets te laat. Maar als je gevoel voor voetbal hebt, dan is de rode kaart in mijn ogen veel te zwaar bestraft", aldus de voormalige arbiter.

De aanklager van de Nederlandse voetbalbond deed Strootman een voorstel voor twee duels schorsing, waarvan één voorwaardelijk. De Eindhovense club ging hier echter niet mee akkoord. "PSV staat volledig in hun recht om beroep aan te tekenen. De aanklager dacht vast; Ik heb Rutten niet aangepakt, dus laat ik mijn pijlen maar op Strootman richten."


Van der Ende: "Luchtje aan strafmaat Strootman" (Foto: Pro Shots)

Met deze uitspraak refereerde Van den Ende naar het einde van de wedstrijd tussen FC Twente en PSV. Rutten weigerde arbiter Blom namelijk een hand te geven, maar deed dit wel bij zijn assistenten. Ook tijdens de wedstrijd lagen beide heren met elkaar in de clinch.

Tijdens de hoorzitting, die gisteren plaats vond, gaf Blom aan dat de overtreding 'ernstig en buitensporig' was. Het aantal wedstrijden schorsing voor Strootman begreep Van der Ende dan ook absoluut niet. "Als je iemand voor ernstig gemeen spel twee duels schorsing geeft, dan ben je niet goed bezig. Er zit gewoon een luchtje aan."

Volgens Van der Ende heeft het er alle schijn van dat de KNVB een poging doet PSV te straffen door Strootman meer wedstrijden schorsing te geven. "Ik heb het idee, dat hij ingefluisterd heeft gekregen, dat men de zaak wel even zou redden tijdens de arbitragezaak."

De aanklager van de KNVB heeft Strootman uiteindelijk twee duels onvoorwaardelijke schorsing opgelegd. Dat betekent dat de speler er tegen Heracles Almelo en De Graafschap in elk geval niet bij is.

Gamesindustrie kiest Apple als grootse invloed

Voorafgaand aan de start van de London Games Conference (10 november) is een onderzoek gehouden onder duizend mensen die werkzaam zijn in de gamesindustrie. Uit dit onderzoek is gekomen dat Apple de meeste invloed heeft gehad op de industrie, meer nog dan Nintendo en PlayStation 1.

De top vijf mensen die volgens het onderzoek de gamesindustrie hebben gevormd zijn:
- Steve Jobs (26%), mede-oprichter van Apple
- Gabe Newell (16%), mede-oprichter van Valve
- Shigeru Miyamoto (7%), ontwerper van onder andere Mario, Donkey Kong en Zelda
- Tim Berners-Lee (4%), bedenker/uitvinder van het World Wide Web
- Mark Zuckerberg (3%), oprichter van Facebook

In 46% van de gevallen stond Steve Jobs in de top vijf genoemd.

De top vijf apparaten die volgens het onderzoek de gamesindustrie hebben gevormd zijn:
- iPhone (17%)
- Wii (7%)
- Xbox Live (3%)
- PlayStation 1 (3%)
- Steam (1%)

In 53% van de gevallen stond de iPhone in de top vijf genoemd.

Of het recente overlijden van Steve Jobs en het recent uitbrengen van de iPhone 4S van invloed zijn geweest op de uitslag is niet bekend. Wel kan worden gesteld dat Apple en de man die jarenlang het gezicht van het bedrijf is geweest een tik hebben uitgedeeld aan Nintendo's 3DS en dat zij mogelijk ook een probleem kunnen gaan vormen voor de PlayStation Vita. Of Apple ook verder de woonkamer in zal gaan en een concurrent zal gaan worden voor de Xbox 360, de PlayStation 3 en de Nintendo Wii zal in de toekomst moeten gaan blijken.

Obama: God wil banenplan ook

De Amerikaanse president Barack Obama heeft woensdag gezegd dat zelfs God de Amerikanen weer aan het werk wil krijgen. Hij probeerde zo steun te verzamelen voor zijn banenplan dat honderden miljarden kost en waarover hij in de clinch ligt met de Republikeinen.

Een woordvoerder van Obama weersprak dat de president misschien een beetje ver ging door de Almachtige te betrekken in een politiek geschil. "Ik geloof dat in de bijbel staat: de Heer helpt hen, die zichzelf helpen", aldus woordvoerder Jay Carney.

Obama: God wil banenplan ook
Obama: God wil banenplan ook (Foto: ANP)

Lürsen verheugd met filmprijs voor Het Geheim

Regisseur Joram Lürsen is blij verrast met de filmprijs van het Chicago International Children's Film Festival. Zijn familiefilm Het Geheim met Theo Maassen werd afgelopen zondag door de kinderjury gekozen als beste film. "Het Geheim wint de ene na de andere publieksprijs, maar het is toch iedere keer bijzonder", zegt Lürsen tegen Novum Nieuws.

Het Geheim is vaker in de prijzen gevallen en won onder meer de juryprijs op het Internationale kinderfilmfestival van Montréal en de publieksprijs op het kinderfilmfestival Buster in Kopenhagen."Het is ontzettend leuk dat de film het ook in een ander continent zo goed doet."

De 48-jarige regisseur was niet aanwezig bij de prijsuitreiking, daarvoor had hij het te druk. Hij legt momenteel de laatste hand aan de kinderfilm Dolfje Weerwolfje. Die film, gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Paul van Loon, gaat op 30 november in première.

Naast Het Geheim werden drie Nederlandse documentaires bekroond op het kinderfilmfestival. Maartje Bakker kreeg van de kinderjury de prijs voor beste documentaire voor haar film Dik. Catherine van Campen sleepte de tweede prijs in de wacht voor haar documentaire Anne Vliegt. Annelies Kruk won de Liv Ullmann Peace Prize voor Een Jurk voor Anuschka.

Ook vorig jaar werd een Nederlandse productie hoog gewaardeerd. Regisseuse Ineke Houtman won toen de tweede prijs van de volwassenenjury voor haar film De Indiaan. Het Chicago International Children's Film Festival is het grootste filmfestival voor kinderen van Noord-Amerika. Op het festival waren tien Nederlandse films te zien. Het festival vond van 21 oktober tot 30 oktober plaats.


Lürsen verheugd met filmprijs voor Het Geheim (Foto: Novum)

Malick werkt aan twee films met Blanchett en Bale

Regisseur Terrence Malick werkt aan twee nieuwe filmprojecten. De Amerikaan gaat in beide films samenwerken met Christian Bale en Cate Blanchett. Waar de twee films over gaan, maakt de uiterst zwijgzame regisseur niet bekend.

Volgend jaar begint Malick met de opnamen van Lawless met Ryan Gosling de hoofdrol. Rooney Mara, Bale en Blanchett spelen bijrollen. Daarna werkt de regisseur, bekend van drama's als The Thin Red Line en The Tree of Life, met Bale en Blanchett aan Knight of Cups.

Filmmaatschappij Film Nation Entertainment is op de American Film Market om de financiering rond te krijgen. Dat maakte de New Yorkse producent dinsdag bekend. Malick won dit jaar een Gouden Palm in Cannes met zijn familiedrama The Tree of Life.

De 67-jarige regisseur werkt nu nog aan de afronding van zijn nog titelloze liefdesdarama met Rachel McAdams, Ben Affleck en Rachel Weisz. Die film moet volgend jaar in de bioscopen draaien.


Malick werkt aan twee films met Blanchett en Bale (Foto: Novum)

Gus Van Sant werkt met Twilight-ster aan film

Twilight-acteur Taylor Lautner gaat de oversteek maken naar filmhuisfilms. De 19-jarige acteur gaat met regisseur Gus Van Sant, bekend van films als Milk en Elephant, samenwerken aan een nog titelloos filmproject, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Details over het filmproject zijn nog in nevelen gehuld. Het enige wat bekend is, is dat het verhaal gebaseerd is op een verder niet bekend artikel uit het tijdschrift The New Yorker. Lautner nam daar een optie op. Wie het scenario gaat schrijven, is ook nog onbekend. De opnamen moeten in het voorjaar van start gaan.

Taylor Lautner speelde weerwolf Jacob Black in de Twilight-films. Over twee weken komt daarvan Breaking Dawn - Part 1 in de bioscopen en volgend jaar december het allerlaatste deel uit de reeks. De fantasyfilms zijn al opgenomen, dus Lautner heeft zijn handen vrij. Waar hij voorheen vooral in grote Hollywoodproducties speelde, is hij nu vastberaden alleen met topregisseurs te werken.

Steve Carell in bankroverskomedie Conviction

Steve Carell wil zich ook gaan toeleggen op het genre actiekomedie. De acteur, voornamelijk bekend van volbloedkomedies, gaat in de actiekomedie Conviction een bankrover spelen die het op een akkoordje gooit met de FBI om zijn voormalige compagnon te verlinken. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

De 49-jarige Carell speelt een geniale bankrover die toch een keer de mist in gaat en wordt gearresteerd. Na vijf jaar gevangenisstraf benadert de FBI hem met een voorstel. Of hij zit zijn straf uit, of hij helpt hen een andere bankrover in te rekenen die onlangs een miljoenenkraak heeft gezet. Deze knul was vroeger echter zijn protegé.

Het scenario zou eerst een harde actiethriller zijn geworden, vergelijkbaar met Heat. Dat project kwam echter niet van de grond en nu laat Carell, die er ook bij betrokken is als coproducent, het ombouwen tot een scenario vergelijkbaar met 48 Hours en Ocean's Eleven. Ook Joel Silver is coproducent, hij maakte eerder 48 Hours en de vier Lethal Weapon-films.

Over de rest van de cast is nog niets bekend, noch over wanneer Conviction in productie moet gaan. Carell is volgend jaar te zien in de komedie Seeking a Friend for the End of the World, waarin hij met zijn buurvrouw, gespeeld door Keira Knightley, op een roadtrip gaat terwijl asteroïden op aarde neerstorten.


Steve Carell in bankroverskomedie Conviction (Foto: Novum)

Tot zeventien jaar cel geëist voor overval op gezin

Tegen vijf verdachten van een gewapende overval op een gezin in Alphen aan den Rijn zijn woensdag straffen tot zeventien jaar cel geëist. De vijf hadden het voorzien op de inhoud van de kluis van het bedrijf waar een vrouwelijk slachtoffer werkte. Een van de overvallers ging direct naar de kinderen uit het gezin en haalde die uit bed.

De overval werd in juni vorig jaar gepleegd. Een van de overvallers kwam binnen door aan te bellen, twee andere wisten zich vermoedelijk via de achterkant van de woning naar binnen te werken. De overvallers dreigden de slachtoffers dood te schieten als ze niet meewerkten en zetten een vuurwapen tegen het hoofd van twee bewoners.

Het vrouwelijke slachtoffer werkte bij een supermarktketen die geld van winkeliers uit de omgeving transporteert. De daders wilden haar meenemen, omdat zij de codes van de kluis wist.

De buren van het gezin waarschuwden echter de politie nadat ze geschreeuw hadden gehoord. Twee daders werden bij de woning opgepakt. Drie overvallers sloegen, toen de politie arriveerde op de vlucht. Ze renden een andere woning binnen. De bewoner kreeg een klap met een vuurwapen tegen zijn hoofd. Ook loste een van de daders een schot. Ze gingen er met de auto van dit gezin vandoor. Kort daarop reden de verdachten tegen een paal in Waddinxveen.

Tegen drie verdachten, een 42-jarige man uit Breda, een 45-jarige plaatsgenoot en een 57-jarige man uit Delft werd zeventien jaar cel geëist. De twee andere verdachten, een 39-jarige man uit Zoetermeer en een 47-jarige man uit Breda, moeten van het Openbaar Ministerie in Den Haag voor negen jaar achter de tralies verdwijnen.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Amanda Seyfried speelt pornoactrice Lovelace

Amanda Seyfried kruipt in de huid van pornoactrice Linda Lovelace, beroemd door haar rol in seksfilm Deep Throat. Peter Sarsgaard is nog in onderhandeling om haar echtgenoot Chuck Traynor te spelen in het drama Lovelace, schrijft de Amerikaanse tv- en film-site Deadline.

De 25-jarige Seyfried werd bekend door haar rol in de muziekfilm Mamma Mia. Ze is vanaf donderdag naast Justin Timberlake te zien in de sciencefictionthriller In Time. Nu gaat ze dus de hoofdrol spelen in het biografische drama gebaseerd op het boek The Complete Linda Lovelace van Eric Danville.

Het verhaal gaat over de pornograaf Traynor die zijn vrouw dwingt in de porno-industrie te werken. Na haar rol in Deep Throat uit 1972 stopte ze met seksfilms en scheidde van haar man. Later beschuldigde ze hem van misbruik en stelde dat hij haar met een pistool dwong om seksscènes te spelen.

Lovelace is niet het enige filmproject over de pornocarrière van Linda Boreman, zoals de actrice echt heet. Regisseur Matthew Wilder werkt aan Inferno met de Zweeds-Amerikaanse actrice Malin Akerman als Lovelace en Matt Dillon als Traynor. Beide films gaan in januari in productie.


Amanda Seyfried speelt pornoactrice Lovelace (Foto: Novum)

Launchtrailer Disney Universe

Zojuist is de launchtrailer van Disney Universe online gegaan. In deze trailer zien we wat personages, gameplay en levels.

Disney Universe is een platformer die qua uiterlijk redelijk wat wegheeft van een driedimensionale versie van Little Big Planet. Je zult in dit spel door middel van samenwerken meerdere puzzels op moeten lossen. Denk nu niet dat dit hele spel om samenwerken draait, want soms zul je ook moeten vechten tegen je vrienden om net die éne wapenupgrade te krijgen.

Disney Universe ligt nu in de winkels.

Driedubbele bomaanslag in Irak

Bij een driedubbele bomaanslag in de Iraakse oliestad Basra zijn woensdag zeven doden gevallen. Zeker 24 mensen liepen verwondingen op. Dat heeft de Iraakse politie bekendgemaakt. De bommen waren verstopt in motorfietsen.

Volgens de politie gingen de bommen af in de buurt van een aantal cafés, waar vooral jongeren zaten. "Het is moeilijk om dergelijke terreuraanslagen te bedwingen, zelfs als we bij elke huisdeur een politieman neer zouden zetten", aldus Ahmed al-Sulaiti, plaatsvervangend hoofd van de provincieraad van Basra.

De verantwoordelijkheid voor de aanslag is vooralsnog niet opgeëist.

Need For Speed: The Run Multiplayer trapt het pedaal flink in

Blackbox heeft zojuist een video vrijgegeven waarin veel van de nieuwe multiplayer van Need for Speed: The Run te zien is. Need for Speed zoals we het kennen, maar dan met nieuwe functies.

Een paar van deze functies zijn het kunnen creëren van race-playlists, en vernieuwde en verbeterde Autolog-functionaliteiten. Ook wordt de stand in Need for Speed: The Run in realtime bijgehouden. Bovendien is er ook nog een nieuwe functie genaamd Bonus Wheel. Hiermee kun je wedden. Op deze manier kun je voor een race bijvoorbeeld een flinke smak geld of een nieuwe auto winnen.

Need for Speed: The Run zal vanaf 18 november in de winkels liggen.

Wat vinden jullie van de nieuwe multiplayer?

UNDP: rijke landen schieten tekort

Rijke landen zijn in gebreke gebleven bij het naleven van hun beloftes om het lijden te verzachten van diegenen in de wereld die in armoede leven. Dat zegt het ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties (UNDP) in zijn jaarverslag over de kwaliteit van leven in de wereld.

Er moet meer in het werk gesteld worden om de milieuproblematiek in de wereld aan te pakken, aldus de UNDP. Veel armen worden geregeld het slachtoffer van hongersnoden die ontstaan door droogte, vervuild water en andere milieufactoren, als gevolg waarvan hun armoede dikwijls nog eens toeneemt.

Nu de wereldbevolking de historische grens van zeven miljard zielen heeft overgestoken moet duurzaamheid in de menselijke levensstijl worden ingebakken, stelt de organisatie. Het gaat hierbij niet slechts om een milieumaatregel. "Alles wat we doen heeft zijn gevolgen voor de zeven miljard die er vandaag de dag zijn, maar ook voor de miljarden die nog volgen."

Ook al nam de hulp aan arme landen tussen 2005 en 2009 met 23 procent toe, het was niet genoeg. Rijke landen faalden herhaaldelijk als het aankwam op het inlossen van hun beloftes, aldus het verslag.

Windesheim laat weer tentamenantwoorden slingeren

Zo'n 150 studenten van de Hogeschool Windesheim in Zwolle moeten hun tentamen Engels overdoen. De antwoorden waren per ongeluk aan de opgavenformulieren vastgeniet, waarna het tentamen werd afgeblazen. Dat zegt een woordvoerder van de school woensdag. Windesheim blunderde al eerder met tentamens.

De hogeschool zegt de gang van zaken te betreuren. Waarschijnlijk is er sprake van een persoonlijke fout. Het bestuur gaat binnenkort in gesprek met de verantwoordelijken. De leerlingen kunnen hun tentamen volgende week vrijdag overdoen.

Vorige maand lekten tentamenvragen van de hogeschool uit op internet. Ook liet een docent van Windesheim al eens antwoorden van een tentamen in een printer liggen.

Veldhuijzen zet bezuiniging pgb door

De bezuinigingen op het persoonsgebonden budget (pgb) worden per 1 januari ingevoerd. Staatssecretaris van Volksgezondheid Marlies Veldhuijzen van Zanten (CDA) geeft geen gehoor aan een oproep van de oppositie om voor uitstel te kiezen. Dat bleek woensdag tijdens een debat in de Tweede Kamer.

Veldhuijzen erkende dat de bezuinigingen van 700 miljoen euro pijnlijk zijn, maar stelde dat ze noodzakelijk zijn om het pgb, waarmee chronisch zieken en gehandicapten zelf zorg kunnen inkopen, op termijn betaalbaar te houden. Volgens Veldhuijzen kregen mensen in het verleden te vaak een pgb terwijl ze daarvoor eigenlijk niet in aanmerking kwamen.

Veldhuijzen heeft donderdag een gesprek met Zorgverzekeraars Nederland. Deze koepelorganisatie liet dinsdag weten niets te zien in de plannen van Veldhuijzen. De staatssecretaris zal tijdens het gesprek de noodzaak ervan 'nogmaals toelichten', zei ze in de Tweede Kamer.

Zorgverzekeraars Nederland vindt dat de plannen gedeeltelijk teruggedraaid moeten worden. PvdA, SP, GroenLinks, D66 en ChristenUnie bepleiten uitstel en voorspellen dat patiënten de dupe worden als ze toch per 1 januari van kracht worden. Ook de SGP twijfelt, bleek woensdag.

De oppositie verzet zich al langer fel tegen de bezuinigingen. In september dienden PvdA, SP en GroenLinks een motie van afkeuring in tegen Veldhuijzen, omdat zij ten onrechte zou hebben gezegd dat iedereen met een pgb dezelfde zorg zou behouden. In juni werd Veldhuijzen uitgejoeld op een demonstratie van mensen met een pgb in Den Haag.

De regeringspartijen VVD en CDA steunen Veldhuijzen van Zanten, net als de gedoogpartij PVV.


Veldhuijzen zet bezuiniging pgb door (Foto: Novum)

Mora, Van Dobben en Kwekkeboom gaan samen

De twee fabrikanten van onder meer de snackmerken Mora, Van Dobben en Kwekkeboom willen samengaan. Ad van Geloven, de producent van Mora, en Royaan, dat Van Dobben- en Kwekkeboom-snacks maakt, hebben dit plan woensdag voorgelegd aan onder meer de Nederlandse Mededingingsautoriteit en de ondernemingsraden.

De bedrijven willen met de samenvoeging hun concurrentiekracht versterken en uitbreiden binnen en buiten de Nederlandse en Belgische thuismarkt. Als de fusie tussen de twee bedrijven doorgaat, ontstaat een onderneming met een omzet van 246 miljoen euro en bijna elfhonderd medewerkers.

Royaan en Ad van Geloven hopen de transactie voor het einde van dit jaar te kunnen afronden.

SoulCalibur V biedt uitgebreide character creation

De onderstaande trailer van SoulCalibur V bevestigt wat al eerder werd vermoed. SoulCalibur V krijgt een bijna bizar uitgebreide character creation mode. Je kunt werkelijk alles wat je maar kan verzinnen aanpassen aan je eigen personage. Echt letterlijk alles gezien het eind van de trailer.

Van de grootte, kleur en spieropbouw tot de kleur van het weapon effect, de grootte en plaats van littekens en diepte en toon van de stem, werkelijk alles kun je aanpassen naar eigen behoefte. Zelfs de graad van witheid van de ogen is aanpasbaar. Met al deze mogelijkheden ben je ervan verzekerd dat niemand ter wereld hetzelfde personage heeft als jijzelf in SoulCalibur V.

SoulCalibur V komt begin 2012 uit voor Xbox 360 en PlayStation 3.

Opstelten onderzoekt invoering taser

Minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) gaat bekijken of de taser kan worden toegevoegd aan de standaarduitrusting van politieagenten. Dat zei hij woensdag tijdens de behandeling van zijn begroting voor volgend jaar in de Tweede Kamer.

PVV'er Hero Brinkman had gepleit voor de invoering van het stroomstootwapen. Met een taser kunnen mensen tijdelijk worden uitgeschakeld.

De bewindsman zei dat er op korte termijn een evaluatie komt naar het gebruik van de wapenstok en pepperspray, die nu worden gebruikt door agenten. Aan de hand van de uitkomst van dat onderzoek zal worden bezien of het 'wenselijk' is de uitrusting aan te passen. "De eventuele invoering van de taser zal worden meegenomen bij de overwegingen die hieruit voortvloeien", aldus Opstelten.

Voor de zomer van volgend jaar moet duidelijk zijn of de uitrusting van agenten moet worden aangepast. De minister meldde verder dat binnenkort eveneens een proef start met een uitschuifbare wapenstok.

[Moto2] Bradl pakt titel door blessures bij Marquez

Stefan Bradl kan zich zonder te rijden de nieuwe wereldkampioen noemen in de Moto2-klasse. De enig overgebleven concurrent van de Duitser, Marc Marquez, moet zich wegens eerder opgelopen blessures terugtrekken voor de slotrace in Valencia van komend weekend.

"Ik heb meer tijd nodig," meldde Marquez vandaag op zijn website over het herstel van de in Maleisië opgelopen blessures. "Als het niet verbeterd, zal ik met pijn in het hart de race in Valencia moeten missen."

Bradl had overigens al een voorsprong van 23 punten op Marquez, die alleen wereldkampioen had kunnen worden als hij de slotrace won en Bradl daarbij niet hoger dan 15e eindigde.

Win Batman: Arkham City CE voor PS3

Batman: Arkham City bouwt verder op het intense en sfeervolle fundament van Batman: Arkham Asylum. Gamers gaan naar Arkham City, het nieuwe zwaar beveiligde 'thuis' voor alle misdadigers, gangsters en gestoorde meesterbreinen van Gotham City, dat vijf keer groter is dan de game-wereld in Batman: Arkham Asylum. Binnen de zwaar bewaakte muren van deze uitgestrekte wijk in het hart van Gotham City brengt dit langverwachte vervolg een gloednieuw verhaal. Mr. Freeze, Hugo Strange, Two-Face, Penguin en The Joker zijn slechts enkele van de tegenstanders die het op de Dark Knight hebben voorzien. Door de nieuwe en verbeterde gameplaymogelijkheden wordt spelers de ultieme Dark Knight ervaring geboden. Batman: Arkham City heeft een “PEGI 16”-rating en is beschikbaar op Xbox 360 en PlayStation 3.

FOK!Games mag een Collectors Edition voor PlayStation 3 van de game vergeven. Deze editie bevat naast Batman: Arkham City ook een figurine van Batman, een artbook, een muziekalbum met alle originele nummers van bekende artiesten en een exemplaar van Batman: Gotham Knight, een door DC Universe geanimeerde originele film. Je krijgt eerder toegang tot een speciale challenge-map en een Batman-skin. Er zijn als troostprijs ook tien T-shirts van de het spel te winnen. Wil je kans maken op een van de prijzen? Geef dan antwoord op de volgende vraag:

Wie speelde de originele Batman uit de serie uit de jaren zestig?

Het antwoord kun je op tot en met 8 november op deze pagina achterlaten.

Footer

Ruziënde supporters leggen trein stil

Een trein met supporters van Ajax en Dinamo Zagreb is woensdagavond een paar honderd meter voor het Amsterdamse station Muiderpoort stilgezet omdat de supporters ruzie met elkaar kregen. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. Ook rond het station is het onrustig.

Agenten van de spoorwegpolitie nemen poolshoogte in de trein, meldt een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten. In de trein zouden ongeveer dertig aanhangers van Ajax en een even grote groep fans van Dinamo Zagreb zijn.

Er is aan de noodrem getrokken, vermoedelijk door een supporter. Ook de machinist zou niet verder willen rijden. De Amsterdamse politie is ondertussen aanwezig op het plein bij het station.

Spoorbeheerder ProRail meldt dat reizigers tussen Utrecht Centraal en Amsterdam Centraal rekening moeten houden met uitval van treinen. De vertraging bedraagt een kwartier tot een halfuur. Prorail verwacht dat alles rond 20.30 uur weer normaal is.

Federer naar kwartfinale Basel

Roger Federer is bij het ATP-toernooi van Basel doorgedrongen tot de kwartfinale. De als derde geplaatste Zwitser, die het toernooi in zijn geboorteplaats al vier keer wist te winnen, sloeg zich in drie sets langs de Fin Jarkko Nieminen: 6-1, 4-6, 6-3. Zijn tegenstander in de kwartfinale is nog niet bekend.

Ook Marcos Baghdatis verzekerde zich van een plaats bij de laatste acht. De Cyprioot versloeg de Zwitser Michael Lammer met 7-6 (2), 6-7 (2), 6-3. 

Michael Pachter verwacht de meest succesvolle verkoopperiode hardware ooit

Onze favoriete glazenbolkijker Michael Pachter verwacht dat de komende kerstperiode de meest succesvolste verkoopperiode ooit gaat worden voor hardware. Hij zegt dat Microsoft daarbij voorop gaat lopen met het 1-jarig jubileum van de Kinect.

In een gesprek met IndustryGamers zegt Pachter dat Microsoft de media-aanval gaat leiden in een poging zoveel mogelijk consumenten weg te halen bij de concurrenten Nintendo en Sony. Hij voorspelt voor de komende kerstperiode een heuse console-oorlog waarin Microsoft het 1-jarig jubileum van het Kinectsysteem gaat gebruiken als strijdwapen in het media-offensief. Hij verwacht dat Sony en Nintendo er op eenzelfde manier op zullen gaan reageren met eigen campagnes. Alles overigens vergezeld van acceptabele prijzen voor de consoles en redelijke kortingen op de handhelds.

Pachter verwacht verder dat het bovengenoemde kerstoffensief zal gaan zorgen voor een vaste groei in software en hij voorspelt voor 2012 een 8% groei in softwareverkopen. Deze gaat volgens hem aangestuurd worden door grote spellen die uit gaan komen in het eerste kwartaal zoals Darkness II, Mass Effect 3, Max Payne 3 en Ghost Recon Future Soldier.

Pachter gelooft dat met de hardwarelaunches voor 2012, PlayStation Vita in maart en Wii U verder in 2012, de teruglopende verkopen op de Nintendoplatforms een halt zullen worden toegeroepen door softwareverkopen op de nieuwe consoles.

Pachter geeft tenslotte aan dat in Amerika de gecombineerde hardwareverkopen in de periode oktober-december 2010 de 9,4 miljoen consoles hebben gehaald. Hij verwacht dat de verkopen van PlayStation 3, Xbox 360 en Wii in dezelfde periode dit jaar die aantallen nog verder zullen gaan overtreffen.

Vader herkent zoon op tv-beelden overval

Een 17-jarige Rotterdammer die een nachtwinkel heeft overvallen is woensdag aangehouden dankzij zijn vader. Die herkende zijn zoon op beelden die het televisieprogramma Opsporing Verzocht dinsdagavond uitzond en bracht hem naar het bureau. Een tweede verdachte is nog niet gepakt.

De overval vond drie maanden geleden plaats bij een nachtwinkel aan de Pleinweg in de Maasstad. De verdachte bedreigde het aanwezige personeelslid met een mes en nam geld mee uit de kassa. Zijn nog onbekende kompaan stond op de uitkijk.

De politie zet haar zoektocht naar de tweede verdachte voort.

Openbaar vervoer grote steden gaat niet staken

De staking in het openbaar vervoer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag zondag gaat definitief niet door. Onderhandelaar van Abvakabo FNV Eric Vermeulen zegt woensdag dat eerst wordt gekeken wat er uit gesprekken met verkeersminister Melanie Schultz van Haegen (VVD) komt.

Personeel van de stadsvervoerders in de drie grote steden is het niet eens met de geplande verzelfstandiging van de openbaarvervoerbedrijven en de bezuinigingsplannen van het kabinet. Vakbond Abvakabo FNV meldde vorige week dat het stadsvervoer in de drie grote steden daarom zondag 24 uur plat zou liggen.

Vermeulen stelde toen al dat als Schultz van Haegen snel zou willen praten, alsnog zou worden afgezien van de actie. Abvakabo FNV praatte maandag en woensdag met de minister en gaat vrijdag opnieuw met haar om tafel. "We willen wachten wat de gesprekken opleveren, maar als het op niets uitdraait, gaan we kijken naar nieuwe acties", dreigt hij.

Twente-speler Douglas officieel Nederlander

FC Twente-speler Douglas is genaturaliseerd tot Nederlander. De in Brazilië geboren en getogen verdediger ontving woensdag op het stadhuis van Enschede uit handen van burgemeester Peter den Oudsten het bewijs van Nederlanderschap. Hij kan nu een Nederlands paspoort aanvragen.

Douglas hoopt zo snel mogelijk zijn opwachting te maken in Oranje. Volgens de reglementen van de FIFA kan dat pas vanaf volgende zomer, omdat hij dan vijf jaar in Nederland woont. Samen met de KNVB gaat hij echter een poging wagen om dispensatie te krijgen van de wereldvoetbalbond, zodat hij bij het komende EK al beschikbaar is.

"Dat wil ik proberen en ik hoop dat er dispensatie wordt verleend", meldt hij op de website van Twente. "Het was twee jaar geleden bij het WK al een droom om ooit deel uit te mogen maken van het Nederlands elftal, die droom heb ik nog steeds."

Douglas werd in 2007 door Twente weggeplukt bij het Braziliaanse Joinville. De 23-jarige voetballer is getrouwd met een Nederlandse, met wie hij een dochtertje heeft.

Vacansoleil nog niet zeker van WorldTour

Vacansoleil-DCM is vooralsnog niet zeker van een hernieuwde ProTeam-licentie. De Nederlandse ploeg zit niet bij de acht ploegen die al wel verzekerd is van een nieuwe licentie. Daarbij zit onder andere wel Rabobank.

Naast Rabobank zijn ook Astana, BMC Racing Team, Garmin-Cervélo, Lampre-ISD, Liquigas-Cannondale, Movistar Team en Sky ProCycling al verzekerd van deelname aan alle grote koersen van volgend jaar.

Normaal gesproken had Vacansoleil ook al een licentie moeten krijgen, maar de UCI heeft besloten dat de formatie alsnog voor de licentiecommissie moet verschijnen. Dat betekend dat de ploeg aan minstens één van de criteriavan de UCI niet heeft voldaan. Ook RadioShack-Nissan- Trek moet zich om die reden verantwoorden voor die commissie.

De nieuwe ploegen (GreenEdge en Lotto) en de ploegen die een nieuwe licentie willen (Saxo Bank, Omega Pharma-Quick Step en Katusha) moesten sowieso voor de commissie verschijnen. Ook aspirant-promovendi (Geox - TMC, FDJ en Team Europcar) en ProTeam die niet in de top-15 van de sportieve ranking zijn geëindigd (Ag2r en Euskaltel-Euskadi) worden extra onder de loep genomen.

[CL] Van der Wiel, Sulejmani in basis Ajax

Gregory van der Wiel zal vanavond weer in de basis starten bij Ajax in het Champions League-duel tegen Dinamo Zagreb. Trainer Frank de Boer heeft de rechtsback zijn plek in de basis weer teruggeven, nadat hij afgelopen zaterdag tegen Roda JC Kerkrade op de bank moest beginnen.

Ook Miralem Sulejmani keert weer terug in de basis bij de Amsterdammers, nadat hij enkele wedstrijden aan de kant stond met een blessure. De opstelling; Vermeer; Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Anita; Eriksen, Enoh, Janssen; Sulejmani, De Jong, Boerrigter.

Dertig dagen celstraf voor Lindsay Lohan

Lindsay Lohan heeft dertig dagen gevangenisstraf gekregen. De 25-jarige actrice moest zich woensdag voor de rechter verantwoorden omdat ze zich niet aan de voorwaarden van haar proeftijd heeft gehouden. Lindsay gaf tijdens de zitting toe dat ze fout heeft gehandeld.

Vanwege overbevolking van de gevangenis hoeft Lohan maar een deel van de straf daadwerkelijk uit te zitten. Volgens de Amerikaanse entertainmentsite TMZ gaat het om twintig procent, wat neerkomt op zes dagen.

Lohan ging niet naar sessies van een psychiater die haar door de rechter waren opgelegd. Ook stopte de actrice voortijdig met haar werk bij een opvangcentrum voor vrouwen omdat ze het naar eigen zeggen 'niet bevredigend' vond. De afgelopen twee weken werkte Lindsay bij een mortuarium, waar ze nu de rest van haar taakstraf moet voltooien.

De rechter gaf de blondine een strikt schema mee. Zo moet ze in tot maart elke maand terugkomen om de voortgang van haar taakstraf en de sessies bij de psychiater te bespreken. Als ze zich niet aan de regels houdt, draait Lindsay 270 dagen de bak in.

Lindsays problemen begonnen in 2007, toen ze twee keer werd opgepakt wegens rijden onder invloed. In mei kreeg ze een taakstraf van 480 uur wegens diefstal van een ketting ter waarde van 2500 dollar. Ook kreeg ze 35 dagen huisarrest opgelegd.

In Memoriam: Rijk De Gooyer

Vandaag is in Amsterdam de acteur, schrijver, columnist en zanger Rijk de Gooyer overleden. De Gooyer was geliefd bij velen en zijn reclamekreten als 'Foutje Bedankt' en 'Goed gedaan jochie' zijn bij velen bekend. Aangezien het levensverhaal van De Gooyer zich laat lezen als een avonturenboek kijkt FOK! terug op het leven van de nuchtere Utrechtenaar, die een hekel had aan 'aardige mensen'.

Huizenlobby woest op DNB-plan HRA

De koophuizenlobby is woest op De Nederlandsche Bank (DNB). De centrale bank pleit woensdag voor het aanpassen van de regels voor hypotheekrenteaftrek (HRA). Die zou moeten worden bepaald op basis van een fictief aflossingsschema, waardoor de renteaftrek gedurende de looptijd afneemt.

Het plan valt niet in goede aarde bij makelaars, kabinet en huizenbezitters. Staatssecretaris van Financiën Frans Weekers (VVD) heeft al laten weten de renteaftrek niet te willen beperken.

Makelaarsvereniging Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) doet het idee van DNB af als een proefballon en de Vereniging Eigen Huis (VEH) vindt een initiatief tot afbouw van de renteaftrek 'het slechtste idee dat je momenteel kunt hebben'.


Huizenlobby woest op DNB-plan hypotheekrenteaftrek

Probleem speakers zwembad Tilburg was bekend

Al sinds april wist de gemeente Tilburg dat de speakers die dinsdag in een zwembad van het plafond naar beneden stortten niet goed waren opgehangen. Het mankement stond hoog op de lijst om snel te worden aangepakt, maar is in al die maanden niet verholpen, heeft een woordvoerder van de gemeente woensdag gezegd.

Doordat de speakers van tachtig centimeter hoog in zwembad Reeshof dinsdag naar beneden kwamen, raakten een vijf maanden oude baby en haar moeder zwaargewond. Het kind, een meisje, overleed rond middernacht in een ziekenhuis in Rotterdam.

Het ongeval zou zijn gebeurd doordat de kabels waar de speakers aan hingen ondeugdelijk waren. Door de vochtige lucht in het zwembad waren haarscheurtjes ontstaan, meldde Omroep Brabant eerder op basis van een toezichthouder van de provincie.

Burgemeester van Tilburg Peter Noordanus spreekt van een afschuwelijke gebeurtenis. Een zegsvrouw van de gemeente stelt dat een ingehuurd extern bureau de problemen met de boxen had opgemerkt. Het gemeentelijke sportbedrijf, dat actie had moeten ondernemen, heeft het echter niet verholpen.

"Het is duidelijk dat hier sprake is van een menselijke fout", aldus de woordvoerder. Tilburg onderzoekt hoe het kon dat er niet met de boxen aan de slag is gegaan en of er iemand voor verantwoordelijk kan worden gehouden.

De gemeente hield het sportcomplex woensdag uit piëteit met de slachtoffers dicht.

'Vergeet Grand Theft Auto V'

We moeten GTA V vergeten volgens de ontwikkelaar en uitgever THQ. Ze hebben namelijk heel sluw een reclame gemaakt op Google dat als mensen op GTA V zoeken ze een "Forget Grand Theft Auto"-reclame zien die direct doorlinkt naar de officiële website van Saints Row: The Third.

Dit is niet de eerste keer dat THQ dit doet, eerdere zoekpogingen in het begin van het jaar naar Battlefield 3 bracht reclame voor Homefront naar voren. Halverwege het jaar deed THQ het ook bij Uncharted 3, The Elder Scrolls: Skyrim en Batman: Arkham City.

GTA

BF 3

'Tourdebuut Kruijswijk in 2012'

Steven Kruijswijk zal volgend jaar mogelijk zijn debuut maken in de Tour de France. Dit zei teammanager Erik Breukink vandaag tegen De Telegraaf. Kruijswijk werd dit jaar nog negende in de Giro d'Italia.

Naar Kruijswijk zullen ook Robert Gesink en Bauke Mollema normaal gesproken aan het vertrek staan in Luik. Daarmee heeft Rabobank drie Nederlandse renners in de formatie die al eerder top 10 reden in een grote ronde.

"Voor hun ontwikkeling zou de Tourstart logisch zijn. Maar we moeten niet meteen te veel druk leggen op die jonge jongens," aldus Breukink. "Willen ze mee gaan doen voor de grote prijzen, dan zal hun tijdrit moeten verbeteren. Maar dat ze talent hebben, daar is geen discussie over."

DNB: Pak hypotheekrenteaftrek aan

De Nederlandsche Bank (DNB) pleit voor een hypotheekrenteaftrek die gedurende de looptijd van de hypotheek minder wordt. Hiermee wil de centrale bank de enorme Nederlandse hypotheekschuld aanpakken.

Volgens een rapport van DNB is die schuld, samen met de Europese schuldencrisis en de tegenvallende economische groei, een grote bedreiging voor de financiële stabiliteit van Nederland.

DNB noemt in het halfjaarlijkse overzicht over de financiële stabiliteit de vooruitzichten voor Nederland 'zorgwekkend'. De schuldencrisis is volgens DNB geëscaleerd. Het vertrouwen in enkele grote Europese landen en banken is hierdoor afgenomen, waardoor indirect de kans op een nieuwe recessie of een lange periode van lage groei toeneemt, ook in Nederland, schrijft DNB.

Om verdere escalatie te voorkomen wordt opgeroepen tot krachtig ingrijpen van beleidsmakers. "Het is zaak dat het akkoord van de eurotop op 26 oktober nu snel en daadkrachtig wordt uitgewerkt", aldus DNB.

De Nederlandse hypotheekschuld is ook nog altijd een probleem. "Die is te hoog en maakt ons en de banken kwetsbaar." Volgens DNB komt dat vooral door het huidige stelsel van hypotheekrenteaftrek dat huishoudens aanzet tot maximaal lenen en minimaal aflossen. Het Internationaal Monetair Fonds heeft Nederland hier ook al meerdere keren over gewaarschuwd.

Een oplossing is volgens DNB om de renteaftrek zo aan te passen dat die gedurende de looptijd minder wordt. Hierdoor zou aflossen van de hypotheek worden gestimuleerd en aflossingsvrije hypotheken worden ontmoedigd.

Positief noemt De Nederlandse Bank het feit dat banken hun financiële reserves hebben verhoogd. Het ministerie van Financiën en DNB willen de eisen voor die reserves geleidelijk verder opschroeven. Vorige week besloten de Europese regeringsleiders de kapitaalratio te verhogen naar negen procent.

Geen ontslag voor Oegstgeestse homoleraar

Een gereformeerde basisschool in Oegstgeest die dreigde een docent te ontslaan vanwege zijn seksuele geaardheid, mag dat niet doen. Dat heeft de kantonrechter in Leiden woensdag bepaald. Een ontslag is volgens de rechter in strijd met de Algemene Wet Gelijke Behandeling.

De leraar, Duran Renkema, zocht in september de publiciteit omdat hij zijn seksuele voorkeur niet relevant vindt voor zijn werk. Hij stelde in een verklaring dat hij uitstekend functioneerde ondanks dat hij homo is.

De rechter geeft Renkema gelijk. Het feit dat Renkema is uitgekomen voor zijn geaardheid en is gaan samenwonen met een man mag geen aanleiding zijn voor schorsing en ontslag. De school heeft te vroeg aangenomen dat hij niet meer kan functioneren als leraar. Daarbij is niet over nagedacht of Renkema door zijn keuze niet meer achter de grondslag van de school zou kunnen staan.

Renkema reageert opgetogen op de uitspraak. "Dit is een pak van mijn hart. Laat dit een duidelijk signaal zijn aan andere scholen die overwegen om homoseksuelen weg te sturen", zegt hij in een verklaring. De geschorste Renkema mag nu in principe weer aan de slag op de Oegstgeestse school. Wel volgt er nog een zaak bij de Commissie Gelijke Behandeling.

De school laat weten teleurgesteld te zijn over de gang van zaken, maar de gesprekken met Renkema 'met een open hart' in te gaan. Wel zal het volgens de school moeilijk worden die met wederzijds respect te voeren. In de verklaring wordt de 'negatieve berichtgeving' in de media gehekeld. De vorm en inhoud daarvan zou niet overeenstemmen met hoe de school met haar medewerkers wil omgaan.

Boom slaat weer WK veldrijden over

Lars Boom slaat deze winter weer het wereldkampioenschap veldrijden over. De renner van Rabobank vindt dat de titelstrijd te dicht bij de opening van het wegseizoen ligt. De wereldkampioen van 2008 sloeg de afgelopen twee jaar het WK ook al over.

Wel zal Boom ook deze winter weer een aantal veldritten rijden. Dit zal hij doen om ritme op te doen voor het wegseizoen, waar de Vlijmenaar hoopt te pieken in het klassieke voorjaar.

Ubisoft koopt Trials HD-ontwikkelaar

Ubisoft heeft bekendgemaakt dat ze ontwikkelaar RedLynx gekocht hebben. De ontwikkelaar heeft al meer dan honderd games op zijn naam staan sinds hun oprichting in 2000 maar het bekendst zijn ze van Trials HD. Trials HD is een motorcross-spel dat erg populair is op XBLA.

Ontwikkelaar RedLynx is momenteel bezig met Trials Evolution en de game zal in één van de komende maanden uitkomen. Ubisoft en RedLynx zijn beide erg blij met deze samenwerking en hopen elkaar te kunnen helpen in toekomstige projecten aan beide kanten. "We are delighted to welcome RedLynx to the Ubisoft family. Their expertise in asynchronous online games and physics-based game mechanics provides us with a great opportunity to bring their powerful brands, most notably Trials, to an even broader range of fast-growing digital platforms," aldus Ubisoft.

Schaatsploeg Hofmeier gaat door tot Sochi

Schaatsploeg Hofmeier gaat zeker door tot en met de Olympische Winterspelen van 2014 in Sochi. Dit maakt de ploeg, met onder andere Marrit Leenstra en Koen Verweij, morgen officieel bekend.

"Het is goed nieuws voor het schaatsen," zei woordvoerder Frank Bieleman over de persconferentie van morgen. Vorige week maakte TVM al bekend ook tot en met Sochi door te gaan. Over de toekomst van de andere ploegen, zoals Control, bestaat nog onduidelijkheid of ze doorgaan na het komende seizoen.

'Ik ben Kjerstin en heb cup D'

Wie gek is op Zweedse schonen en graag eens willen weten wat voor vlees zij in de kuip hebben, doet er verstandig aan een filiaal van het Zweedse Change op te scharrelen. Werkneemsters van de lingerieboer moeten namelijk verplicht een naambordje dragen met als bonus hun bh-maat erop vermeld.

Verkoopsters dienen sinds enige tijd te koop te lopen met hun cupmaat. Change wil zo klanten direct laten zien wat voor personeel ze hebben. De dames zijn woedend over het verplichte naambordje en vinden dat mannen dan ook maar met de billen bloot moeten. "Vieze mannen stappen op ons af en kijken naar onze cupmaat", jammert een verkoopster die niet met naam en cupmaat wil worden genoemd. "Waarom moet nu iedereen weten hoe groot mijn borsten zijn. Mannen die onderbroeken verkopen lopen toch ook niet te koop met de maat van hun ondergoed."

Ook een ex-lingerieverkoopster wil even haar ei kwijt. "Tijdens mijn eerste werkdag was het al zover", klaagt ze. "Ze vertelden me dat het noodzakelijk was. Zo konden we klanten meteen tonen hoe rijk ons gamma is aan maten. Ik vond het maar vreemd maar ik wou het baantje en stemde in." Volgens Susann Haglund, de hoogste bazin van Change, kwam het idee van de bh-maatbordjes echter van het personeel zelf. "Het label is een hulpmiddel voor de verkoopsters en de klanten. Ze tonen kopers meteen welke maat perfect is voor hun lichaamsvorm. Ik zie echt niet in waarom dit denigrerend zou zijn. Bovendien is het geen verplichting. De verkoopsters krijgen de keuze. Willen ze het label niet dragen dan hoeven ze het niet te doen."

Onzin, zo beweert de voormalige werkneemster. "Ik kreeg meteen een document onder mijn neus geschoven waarin ik verplicht werd om altijd het label met mijn naam en cupmaat op te dragen. Het was dus helemaal geen vrijwillig verhaal maar een verplichting. Leuk is het niet. Zeker niet als je later klanten tegenkomt die in een adem met jouw naam ook jouw cupmaat vermelden tijdens het begroeten."

Na anderhalf jaar rondhangen bij Change was zij er helemaal klaar mee. Ze nam ontslag en stapte naar de vakbond. "Het is gewoon denigrerend voor de vrouwen", vindt vakbondsvrouw Jaana Pålsson. Omdat onderhandelingen met de lingerieketen niets hebben opgeleverd, hebben zij besloten een proces aan te spannen tegen het bedrijf. Change houdt echter voet bij stuk en weigert het naambordje af te schaffen. "Het is geen verplichting en het document waarvan sprake is, is een oud document dat niet meer in omloop is", besluit Haglund.

Kindjes maken met AKB48

AKB48 is een Japanse popgroep met zo'n vijftig meisjes die verdeeld in teams zijn. Dit is opzich niet heel opmerkelijk voor de Japanners maar de groep is zo populair dat ze nu naast games ook een internetprovider zijn geworden. Om dit te promoten kun je kindjes maken met enkele leden van de groep.

Helaas voor vele mensen kan het kindjes maken alleen maar via internet. Meld je aan voor zo'n dertien euro per maand en krijg naast internet een bijna echt AKBaby. Bekijk hieronder een plaatje van hoe de baby-maak-service in elkaar steekt en bekijk daaronder een reclame voor de service.

Baby

Man voor zevende keer aangehouden zonder rijbewijs

Een 31-jarige man is dinsdagavond in Rotterdam aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs. Hij bleek al zes keer eerder gesnapt te zijn voor hetzelfde delict. De man liep tegen de lamp toen hij agenten beledigde die een actie in burger hielden.

De opgepakte man kon zich niet legitimeren en moest mee naar het bureau. Daar bleek dat de man geen rijbewijs had. Verder stonden er nog ruim 650 euro aan boetes open.

Hij kreeg een nieuwe bekeuring omdat hij zich niet kon identificeren, en er is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs. De man heeft alle boetes inmiddels betaald.

Aviodrome in zeer zwaar weer

Themapark Aviodrome in Lelystad staat er financieel zeer slecht voor. Het luchtvaartpark is op korte termijn op zoek naar geld of garanties. Hoe ernstig de situatie precies is, wil Aviodrome woensdag niet uit de doeken doen.

Het park is in gesprek met mogelijke geldschieters. Hoe die gesprekken gaan, wil Aviodrome 'gezien het stadium van deze gesprekken' niet zeggen.

Het Aviodrome is het grootste Nederlandse lucht- en ruimtevaartmuseum. Sinds 2003 is het gevestigd op de luchthaven van Lelystad, daarvoor was het ondergebracht op Schiphol.

Melker racet in GP2 in 2012

Nigel Melker zal in 2012 uit gaan komen in de GP2 Series. Het management van de Nederlander wilde nog niet bekendmaken voor welk team de coureur zal gaan racen. Volgende week komt hij in Abu Dhabi in ieder geval voor DAMS in actie.

Melker testte in de afgelopen weken voor een aantal GP2-teams en mag nu in de niet voor het kampioenschap meetellende slotrace in actie komen voor DAMS. Dat bracht dit seizoen met Romain Grosjean de kampioen in de GP2 voort. Dat team wil net als de andere renstallen talenten testen die volgend jaar in de opstapklasse naar de Formule 1 in actie zullen gaan komen.

"Vanaf het GP3-weekend in Istanbul heeft DAMS contact met mij. Ze waren onder de indruk van mijn races. Ik ben benieuwd hoe ze werken. Ik ben in elk geval heel blij dat ik de mogelijkheid heb gekregen om in Abu Dhabi te gaan racen. Daarna gaan we kijken welk team uit de GP2 het beste bij ons past," zei Melker die in ieder geval Giedo van der Garde niet meer in de GP2 tegenkomt. Hij zet al zijn zinnen op de Formule 1.

Dit seizoen kwam Melker uit in de Formule 3 Euroseries en in de GP3 Series. In beide kampioenschappen won hij races en eindigde hij in de top van het eindklassement.

Duitse gamers woedend vanwege spyware

Duitse gamers zijn woedend op uitgever Electronic Arts. Het bedrijf zou spyware installeren via het downloadkanaal EA Origin waarmee pc-games gedownload kunnen worden. De Duitse afdeling van de uitgever heeft dit woensdag ontkend met een open brief aan zijn klanten. Wel past de uitgever het downloadkanaal aan.

De gamers zijn bang dat de uitgever onder meer toegang krijgt tot bijvoorbeeld software waarmee Duitsers hun belasting kunnen indienen en onderhoudssoftware voor smartphones. De uitgever op zijn beurt stelt dat het weliswaar lijkt alsof Origin computers scant, omdat Windows het programma vrij baan geeft, maar dat het downloadkanaal zich zou beperken tot het installeren en bijwerken van spellen.

Wanneer de aanpassing doorgevoerd wordt, is niet bekend. Ondertussen laten gamers massaal hun mening horen via internetforums. Daarnaast is een petitie opgezet om het schietspel Battlefield 3, dat gebruikmaakt van Origin, uit de schappen te halen. Wanneer vijftigduizend Duitsers de petitie ondertekenen, moet er over het onderwerp gesproken worden in de Bondsdag, het Duitse parlement.

Gamers doen er alles aan de uitgever zwart te maken. Veel producten van Electronic Arts worden op de winkelwebsite Amazon op de laagst mogelijke beoordeling getrakteerd.


Duitse gamers woedend vanwege spyware

Schildpadden en kittens in Dragons vs Unicorns

Fuck GTA V, de game der games is gearriveerd! In een persbestand heeft Digital Harmony Games bekendgemaakt dat ze Dragons vs Unicorns gaan uitbrengen. In deze game zullen de Dragons het opnemen tegen de Unicorns en deze verwoestende oorlog neemt meerdere dieren mee naar het slachtveld.

Zo zullen de kittens de kant van de Unicorns verdedigen met verwoestende melee-aanvallen. Upgrade je kitten en laat hem met bokshandschoenen aanvallen. De kant van de Dragons wordt vertegenwoordigd door woeste schildpadden. Deze schildpadden zijn meesters van de melee-aanval en zullen het kunnen opnemen tegen de kittens. Binnenkort komt er meer informatie over de verschillende dieren die je kan kiezen.

De game zal singleplayer en multiplayer bevatten en zal begin 2012 uitkomen naar iOS, Android en verschillende browsers voor Windows en Mac.

D vs UD vs U

FC Twente zonder Janko tegen Odense

Marc Janko doet donderdag niet mee in de return van het Europa Leagueduel tussen FC Twente en Odense BK. De Oostenrijkse aanvaller liep woensdag tijdens de afsluitende training een hamstringblessure op. Hoelang hij is uitgeschakeld is niet bekend. De spits staat met tien goals tweede in het topscorersklassement van de Eredivisie.

Tijdens de heenwedstrijd kende FC Twente weinig moeite met de tegenstander uit Denemarken. Door goals van Wout Brama, Ola John, Nacer Chadli en Luuk de Jong wonnen de Tukkers dat duel met 4-1. Bij winst donderdagavond is de ploeg van Co Adriaanse dicht bij de achtste finales van het toernooi.

Naughty Dog bang Uncharted-serie te verpesten

Deze week ligt Uncharted 3: Drake's Deception in de winkels. De eerste twee delen waren een groot succes en aan de reviews van Uncharted 3 te zien, zal ook deze weer een groot succes worden. Toch voelt de maker van de serie, Naughty Dog, de druk steeds hoger oplopen en zijn ze bang om de serie te verpesten.

Lead effects artist Keith Guerrette van Naughty Dog heeft in een interview gezegd dat ze een beetje terughoudend zijn als het gaat om volgende games in de serie omdat ze de serie niet willen verpesten. Ze zijn zo hard van start gegaan met de serie dat alle medewerkers nu een vakantie hebben verdient, waarna ze zullen kijken wat ze willen gaan doen.

“When we do go back we’re gonna have to sit down and talk and figure out what it is we want to spend time on and that’s part of the freedom Sony gives us. I mean, we’ve shipped 11 games now and we’ve never missed a single deadline, which I don’t think that there’s any other development studio in the world that can say that.”

De game ligt in de winkels voor de PlayStation 3.

Uncharted 3

Thief 4 toont tekenen van leven

Nu Deus Ex: Human Revolution eindelijk in de winkels ligt, hebben ze als het goed is bij Eidos Montreal weer genoeg tijd om aan een volgend project te werken. Dit zou wel eens Thief 4 kunnen zijn waarvan de enige informatie die we hebben is dat de game in development is. Toch is er nu iets meer bekend geworden want er zijn wat beelden uitgelekt.

De beelden zijn beelden van een storyboard waarin artwork van de game te zien is. In onderstaande video zijn de beelden achterelkaar te zien. Mocht je interesse hebben in de losse plaatjes, neem dan hier een kijkje.

Haase treft lucky loser door blessure Murray

Tennisser Robin Haase speelt in de eerste ronde van het ATP-toernooi van Basel niet tegen Andy Murray. De nummer drie van de wereld trok zich woensdag vijf kwartier voor de wedstrijd tegen Haase terug met een verrekte bilspier. De Zwitser Marco Chiudinelli neemt als lucky loser de plaats van Murray in het hoofdtoernooi in.

Murray verklaarde in een persoonlijk gesprek met toernooidirecteur Roger Brennwald met pijn in het hart af te zeggen. De Schot had eind oktober om een wildcard gevraagd en die ook gekregen. De 24-jarige Murray won in oktober achtereenvolgens de toernooien van Bangkok, Tokyo en Shanghai.

Whitmarsh houdt vast aan maximaal 20 races

McLaren-teambaas en FOTA-voorzitter Martin Whitmarsh heeft nog maar eens duidelijk gemaakt dat wat hem betreft er maar maximaal twintig Formule 1-races per jaar mogen zijn. Dat aantal zal volgend seizoen met de terugkeer van de Grand Prix van de Verenigde Staten waarschijnlijk bereikt gaan worden.

"We komen dicht bij het punt dat we, net als in de NASCAR, met meerdere pitcrews moeten gaan werken, die elkaar dan afwisselen. Ik denk dat twintig races op dit moment het maximum is dat een team aankan. Dat is al erg zwaar. Het is bijna december als dit seizoen erop zit en de jongens worden in januari weer in de fabriek verwacht om de nieuwe wagens op te bouwen, er in februari mee te testen en vervolgens wéér een wereldreis te maken. De monteurs en engineers hebben het niet gemakkelijk," zei Whitmarsh tegen de BBC.

Drive

De eenling Driver (Ryan Gosling, die momenteel ook met George Clooney's The Ides of March en Steve Carell-vehikel Crazy, Stupid, Love. in de bioscopen te bewonderen is) heeft twee part-time baantjes. Overdag is hij stuntcoureur in Hollywood en 's avonds is hij de bestuurder van vluchtauto's voor criminelen. Hij wordt verliefd op zijn mooie buurvrouw Irene (Carey Mulligan) en trekt veel met haar en haar zoontje Benicio (Kaden Leos) op. Totdat Irenes echtgenoot Standard (Oscar Isaac) zijn gevangenisstraf heeft voltooid en vrijkomt. Driver kent zijn plaats en laat Irene voortaan met rust. Maar als hij Standard volledig in elkaar gerost aantreft en deze zijn hulp nodig heeft om van een aantal maffioso af te komen, besluit Driver te helpen. Voor Irene en Benicio. Al snel wordt duidelijk dat dit een heldhaftige maar vooral levensgevaarlijke beslissing is.

Toivonen blijft twee jaar langer bij PSV

PSV heeft woensdag het contract van Ola Toivonen verlengd. De club lichtte een optie in het contract van de middenvelder, waardoor hij tot 2014 aan de Eindhovenaren blijft verbonden. Zijn verbintenis liep aanvankelijk tot en met 2012. De Zweed kwam in de winter van 2009 over van het Zweedse Malmö FF.

De international heeft voor de Eindhovense club al meer dan honderd wedstrijden gespeeld, waarin hij veertig keer wist te scoren. Afgelopen seizoen kwam hij meerdere malen negatief in het nieuws na gemeen spel. Aan het begin van dit seizoen kreeg Toivonen van coach Fred Rutten de aanvoerdersband toegewezen.

GroenLinks en Greenpeace willen Borssele sluiten

De kerncentrale in Borssele moet dicht totdat de centrale aan de hoogst mogelijke veiligheidsstandaarden voldoet. Dat vindt GroenLinks-Kamerlid Liesbeth van Tongeren naar aanleiding van de resultaten van de stresstest die woensdag bekend werden gemaakt. Ook Greenpeace wil dat het complex sluit.

Uit de test van eigenaar EPZ bleek dat de kerncentrale voldoet aan alle veiligheidseisen, maar dat er mogelijkheden zijn om de centrale veiliger te maken.

"Verhagen heeft ons steeds op het hart gedrukt dat veiligheid vooropstaat en dat de centrale aan de hoogst mogelijke veiligheidsstandaarden voldoet. Nu blijkt dat dit niet het geval is en dat de veiligheid voor verbetering vatbaar is", zegt Van Tongeren in een reactie.

De centrale zou stilgelegd moeten worden voor een vervolgonderzoek en een betere veiligheidheid. Dat onderzoek moet gedaan worden door externe experts, vindt GroenLinks. "Dit is de slager die zijn eigen vlees keurt. Dat is niet verstandig."

Ook Greenpeace vindt de resultaten van de test zorgwekkend. "Wij zien nog een flink aantal mankementen en grote hiaten, die EPZ verbeterpunten noemt", zegt een woordvoerder van de milieuorganisatie. "Zo is er niet gekeken wat er gebeurt bij terroristische aanslagen en ontbreekt het onderdeel crisismanagement."

Greenpeace vindt het onbegrijpelijk dat er ramp nodig is om de mankementen van de centrale bloot te leggen. "Nu blijkt maar weer dat de kerncentrale niet altijd veilig is. We moeten de centrale sluiten."


GroenLinks en Greenpeace willen Borssele sluiten (Foto: Novum)

Rob Kamphues wil dna-test na vermeend vaderschap

Rob Kamphues wil door middel van een dna-test duidelijkheid krijgen over zijn vermeende dochter. Zijn ex Mona-Liza Machado vertelde in weekblad Privé dat Kamphues na de geboorte liet weten dat hij niets met het kind te maken wil hebben. Kamphues laat via een woordvoerder weten dat Machado via de media 'grove onwaarheden verspreidt'.

Volgens de 51-jarige presentator had hij een kortstondige verhouding met Machado. Toen zij beweerde zwanger van hem te zijn, heeft Kamphues haar meerdere malen uitgenodigd een dna-test te ondergaan. Zijn ex heeft hier volgens hem tot nu toe niet aan meegewerkt.

Machado beweerde dat Kamphues in een e-mail heeft laten weten dat hij wegens een gebroken gezin en zware baan de verantwoordelijkheden van een kind er niet bij kan hebben. Maar in een verklaring laat Kamphues weten dat als het kind van hem blijkt te zijn, hij 'uiteraard zijn verantwoordelijkheden neemt'.

Volgens Kamphues is Machado na de beëindiging van hun omgang begonnen met het 'ernstig en voortdurend stalken' van de presentator. Kamphues heeft aangifte gedaan.

Kamphues scheidde vijf jaar geleden van zijn eerste vrouw Petra, met wie hij twee zoons heeft. De 51-jarige is bekend als presentator van programma's als De Reünie en De Acht Plagen van Rob Kamphues.

500 miljoen downloads voor Angry Birds

Rovio heeft vandaag aangekondigd dat Angry Birds 500 miljoen keer is gedownload. Dit betekent dat het een van het meest gedownloade spellen aller tijden is. Angry Birds groeit nog altijd en krijgt elke dag meer spelers.

In totaal zijn er meer dan 200.000 jaar Angry Bird gespeeld. Elke dag worden er 300 miljoen minuten gespeeld, 400 miljard vogels gelanceerd en 44 miljard sterren verzameld.

Volgens Mikael Hed, CEO van Rovio, is dit voor ons en onze spelers een grote mijlpaal. ''This is a fantastic landmark achievement for us, and we're extremely deligthed to see such an incredible amount of people enjoying our games.''

''We remain committed to creating more fun experiences and bringing exceptional quality to Angry Birds Fans everywhere.''

Angry Birds is te spelen op de grote smartphone platformen, PC, Mac en binnenkort ook op de Nokia Asha 300, 303 en S40 toestellen.

Briatore: "Heb Button verkeerd ingeschat"

Flavio Briatore heeft zich voor het eerst toegegeven een fout te hebben gemaakt met McLaren-coureur Jenson Button. De voormalig teambaas van Renault stuurde de Brit eerder weg bij zijn team en noemde hem twee jaar geleden nog een paracarro, een paaltje langs de weg.

"Dat heb ik toch aardig verkeerd gezien met Jenson Button. Hij is de echte verrassing van dit seizoen. Ik heb hem in mijn team gehad en toen vermoedde ik geen moment dat hij zo goed zou worden," zei Briatore tegen La Politica nel Pallone.

De Italiaan denkt overigens niet dat Button ook maar enige kans heeft op de wereldtitel in 2012, omdat Sebastian Vettel weer zal domineren. "Ik kan niet wachten tot dit seizoen voorbij is, het is zo saai. Alleen denk ik niet dat volgend jaar heel anders zal verlopen. Zelfs Mark Webber kan Sebastian Vettel niet meer uitdagen. Met dezelfde regels zie ik ook niet hoe Ferrari de aansluiting moet vinden bij Red Bull Racing en McLaren. In zeventien jaar in de Formule 1 heb ik nog nooit meegemaakt dat een team in twee maanden tijd zes tot zeven tienden van een seconde goed maakte."

Rijk de Gooyer (85) overleden

Rijk de Gooyer is overleden. Dat meldt De Telegraaf. De acteur leed aan alvleesklierkanker. Hij is 85 jaar geworden.

Rijk de Gooyer overleed aan de gevolgen van alvleesklierkanker in het bijzijn van zijn zoon Rijk en Babiche Hermans, kleindochter van cabaretier Toon, die Rijk de laatste jaren van zijn leven verzorgde. Dat meldt de Telegraaf.

Rijk de Gooyer vormde in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw een succesvol duo met maatje Johnny Kraaijkamp sr 'Johnny & Rijk'. Ook speelde de acteur in tal van films, zoals De Inbreker, Soldaat van Oranje, De Avonden, Hoogste Tijd en Ciske de Rat. Daarnaast was hij te zien in vele televisieseries, waaronder De Brekers en In Voor- en Tegenspoed.

Rijk was ook niet vies van een commercieel uitstapje. Zo maakte hij diverse reclamespotjes voor het kaasmerk Paturain ('Goed gedaan jochie' en 'Hier Rijk in Frankrijk') en verzekeringsmaatschappij Reaal ('Foutje, bedankt!'). Samen met Maarten Spanjer maakte hij spotjes voor KPN en met John Kraaijkamp de hilarische C&A-reclames.

Met dank aan wise voor de aanvullende tekst.

Ben Kingsley in verfilming A Doll's House

Ben Kingsley gaat een hoofdrol spelen in een verfilming van het toneelstuk A Doll's House. Dat schrijft het Amerikaanse filmtijdschrift Variety. Het stuk van de Noorse toneelschrijver Henrik Ibsen gaat over een familie die uit elkaar valt ten tijde van een economische recessie.

A Doll's House
vertelt over de jonge vrouw Nora Helmer, die te kampen heeft met een zeer dominante echtgenoot, die bankier is. Hun huwelijksperikelen worden alleen maar erger als een economische crisis aanbreekt. Het stuk werd voor het eerst opgevoerd in 1879 en werd destijds door enkele vrouwenbewegingen bestempeld als zeer vooruitstrevend en bevorderlijk voor de emancipatie.

"Het gegeven van een familie die uiteenvalt tijdens een recessie is nu net zo relevant als 130 jaar geleden", zegt Charles Huddleston, directeur van productiemaatschappij Cinema Altera. Hij gaat de film regisseren naar zijn eigen bewerking van het theaterstuk. Waar het origineel nog gaat over het verlies van aanzien en sociale status, wil hij de gevolgen ditmaal veel persoonlijker maken. "De financiële beslissingen van de personages bedreigen zelfs hun leven."

De 67-jarige Kingsley speelt Dr. Rank, een vriend van het echtpaar. De rol van Nora Helmer is voor de nog grotendeels onbekende Michele Martin, wie haar man gaat spelen is nog onbekend. Julian Sands, te zien in The Killing Fields, Leaving Las Vegas en de tv-serie Smallville, speelt een malafide geldschieter die het echtpaar steeds dieper in de problemen brengt. De opnames gaan in januari van start.


Ben Kingsley in verfilming A Doll's House (Foto: Novum)

Aanslag op Frans blad na Mohammed-editie

Het hoofdkantoor van het satirische Franse weekblad Charlie Hebdo is dinsdagnacht door brand verwoest. Het gaat om een aanslag met een of meerdere brandbommen, volgens de directeur van het blad. Charlie Hebdo had de profeet Mohammed deze week 'uitgenodigd' als gastredacteur.

Premier François Fillon zei dat de schuldigen gevonden en voor het gerecht gebracht moeten worden. "Vrijheid van meningsuiting is een onvervreemdbare waarde van onze democratie. Geen enkele zaak rechtvaardigt een gewelddaad", aldus de premier.

Medewerkers van Charlie Hebdo zeiden veel bedreigingen te hebben ontvangen naar aanleiding van de editie, met als ondertitel Sharia Hebdo, een verwijzing naar islamitische wetgeving. De directeur van het blad, die de naam Charb gebruikt, zei tegen televisiezender BFM dat de 'materiële schade groot is' en dat veel computerbestanden zijn vernietigd.

Charb legde de verantwoordelijkheid voor de aanslag bij 'radicale stommelingen' die zelf geen idee hebben wat de islam precies is. "Ik denk dat het zelf ongelovigen zijn ... idioten die hun eigen geloof verraden."

Op de voorpagina van de bewuste editie stond een getekende man afgebeeld met een tulband, een wit gewaad en een baard. Met een brede lach op zijn gezicht dreigt hij met 'honderd zweepslagen als je je niet dood lacht'. Pagina 2 was gereserveerd voor een reeks cartoons van vrouwen in boerka's, terwijl 'gastredacteur Mohammed' op de volgende pagina in een redactioneel commentaar ingaat op de verkiezingen in Tunesië en de stelling inneemt dat de grootste partij in dat land, Ennahda, geen democratie, maar de sharia zal invoeren.


Aanslag op Frans blad na Mohammed-editie (Foto: Novum)

Rijksbouwmeester start kruistocht tegen leegstand

De nieuwe rijksbouwmeester Frits van Dongen wil minder nieuwbouw. Hij vindt dat in Nederland 'onnadenkend' wordt gehandeld als het op leegstand en nieuwbouw aankomt. Veel van de gebouwen die nu leegstaan kunnen volgens hem een andere bestemming krijgen. Hij spreekt van een kruistocht tegen leegstand.

Er wordt vaak gebouwd zonder veel aandacht voor de voorraad lege gebouwen in de nabije omgeving. "Dat vind ik in deze tijd van recessie niet te begrijpen en niet passen", zei Van Dongen woensdag naar aanleiding van de opening van de Biënnale Leegstand & Herbestemming in Maastricht.

Als er dan gebouwd moet worden, zei de rijksbouwmeester, bouw dan een schitterend gebouw met meerdere functies. "Monofunctionaliteit is niet meer van deze tijd."

Eind juli stond 14,4 procent van de Nederlandse kantoren leeg. Dat is goed voor ruim zeven miljoen vierkante meter. Vooral Utrecht, Ede, Amersfoort en Nieuwegein kampen met leegstand.

Aan het begin van de eeuw werden veel nieuwe panden gebouwd, zonder dat daarvoor een huurder was. Dat probleem kan volgens makelaarsorganisaties niet zomaar worden opgelost. De gebouwen werden gemaakt voor een specifiek doel en staan vaak op plekken waar mensen niet willen wonen.

Hartprobleem voor Milan-speler Cassano

AC Milan-aanvaller Antonio Cassano heeft een gaatje in zijn hart. Dat meldt zijn club woensdag. Daardoor had hij vorig weekeinde niet voldoende bloed in zijn hersenen en kreeg hij problemen met onder meer zijn zicht en spraak. De 29-jarige Italiaan moet geopereerd worden. Daarna wordt pas duidelijk hoe lang zijn herstel duurt, maar volgens Milan staat Cassano zeker enkele maanden aan de kant.

Cassano werd onwel tijdens een vlucht van Rome naar Milaan met de selectie van AC Milan. Van het ene op het andere moment kon de spits niet meer uit zijn woorden komen en zag hij wazig. Hij werd direct opgenomen in een ziekenhuis in Milaan, waar het gaatje in zijn hart werd ontdekt.

Bij de operatie van Cassano wordt het foramen ovale dichtgemaakt. Die opening tussen de linker- en de rechterkamer van het hart is bij foetussen nog open, maar hoort dicht te groeien. Dat is bij de spits dus niet gebeurd.

South Park's Parker en Stone willen Book of Mormon verfilmen

Trey Parker en Matt Stone hebben bevestigd dat ze de Broadway musical The Book of Mormon willen verfilmen. In de succesvolle musical draait het om een stel mormonen die op missie zijn in Oeganda.

In een interview met EW zegt Trey Parker: "We hopen dat de musical een succes wordt en op tournee zal gaan. zodat wij over een paar jaar de film kunnen gaan maken." Met 'wij' doelt Parker hierbij op South Park-collega Matt Stone en Robert Lopez, die eerder naam maakte met zijn musical Avenue Q.

Parker en Stone zijn momenteel druk bezig met het schrijven van afleveringen voor het nieuwe seizoen van South Park. Het tweetal maakte tot nu toe een viertal films: Cannibal! The Musical, Orgazmo, South Park: Bigger Longer & Uncut en Team America: World Police. De laatste twee films werden geproduceerd door Scott Rudin (No Country for Old Men, The Social Network) die ook meewerkt aan de ontwikkeling van The Book Of Mormon.

Wanneer de film uit zal komen is nog niet bekend.


The Book of Mormon wordt verfilmd

Baby overleden na zwembadongeluk Tilburg

De baby van 5 maanden die dinsdagmiddag in zwembad De Reeshof in Tilburg zwaargewond raakte door vallende geluidsboxen, is in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden. Dat heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

Het meisje en haar 27-jarige moeder zaten in het peutergedeelte van het zwembad aan de Heereveldendreef, toen de boxen naar beneden vielen. Beiden raakten ernstig gewond. Het meisje is met de traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. De Reeshof is een sportaccommodatie in de gelijknamige wijk in Tilburg.

Renault: "Onduidelijkheid over terugkeer Kubica"

Lotus Renault GP tast nog steeds in het duister over of Robert Kubica volgend jaar in de Formule 1 terug zal kunnen keren of dat er een vervanger voor de Pool gezocht zal moeten worden. Dat zou Romain Grosjean moeten zijn die in Abu Dhabi en in Brazilië een vrijdagtraining mag rijden.

"Het moeten onze opties afgaan en wachten ondertussen nog steeds op Robert die naar ons toe moet komen en aan moet geven dat hij weer kan testen. De laatste informatie die ik heb is dat we om tafel moeten gaan zitten om te bespreken hoe wij zijn comeback aan moeten pakken, omdat hij in de komende dagen nog niet aan de toegezegde zaken zal kunnen voldoen. In de komende weken misschien wel, maar nu niet," zei teambaas Eric Boullier.

De Fransman geeft aan dat alles er klaar voor is om Kubica een test te geven, maar dat hijzelf aan moet geven of hij er klaar voor is of niet. Tot die tijd kan er geen duidelijk besluit over zijn terugkeer worden genomen, maar moeten er wel opties bekeken worden voor het geval dat de Pool niet terug kan keren.

Wester: Ophef over Mauro hypocriet

De ophef in zowel de media als de politiek over de Angolese asielzoeker Mauro Manuel vindt Frits Wester maar een hypocriet gedoe. Dit zei de politiek analist dinsdag in de VARA-talkshow Pauw & Witteman.

Wester: "Er zijn honderden van deze Mauro's afgelopen jaren teruggestuurd naar Angola. Heb ik echt nooit iemand over gehoord in de Kamer." De Tweede Kamer heeft er de afgelopen jaren een bende van gemaakt vindt de politiek verslaggever. Het parlement heeft volgens hem boter op het hoofd: "Als ze vinden dat de wet niet deugt, verander dan die wetten."

Aan Nebahat Albayrak, die in het vorige kabinet staatssecretaris van Justitie en asielzaken was en nu PvdA-Kamerlid, geeft de RTL-journalist nog een grotere veeg uit de pan.

"Als staatssecretaris zei Albayrak: 'die jongen mag hier niet blijven'. Dat zegt ze als bewindsvrouw en dan is ze Kamerlid en zegt ze: 'nu mag je hier wel blijven'. Alsof Kamerlidmaatschap heel vrijblijvend is. Dan mag je ineens dingen vinden die je als bewindsvrouw niet waar kon maken", bekritiseert Wester.


Frits Wester: Ophef over Mauro hypocriet

De gameplay van Final Fantasy XIII-2

Waarschijnlijk is er vandaag in Japan een embargo van Final Fantasy XIII-2 informatie vervallen, want vier verschillende sites hebben hun ervaringen online gezet met de eerste dertien uur van FFXIII-2. In deze previews horen we weer veel nieuwe dingen over de gameplay.

De belangrijkste punten vatten we hieronder even voor jullie samen.

Terugblik
In het beginscherm van FFXIII-2 heb je de mogelijkheid om een terugblik op de vorige game te bekijken. Als je nog een save-file hebt van FFXIII dan zul je een verzameling van de belangrijkste beelden uit het vorige verhaal zien

Item verkoop
Naast dat je verschillende winkeltjes tegenkomt in de steden, is er ook één iemand die in elke tijdzone te vinden is. Ze heet Chocolana en draagt kleren in het thema van de grote gele vogels, de chocobo's. Zij verschijnt in alle era's en locaties.

Dorpen en steden
XIII-2 heeft dorpen en steden. Er is echter geen overgang tussen de veldmappen en steden, waardoor ze dus naadloos in elkaar overlopen.

Final Fantasy XIII-2

Subquests
Je kunt met elk persoon praten dat je tegenkomt. Vaak zul je de mogelijkheid hebben om een subquest te doen waarin je bijvoorbeeld verloren items moet zoeken of speciale vijanden moet verslaan.

Interactieve gesprekken
De game heeft een interactief gesprekkensysteem genaamd "Live Trigger". Op basis van de keuzes die je maakt zal het verhaal anders verlopen.

De mogelijkheid om te kunnen tijdreizen maakt het makkelijker om met de functies van dit systeem te kunnen werken. Door in het verleden bepaalde poorten te sluiten, reset je een gebied en kun je opnieuw bepaalde keuzes maken.

Fragments
Waneer je een quest volbrengt of een baas verslaat, ontvang je "Fragments" die bijvoorbeeld informatie over de wereld bevatten of een bericht van de NORA-eenheid. In totaal zijn er zo'n 160 fragments te vinden.

Gebeurtenissen
Al eerder werdt aangekondigd dat deze game minder pre-rendered scenes heeft en meer direct vanuit de engine laat lopen. Nu is bekend geworden dat ongeveer 90% van de game niet pre-rendered is. Het lijkt overigens wel dat er over het algemeen meer scenes zijn dan in Final Fantasy XIII.

Omdat de meeste van deze scenes nu direct vanuit de engine lopen, is het makkelijker om door het dialoog heen te skippen om een beetje vaart in het spel te krijgen.

Laadtijden
De laadtijden zijn kort, en je hebt de mogelijkheid om overal je voortgang op te slaan. De enige klacht op dit gebied was dat de laadtijden wat te lang zijn wanneer je tussen tijdsperiode's switcht.

Karaktergroei
Je ontwikkelt Serah en Noel via het Crystarium, maar dit systeem werkt anders dan in Final Fantasy XIII. Elk karakters heeft nu slechts één crystarium die gekoppeld is aan alle klassen. Deze rollen hebben hun eigenroute binnen het crystarium.

Monsters zullen niet groeien via de bekende Crystal Points, maar hebben items nodig om sterker te worden en nieuwe vaardigheden te leren. Deze items kunnen in gevechten worden verkregen of kunnen worden gekocht bij Chocolena.

Final Fantasy XIII-2

Accessoires en uitrusting
Je hebt in het begin vier accessory-slots per persoon. Door accessoires van dezelfde groep aan te trekken, zul je nieuwe bonussen ontvangen (denk bijvoorbeeld: vier mythrill accessoires > +10 HP-bonus).

Accessoires kosten wel wat om te equippen, en de grens is het vermogen van je personage om deze te dragen. Stel Serah heeft 50 punten om accessoires te equippen, en ze heeft een accessoire die 30 kost en eentje die 20 kost, kan ze ernaast geen accessoires meer equippen.

Voor de monsters zijn er, naast de gewone accessoires, ook accessoires die geen bonus aan de stats van je huisdier geven, maar die simpelweg het uiterlijk veranderen. Er schijnen veel van dit soort accessoires te zijn.

De game heeft zo veel accessoires dat een van de journalisten klaagt het gevoel te hebben dat er niet genoeg gil is om dit alles te kopen.

Gevechten
Als je wil dat een monster zich aansluit bij je team, hoef je geen pokéball of wat dan ook ernaar te gooien. Aan het einde van een gevecht veranderen sommige wezens in kristallen die je kunt oprapen. Met deze kristallen kun je de monsters in de gevechten inzetten.

Elk monster heeft zo zijn unieke vaardigheden die ontketend kunnen worden door je "Synco Drive" op te bouwen. Wanneer je zo'n actie uitvoert, krijg je een Quick Time Event voor je kiezen die schade toe brengt op basis van hoe je gepresteerd hebt in de QTE.

Final Fantasy XIII-2

Vrouw (21) poseert naakt in dood paard

Op internet doken onlangs behoorlijk bizarre naaktfoto's op. Een 21-jarige vrouw uit het Amerikaanse Washington County leek het wel een leuk idee om zich geheel naakt in het karkas van een dood paard te verstoppen.

De struise blondine en haar vriend hadden onlangs de verzorging van de 32-jarige viervoeter op zich genomen. Na een leven lang in het weiland in Ridgefield te hebben gestaan, waren de dagen van het paard geteld. Het beest werd door het stel liefdevol verzorgd tot het uiteindelijk, dankzij een welgemikt schot met een zwaar kaliber geweer, de laatste adem uitblies.

In plaats van een enorm gat te graven om hier het paard in te begraven, wilden zij het een waardig afscheid geven. Het stel besloot het edeldier te villen en open te snijden. Zo werd onder andere het hart van het paard er uitgesneden, waarna men lachend met het orgaan op de foto ging.

Hier bleef het echter niet bij. De jonge vrouw wilde zich namelijk een voelen met het dode dier. Zij besloot hierop zich geheel uit te kleden en in het opengereten karkas te klimmen. Hiervan werd een uitgebreide fotoreportage geschoten, waarop te zien is hoe slechts het hoofd van de vrouw uit het kadaver steekt. Ook staat ze geheel naakt op de foto terwijl ze is besmeurd met paardenbloed.

Nu de kiekjes zijn uitgelekt, zou de blonde paardenliefhebster alles het liefst willen vergeten. Volgens haar moeder is zij namelijk al meerdere keren met de dood bedreigd. Ook is zij door de politie stevig aan de tand gevoeld. De autoriteiten hebben echter besloten de vrouw niet te vervolgen. Volgens hen is er namelijk geen bewijs dat het stel zich schuldig heeft gemaakt aan criminele activiteiten.

Benieuwd naar de foto's? Deze zijn, geheel op eigen risico, hier te bekijken (NSFW/NSFL/NSFA)

Frozen Synapse aangekondigd voor iPad

De turn-based indie game Frozen Synapse is al meer dan 300.000 keer verkocht voor de pc, Mac en Linux. Ontwikkelaar Mode 7 heeft bekend gemaakt dat de game in 2012 ook op de iPad zal verschijnen.

"Despite my lumpen, sausage-like digits, I am particularly excited about Frozen Synapse coming to the iPad, I look forward to flicking my little green men around the place with wanton abandon", aldus managing director Paul Taylor. Verder voegt hij hieraan toe dat ze niet alleen bezig zijn met een iPad-versie van de game, maar dat ze ook aan het kijken zijn hoe ze de huidige platforms beter kunnen updaten en ondersteunen. Verwacht dan ook nieuwe dingen in het nieuwe jaar.

Binnenkort zal de Beta-versie van de iPad-versie af zijn. Over een exacte datum en prijs is nog niets bekend, wel zijn er al enkele screenshots vrijgegeven.

Frozen Synapse Ipad1 (geschaalde kopie)

Frozen Synapse Ipad2 (geschaalde kopie)

Battlefield 3 op de PC spelen zonder Origin

Razor1911, de groep die bekend is geworden door het hacken en cracken van games, hebben ervoor gezorgd dat mensen Battlefield 3 op de pc online kunnen spelen zonder daarbij gebruik te hoeven maken van EA's Origin service.

DICE zei in augustus nog dat gamers een Origin account nodig hadden om de versie legaal te kunnen spelen op de PC, maar dat lijkt nu dus niet meer nodig te zijn door deze tweak. Toch benadrukt EA mensen hier geen gebruik van te maken in verband met het verliezen van hun account.

"This release is dedicated to our fans worldwide who bought this game in legal way but don't want to install the trojan from Electronic Arts to play online," aldus de groep Razor1911.

De reden dat ze dit hebben gedaan is naar aanleiding van een bericht verleden week in de Duitse media waaruit bleek dat Origin meer op de computer doet dan als platform te dienen voor het spel. Zo kwamen Duitse media erachter dat Origin ook hun boekhoud programma, telefoon die aangesloten was op de pc en overige programma's in de gaten houd.

'We have updated the End User License Agreement of Origin, in the interests of our players to create more clarity,' Origin is not spyware. Neither do we use nor install spyware on the PCs of users.

We do not have access to information such as pictures, documents or personal data, which have nothing to do with the execution of the Origin program on the system of the player, neither will they be collected by us.

Origin's license agreement matches 'industry-standard privacy policies but where necessary, we will of course work together with the relevant Government agencies to ensure that our policies are and remain legally compliant," aldus EA.

Kerncentrale Borssele moet nog veiliger worden

De kerncentrale in Borssele voldoet aan alle veiligheidseisen die zijn opgelegd door de overheid. Toch zijn er mogelijkheden om de centrale nog veiliger te maken. Dat is de conclusie van de stresstest die EPZ, de eigenaar van de kerncentrale, de afgelopen maanden uitvoerde.

EPZ werkt onder meer aan het verbeteren van het aardbevingbestendig maken van de blusleidingen en wil meer bescherming tegen hoge golven bij overstromingen. Bij de test werd in totaal naar een zestal punten gekeken: aardbevingen, overstromingen, extreem weer, verlies van elektriciteit en koeling, andere extreme gebeurtenissen en ongevalbestrijding.

Volgens Jan van Cappelle, het hoofd van de kerncentrale, behoort de centrale tot de veiligste in de wereld. "Uit het onderzoek blijkt dat de centrale en de organisatie beter zijn voorbereid op denkbare en ondenkbare gebeurtenissen dan wordt geëist", zegt hij in een reactie. "Het nemen van aanvullende maatregelen om de veiligheidsmarge verder te verruimen is in lijn met ons beleid van voortdurend verbeteren."

De test is het gevolg van de kernramp in het Japanse Fukushima, eerder dit jaar. Om een dergelijke ramp te voorkomen laat de Europese Unie alle kerncentrales in Europa controleren op de veiligheid. EPZ heeft de resultaten van de stresstest maandag gepresenteerd aan minister van Economische Zaken Maxime Verhagen (CDA).

Holland: liever spermadouche dan bloedbad

Dat Kim Holland van seksspelletjes houdt mag bekend zijn. Dat Kim Holland ook van computerspelletjes houdt wat minder. Toch mag de pornoster niet komen op het releasefeestje van Call of Duty: Modern Warfare 3.

UItgever Activision weigerde haar aanvraag om bij het feestje te mogen zijn. Wat in het verkeerde keelgat schoot van de deeptroathspecialiste.  Holland schrijft op haar blog: " Activision kan zich prima vinden in een orgie van geweld waarbij je hoofden uit elkaar kan laten knallen, ledematen van iemands romp af kan schieten en iemands keel kan doorsnijden (overigens heb ik geen enkele moeite met zulke games). Maar pas op, want je associëren met iemand uit adult-industrie kan echt niet door de beugel. Want mensen vermoorden is netjes, er de liefde mee bedrijven niet. Dat is vies. Ik zeg maar zo: liever een spermadouche dan een bloedbad."

'Club Brugge denkt aan McClaren'

De naam van Steve McClaren wordt in de Belgische media genoemd als nieuwe trainer van Club Brugge. De Belgische ploeg ontsloeg afgelopen week Adrie Koster vanwege teleurstellende resultaten.

Inmiddels is de geruchtenstroom over zijn opvolger op gang gekomen. Onder andere McClaren zou op het lijstje van de Belgische club staan, schrijft Het Laatste Nieuws. De 50-jarige trainer was tot begin oktober trainer van Nottingham Forest, uitkomend in de Engelse League 1. Na een reeks slechte resultaten vertrok hij daar echter alweer. McClaren won met FC Twente in 2010 de landstitel. Daarna vertrok hij naar VfL Wolfsburg, waar hij werd ontslagen.

Eerder was hij in dienst als bondscoach van Engeland, maar dat was geen succes. Naast McClaren zou ook voormalig Chelsea-trainer Avram Grant kans maken bij Club Brugge. De naam van Arie Haan wordt eveneens genoemd.

Verlies sc Heerenveen valt mee

Sc Heerenveen heeft afgelopen boekjaar een verlies van 2,77 miljoen euro geleden. Dat maakte de Friese club woensdag bekend bij de presentatie van de jaarcijfers. Het resultaat is aanmerkelijk beter dan begroot. De Friezen gingen uit van een nettoverlies van 4,95 miljoen euro. Vorig jaar eindigde Heerenveen nog met een nettoverlies van 14,9 miljoen euro.

Het verlies van Heerenveen is voor een groot deel te wijten aan een negatief resultaat op de transfermarkt. De club gaf afgelopen seizoen 3,2 miljoen euro meer uit dan er binnenkwam. Het resultaat uit de gewone bedrijfsvoering was positief. Daar werd een bescheiden winst van ruim 36 duizend euro geboekt. De vier jaar daarvoor werd steeds een operationeel verlies geleden.

Heerenveen noemt de jaarcijfers 'de eerste tekenen van financieel herstel'. In het kader van een duurzaam beleid werden afgelopen jaar onder meer de kosten met ruim vijftien miljoen euro teruggebracht. Toch blijft waakzaamheid geboden. "Voor het huidige seizoen verwachten we een licht operationeel verlies als gevolg van het onder druk staan van de omzet door de huidige economische situatie." Een verdere kostenbesparing is daardoor volgens de club nodig.

De plannen daarvoor worden nog uitgewerkt, maar onder meer een verlaging van de salariskosten moet bijdragen aan de besparing. Die moet bereikt worden door een betere doorstroming van de eigen jeugd in plaats van het halen van spelers. De inkomsten moeten door middel van 'nieuwe, uitgewerkte sponsorconcepten en betere sportieve prestaties' stijgen.

Heerenveen verwacht door de KNVB opnieuw in categorie 2 te worden ingedeeld. Die categorie wordt door de voetbalbond met de kwalificatie voldoende aangemerkt.

Silicon Knights grijpt terug op oud succes

Gamestudio Silicon Knights gooit de handdoek nog niet in de ring. Het gamebedrijf is van plan met de veertig overgebleven medewerkers een spel te maken dat teruggrijpt naar wat Silicon Knights groot heeft gemaakt. Dat zegt een woordvoerder van de gamestudio tegenover het gameweblog Kotaku.

Het is niet bekend om welk spel het gaat. De studio brak in 1996 door met het actieavontuur Blood Omen: Legacy of Kain voor de eerste Playstation. Ook Eternal Darkness: Sanity's Requiem uit 2002 voor de Gamecube is een bekende hit.

Het Canadese bedrijf heeft dinsdag tegen de Canadese krant Financial Post bevestigd dat het 45 medewerkers op straat heeft moeten zetten omdat de productie van een spel door de uitgevers werd stopgezet. Silicon Knights werkte onder meer aan een spel voor uitgever Sega. Om welke uitgever het precies gaat, is niet bekend.

Silicon Knights wordt al tijden met enkele nieuwe spellen in verband gebracht. Zo zou het gamebedrijf werken aan een game voor Sega, een vervolg op het in 2008 uitgegeven actierollenspel Too Human en een spel met de titel Siren in the Maelstrom. Woordvoerders van de gamestudio houden op dit moment de lippen stijf op elkaar over de werkzaamheden van het bedrijf.


Silicon Knights grijpt terug op oud succes (Foto: Novum)

Israël test ballistische langeafstandsraket

Het Israëlische leger heeft een succesvolle test gedaan met een ballistische langeafstandsraket. De raket, van het type Jericho, kan worden uitgerust met een nucleaire lading en heeft een zo groot bereik dat Iran getroffen zou kunnen worden.

De raket werd gelanceerd vanaf een basis bij Tel Aviv. Volgens een bron bij het Israëlische ministerie van defensie was de test al lang geleden op de agenda gezet en betrof de proef vooral de werking van het voortstuwingssysteem.

Premier Benjamin Netanyahu uitte onlangs nog zijn verontrusting over het nucleaire programma van Iran. Binnen het kabinet wordt gesproken over de mogelijkheid van pro-actief militair ingrijpen tegen Iran.

Subsidies podiumkunsten strenger en lager

De meerjarige subsidies van het Fonds Podiumkunsten worden voortaan verleend aan goed presterende producties, met veel voorstellingen of concerten. Ook hanteert het fonds vanaf 2013 voor het eerst een maximumbedrag voor de aan te vragen subsidies. Dat blijkt uit de plannen die de subsidieverstrekker woensdag publiceerde.

Muziekgezelschappen die spelen voor zalen met meer dan vierhonderd stoelen kunnen nog maximaal 960.000 euro aanvragen. Toneel-, dans- en muziektheaters van vergelijkbare grootte kunnen nog aanspraak maken op maximaal negenhonderdduizend euro.

Door de bezuinigingen heeft het fonds vanaf 2013 bijna veertig procent minder geld beschikbaar voor meerjarige subsidies. Het budget gaat van veertig naar 24,5 miljoen euro.

Naast minder bestedingsruimte krijgt het fonds ook te maken met meer subsidieaanvragers. Het gaat dan vooral om culturele instellingen die niet meer worden opgenomen in de basisinfrastructuur, zoals theaterproductiehuizen, en geen directe overheidssubsidie meer krijgen.

Van alle disciplines krijgt de theatersector met 9,8 miljoen euro de meeste subsidie toebedeeld. Festivals en concoursen kunnen in totaal aanspraak maken op 2,1 miljoen euro. Het fonds zegt met de nieuwe aanpak de pluriformiteit van het culturele landschap te willen behouden.

Auto met kinderen te water in Utrecht

Een geparkeerde auto met twee kleine kinderen is woensdagochtend in Utrecht het water ingereden. De kinderen van onder de 5 jaar zijn uit het water gehaald en gereanimeerd. Ze zijn met spoed naar een ziekenhuis overgebracht. Of de moeder ook in de auto zat is nog onduidelijk. Ze is op de kade gevonden en is ook naar het ziekenhuis vervoerd.

Het lijkt erop dat de moeder de auto rond 10.00 uur aan de Keulsekade heeft geparkeerd en dat het voertuig het water in is gerold. De politie had duikers opgeroepen, maar het ziet er niet naar uit dat er nog andere mensen in de auto zaten. De auto moet nog worden geborgen.

Er is onder meer een traumahelikopter ingezet. Hoe de kinderen en de moeder er aan toe zijn is nog niet bekend.

P&W geeft bloemen aan Ferry 'Mengele'

De VARA heeft politiek verslaggever Ferry Mingelen een bos bloemen gestuurd. De redactie van de VARA-talkshow Pauw & Witteman (P&W) maakte een fout door de NOS-journalist het onderschrift 'Ferry Mengele' te geven toen hij live inbrak bij de uitzending van vorige week donderdag.

De naam doet al snel denken aan de Duitse nazi-wetenschapper Josef Mengele. "Ja, ik heb het gezien. Pauw en Witteman hebben excuses gemaakt, ze hebben me bloemen gestuurd, klaar. Dat is toch aardig?", reageert Mingelen in PowNews.

Zelf was de verslaggever er niet echt verbolgen over: "Ik was er niet pissig over. Het is meer hun probleem, dan het mijne. Mijn naam wordt zo vaak verbasterd, daar ben ik wel aan gewend. Hun probleem is dat ze dat op het scherm laten zien."


Pauw & Witteman geeft bloemen aan Ferry 'Mengele'

Sytze van der V. krijgt geen schadevergoeding

De gemeente Eindhoven hoeft de veroordeelde pedoseksueel Sytze van der V. geen schadevergoeding te betalen. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch woensdag bepaald. Volgens de rechtbank is het gebiedsverbod dat de gemeente hem oplegde onrechtmatig, maar is zijn claim van twintigduizend euro niet goed onderbouwd.

Van der V. vindt dat het gebiedsverbod dat burgemeester Rob van Gijzel hem in september 2009 oplegde, hem schade heeft berokkend. Naast de materiële schade, claimde hij ook twee ton voor immateriële schade. De rechter erkent dat hij immateriële schade heeft geleden, maar oordeelt dat dat niet is toe te schrijven aan de gemeente.

Van der V. is veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan negen maanden voorwaardelijk voor ontucht met minderjarige jongens in de Eindhovense wijk Woensel. Na zijn vrijlating wilde hij zich weer in die buurt vestigen, maar dat mocht niet van de burgemeester. Daarop leidde hij een tijd een zwervend bestaan.

Tales of Xillia - 740.000 verkocht in Japan alleen

Namco Bamdai heeft zojuist de nieuwe jaarcijfers online gezet. In Japan alleen zijn er maar liefst 740.000 exemplaren van de nieuwe Tales of Xillia verkocht. Dit is uiteraard goed nieuws voor de Tales-franchise. Hopelijk leidt dit gigantische succes ook tot het uitbrengen van de game in Europa en Amerika. Iets waar menig RPG-fanaat al een tijdje op zit te wachten. We houden het voor je in de gaten! 

 

PSN morgen down wegens onderhoud

Heads-up voor alle PlayStation 3-eigenaren in Europa. PlayStation Network is donderdag 3 november van 16.00 uur tot ongeveer 21.00 uur down wegens onderhoud.

Het grootste deel van PSN zal om 21.00 uur weer draaien, maar sommige features zullen niet beschikbaar zijn voor een korte tijd daarna.

De gebruikelijke gevolgen van het onderhoud zijn onder andere het niet kunnen inloggen op PSN, de Store of accountbeheer. Je kunt, als je voor aanvang van het onderhoud ingelogd bent, gewoon doorspelen.

PSN Maintenance

PSN morgen down wegens onderhoud.

Sony patent onthult biometrische PS3 controller en handheld

Tijdens de E3 van 2009 kondigde Nintendo de Vitality Sensor aan voor de Wii. Deze accessoire zou onder andere meten hoe nerveus de speler is en deze informatie dan in-game verwerken. Aangezien er geen consistente resultaten behaald werden met de Vitality Sensor is de ontwikkeling ervan stopgezet. Wellicht dat Sony deze techniek nu nieuw leven in gaat blazen.

Uit patentaanvragen van Sony is namelijk op te maken dat zij mogelijk plannen hebben voor een zogeheten biometrische PS3-controller en handheld die lijkt op de PlayStation Vita.

 Sony biometrisch patent1 (geschaalde kopie)Sony biometrisch patent2 (geschaalde kopie)

De patenten tonen ook het design voor een biometrische Dualshock 3 en Playstation Move controller.

Sony biometrisch patent3 (geschaalde kopie) Sony biometrisch patent4 (geschaalde kopie)

De informatie die gemeten zal worden is de hartslag, spierspanning en de mate van zweterigheid. Sony heeft een aantal mogelijkheden waarop deze informatie gebruikt kan worden opgenomen in de patentaanvragen, zo zouden onder andere wapens onnauwkeuriger kunnen worden na mate de speler meer gestresst raakt, zou de speler zich aan de hand van spierspanning schrap kunnen zetten voor een aanval, zou het gamepersonage meer kunnen gaan zweten als de speler dat ook doet of zou de moeilijkheid van de game aangepast kunnen worden aan de hand van het stressniveau van de speler.

In Time

'Tijd is geld', zeggen sommige mensen weleens. Maar hoe zou het zijn als het gezegde letterlijk zou kloppen? Dat ondervinden Justin Timberlake en Amanda Seyfried in de science-fictionthriller In Time. Zij leven in een wereld waarin elke seconde telt en de producten gekocht moeten worden met tijd. In die wereld is tijd nog belangrijker als dan het al was.

Van Gaal stelt eigen ambities bij

Louis van Gaal heeft de hoop op een bondscoachschap opgegeven. In een interview met Voetbal International laat de trainer weten terug te komen op zijn uitspraak alleen nog bondscoach te willen zijn. "Bijna niemand kiest meer voor een buitenlander. Engeland heeft het met Capello en Eriksson twee keer geprobeerd. Die hebben het voor de rest verpest."

De voormalig bondscoach van het Nederlands elftal gaf in zijn tijd bij Bayern aan na zijn dienstverband bij de Zuid-Duitsers alleen nog als bondscoach aan de slag te willen. Van Gaal sprak zelfs een voorkeur uit voor bepaalde landen. Nederland, Spanje, Argentinië en Duitsland waren volgens hem mooie landen om voor aan de slag te gaan.

Van die landen zag de 60-jarige Amsterdammer de beste kansen in Argentinië. "Daar had ik mezelf wel zien zitten. Maar ook zij hebben gekozen voor een jeugdtrainer uit eigen land." Bij de Argentijnen staat Alejandro Sabella aan het roer.

Na zijn ontslag bij Bayern München besloot Van Gaal een sabbatical in te lassen. Hij heeft naar eigen zeggen veel aanbiedingen afgewezen. "Op een gegeven moment is het moeilijk nog nee te zeggen. Want er zitten heel uitdagende aanbiedingen bij. Echte topclubs."

Winnaar FOK!Ubi-maandag

In samenwerking met Ubisoft geven wij elke maandag een goodie weg. Het antwoord op de vraag welke franchise een bordspel op iPad gaat krijgen is Assassin's Creed. Na een zenuwslopende druk op de knop mag ik de winnaar bekendmaken van een verrassingspakket dat zo'n verrassing is, dat we zelf niet weten wat het is!

Deze gaat naar houdjemond. Gefeliciteerd!

Volgende week geven we weer een Ubisoft-goodie weg. Het kan van alles zijn, een game, T-shirt en dit keer geen verrassing zoals nu. Tot volgende week maandag!

Verrassing!

We hoeven niet te wachten tot 2019 voor Street Fighter 5

Jezelf voorbereiden om lang te wachten op Street Fighter 5? Volgens Capcoms fighting chief Seth Killian hoeft dit niet, want als het aan Killian ligt komt de game zeker voor 2019 uit.

De release van Street Fighter IV kwam tien jaar na die van Street Fighter III. Maar Killian is hoopvol dat SF5 een stuk sneller gaat gebeuren.

“If I have anything to say about it, and I do, you will not have to wait ten years for Street Fighter 5”, zegt hij in een interview met Eurogamer.

“It will be before 2019. Now I’m going to be fired for promising Street Fighter 5 before 2019. I think I should be OK. We’ll see. They’ll do 2020 just to screw me and make me look like an ass.”

Killian was niet te spreken over eventuele ideeën voor het vervolg op Street Fighter IV.

“I have to be very guarded. Or the case will be some other game cops the idea. That happens all of the time. With the rebirth of fighters there’s a lot of great games coming out. I’m always paranoid when I’m looking at new games to see if someone’s stolen one of the ideas I have in my notebook of awesome stuff. It’s not like they’ve read my notebook or they’ve cheated me out of it. They’ve come to it on their own clever reasoning.”

Alhoewel Street Fighter V nog niet aangekondigd is, blijft Killian over de game dromen. "Of course! I think I was nineteen at the time and I've been thinking about it continuously pretty much ever since."

Voor de geïnteresseerden hier nog een filmpje over de gameplay van Street Fighter IV.

Onvrede over nieuwe Mario Kart-coureurs

Gamers zijn niet zo blij dat ze in het racespel Mario Kart 7 kunnen spelen met Wiggler en Honey Queen. Fans hadden liever andere personages gezien. De twee personages voegen zich bij Metal Mario en Lakitu als de nieuwe figuurtjes waarmee gamers onder meer online tegen elkaar kunnen racen.

Op verschillende gamewebsites lijkt Wiggler, de rups die in 1992 op de Super Nintendo zijn debuut maakte in Super Mario World, er nog het meest genadig vanaf te komen. Vooral over de bij Honey Queen zijn de fans negatief. "Kom op. Nintendo heeft toch wel betere personages?", reageert er eentje. Honey Queen was in 2007 voor het eerst te zien in Super Mario Galaxy voor de Nintendo Wii.

Alternatieven die geopperd worden zijn onder meer Birdo, The Hammer Bros en Petey Piranha. Volgens het magazine onthult Nintendo binnenkort meer personages.

Mario Kart 7 maakt deel uit van het najaarsoffensief van Nintendo. De racegame ligt begin december in de winkel voor de Nintendo 3DS.


Onvrede over nieuwe Mario Kart-coureurs

Ajax in winterstop naar Brazilië

Ajax zal in de winterstop haar trainingskamp op gaan slaan in Brazilië. De Amsterdammers werken nu de laatste details uit om in de tweede week van januari in het zuiden van Brazilië neer te strijken. Er wordt onder meer met Avai FC uit Florianopolis gesproken over een oefenwedstrijd.

De keuze voor Brazilië is voor Ajax niet alleen uit sportief oogpunt gemaakt, maar ook vanuit commerieel oogpunt. De sponsoren Aegon en Adidas kunnen veel baat hebben bij de trip die hen brengt naar het land waar het volgende wereldkampioenschap voetbal zal worden gehouden.

Michael per direct naar McLaren

Williams heeft Sam Michael toestemming gegeven om per direct naar McLaren te vertrekken. De Australiër moest bij Williams als technisch directeur in september het veld ruimen vanwege de tegenvallende resultaten. Kort daarna werd bekend dat hij een baan bij McLaren als sportief directeur kreeg.

Michael kon volgens de contracten pas in maart volgend seizoen bij McLaren aan de slag, maar na overleg tussen Williams en McLaren kon hij gisteren al bij zijn nieuwe werkgever beginnen. De Australiër zal hierdoor de laatste twee races van het seizoen bij zijn nieuwe broodheer een goed kijkje in de keuken kunnen nemen.

Dark Souls verscheept anderhalf miljoen exemplaren

Namco Bandai heeft bekendgemaakt dat zij maar liefst anderhalf miljoen exemplaren van Dark Souls hebben verscheept sinds begin oktober. Dat werd bekendgemaakt in Japan samen met From Software.

De game werd veruit het meest verscheept naar Noord-Amerika, dat er met 620.000 exemplaren met kop en schouders bovenuit steekt. Europa volgde op 470.000 exemplaren, terwijl Japan 'maar' 370.000 exemplaren ter beschikking kreeg.

Namco Bandai mag tevreden zijn over de recensies van de game, die over het algemeen zeer lovend zijn. In de review op FOK!Games kreeg de RPG maar liefst een 9,5.

Sony noteert miljoenenverlies in tweede kwartaal

Sony heeft in het tweede kwartaal van zijn financiële jaar een verlies geleden van omgerekend 257 miljoen euro. De hardwaregigant wijt het verlies aan de tegenvallende verkoop van lcd-televisies en de wisselkoers van de yen. De gameafdeling heeft minder omgezet dan gehoopt, laat Sony woensdag weten.

De gameafdeling van Sony maakt deel uit van Sony Consumer Products & Services. Deze overkoepelende afdeling draaide 329,5 miljoen euro verlies, terwijl vorig jaar 9,3 miljoen euro winst werd geboekt. Ondanks het verlies zijn meer spelcomputers verkocht in vergelijking met het tweede kwartaal een jaar eerder.

Van de PlayStation 3 werden in het kwartaal 3,7 miljoen exemplaren verkocht. Vorig jaar waren dat er in dezelfde periode nog 3,5 miljoen. Om dit te bereiken, heeft Sony de prijs van de spelcomputer wel moeten verlagen. Ook de gameverkoop steeg met twee miljoen exemplaren naar 37,4 miljoen spellen.

De kwartaalverkoop van de PSP steeg met tweehonderdduizend stuks naar 1,7 miljoen exemplaren. Ook hier was een prijsverlaging en de introductie van een goedkoper model nodig om meer omzet te draaien. Deze stijging heeft niet gezorgd voor meer verkochte spellen. Waar vorig jaar nog elf miljoen games verkocht werden, waren dat er nu nog 8,1 miljoen.


Sony noteert miljoenenverlies in tweede kwartaal (Foto: Novum)

WikiLeaks-oprichter Assange verliest zaak tegen uitzetting

Julian Assange, de oprichter van WikiLeaks, heeft zijn rechtszaak tegen uitzetting naar Zweden verloren. Dat land heeft om zijn uitlevering gevraagd vanwege aantijgingen van seksueel geweld.

Assange (40), die in de Britse rechtbank aanwezig was, stelt dat hij niets heeft fout gedaan en houdt vol dat de zaak politiek gemotiveerd is vanwege de honderdduizenden geheime documenten die WikiLeaks heeft gelekt.

Het is nog niet duidelijk of Assange, die het afgelopen jaar in Groot-Brittannië heeft doorgebracht, in hoger beroep kan gaan.


WikiLeaks-oprichter Assange verliest zaak tegen uitzetting (Foto: Novum)

'PSV wilde Castaignos huren'

PSV heeft in augustus geprobeerd om Luc Castaignos naar Eindhoven te halen. De club wilde hem huren van Inter, maar daar was de speler zelf minder enthousiast over. De Eindhovenaren hadden Tim Matavz destijds nog niet aangetrokken en probeerden zich te versterken met Castaignos.

PSV wilde de aanvaller eind augustus voor de rest van het huidige seizoen huren. De speler voelde zelf echter niets voor een periode in Eindhoven. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Volgens de krant had Castaignos geen zin om een seizoen bij PSV te spelen. De 19-jarige aanvaller heeft bij de Italiaanse club een contract tot de zomer van 2015.

Castaignos viel vorig seizoen op bij het Feyenoord onder trainer Mario Been. Hij maakte vijftien doelpunten in de competitie. Na de afwijzing richtte PSV zich op Matavz. De Sloveense spits werd uiteindelijk voor ruim zes miljoen euro gekocht van FC Groningen.

Thorpe predikt nog steeds geduld

Ian Thorpe heeft op een persconferentie nog steeds gevraagd om geduld van de media en van zijn fans. De meervoudig olympisch kampioen maakt na vier jaar afwezigheid deze week zijn rentree in Singapore op de 100 meter vlinderslag en 100 meter wisselslag.

"Verwacht niet veel van mij op dit moment en oordeel niet te snel. De Olympische Spelen van Londen zijn mijn doel. Winnen of verliezen hier in Singapore verandert dat niet. Ik heb geen idee wat ik precies moet verwachten," zei Thorpe die inmiddels 29 jaar oud is.

MRSA Hoorns ziekenhuis verplaatst zich

De MRSA-bacterie in het Westfriesgasthuis in Hoorn heeft zich verspreid naar de afdeling geriatrie. Een patiënt op die afdeling is besmet met de bacterie die resistent is voor bepaalde soorten antibiotica. De afdeling orthopedie is inmiddels weer volledig in gebruik en chirurgie gedeeltelijk.

Vorige week werd bekend dat drie patiënten op de afdeling longziekten de MRSA-bacterie bij zich droegen. Ook een verpleegkundige die werkte op meerdere afdelingen bleek besmet.

De besmette patiënten zijn in quarantaine geplaatst. Voor de afdeling geriatrie is een opnamestop ingesteld. Ook is er een beperkte bezoekregeling. Verder gelden er aangescherpte hygiënemaatregelen.

MRSA is niet direct schadelijk voor mensen, maar kan gevaar opleveren voor mensen met een verminderde weerstand. De bacterie kan steenpuisten, maar in uitzonderlijke gevallen ook bloedvergiftiging, botinfectie of longontsteking veroorzaken. Meestal raken dragers de MRSA-bacterie vanzelf weer kwijt.

Mogelijk probleem bij Fukushima

Bij een van de reactoren van de door de tsunami in maart dit jaar zwaar beschadigde Japanse kerncentrale Fukushima Dai-ichi is mogelijk weer een probleem. Bij deze reactor is radioactief xenon gemeten.

Dit gas kan een bijproduct zijn van kernsplitsing. Als voorzorgsmaatregel is nu door een van de koelleidingen boorzuur geïnjecteerd. Nucleaire reacties kunnen daarmee worden geneutraliseerd.

Tepco, de beheerder van de centrale, zei woensdag dat er geen verhoogde temperatuur of druk in de reactor is gemeten en dat deze dus stabiel is.

Strootman krijgt twee duels van tuchtcommissie

PSV'er Kevin Strootman is door de tuchtcommissie van de KNVB voor twee duels geschorst. De middenvelder werd bestraft voor de rode kaart die hij zaterdag tegen FC Twente kreeg. Strootman had een schikkingsvoorstel van een duel schorsing en een duel voorwaardelijke schorsing naast zich neergelegd, waarna de aanklager betaald voetbal zijn strafeis verhoogde naar twee wedstrijden schorsing.

PSV en Strootman waren het niet eens met de rode kaart vanwege ernstig gemeen spel. Zowel de club als de middenvelder zelf vond dat Strootman geen kwade intenties had en voor de bal ging. Strootman kan nog in beroep gaan tegen de straf, maar mist in ieder geval de eerstvolgende competitiewedstrijd van zijn club. PSV neemt het zondag in eigen huis op tegen Heracles Almelo.


Strootman krijgt twee duels van tuchtcommissie (Foto: Novum)

Veel verschillende tracks in Saints Row: The Third

Net zoals in GTA kun je tijdens het autorijden afstemmen op je favoriete radiostation in Saints Row: The Third. Op de onderstaande lijst kun je zien welk radiostation welke nummers draait. Zo kun je alvast elk nummer opzoeken op YouTube, voordat je op 15 november aan de game begint.

THE MIX
Stand and Deliver - Adam Ant
Fantasy - Aldo Nova
Holding out For A Hero - Bonnie Tyler
Machinehead - Bush
Pepper - Butthole Surfers
Epic - Faith No More
Relax - Frankie Goes To Hollywood
You're The Best Around - Joe Esposito
Return Of The Mack - Mark Morrison
Live Wire - Mötley Crüe
Shout At The Devil - Mötley Crüe
No Easy Way Out - Robert Tepper
My Adidas - Run DMC
Ball and Chain - Social Distortion
What I Got - Sublime
It's My Life - Talk Talk
Birds Fly (Whisper To A Scream) - The Icicle Works
Funky Cold Medina - Tone-Loc

KRHYME
Gimme What You Got - Amanda Blank
Done Did It - Blakroc (feat. Nicole Wray & NOE)
Throw Your Hands Up - Freeway
My Life Is A Party - G-Eazy
Power - Kanye West
Get It In - K:B (feat. Ammo & K. Madison)
I'm Burnt - Kurupt (Feat. Problem)
Don't Panik - Medine
Paradise - Mickey Factz
Quiet Dog - Mos Def
In The Zone - Pharoahe Monch
Fur In My Cap - Rob Roy
Boom Bye Yeah - Sean Price
Push Play - Sixx John
Can't Stop Now - Southpaw Swagger
The Countdown - Sum Kid
93 hardcore - Tandem
Yonkers Tyler - The Creator
Mirrors - Wale (feat. Bun B)
Good to Go - Yelawolf (feat Bun )

GEN X
Volcanology - Brooklyn
Diamond Eyes - Deftones
Clarion Call - Delphic
Stupid Grin - Dragonette
Renegades - Feeder
Sha La La La La - Heavy Young Heathens
Too Fake - Hockey
Torture - King Khan and The Shrines
Lost - Desire JR
Animal - Miike Snow
Riot Rhythm - Sleigh Bells
Next Girl - The Black Keys
In Cauda Venemum - The Dear Hunter
Queen Dot Kong - The Do
El Matador - The Lines
Born Free - The Rassle
Stop Searching - aka Sweatpants Valencia
Paint Yourself - White Denim

K12
Baggy Bottom Boys - Jokers of The Scene
State of Ghetto - Jackin feat. DJ Nasty Baobinga
Satisfaction - Benny Benassi 
A City in Florida - deadmau5
Idealistic - Digitalism
Pitiless - Dilemn
Heartbeats - Grum
Double Bubble - Jesse No
OH NO U DON'T - Jesse No
Angry Elephants - Junkie XL
Wallflower - Kevin & Carrick
Scrub Down - Kevin Seaton
C.L.U.B. - MNDR
Neckbrace - Ratatat
Woo Boost  -Rusko
31 Seconds To Die - The Bloody Beetroots
Don't Break It - Tugboat

The Blood
Berzerker - After The Burial
Runes To My Memory - Amon Amarth
Obfuscation Between the Buried and Me
Perfect Weapon - Black Veil Brides
Suicide Jag - Chemlab
Feel Like I Do - Drowning Pool
Apocalyptic Havoc - Goatwhore
Regurgitated Disinformation - Job for a Cowboy
WW III - KMFDM
arma goddamn motherfuckin geddon - Marylin Manson
Divinations - Mastodon
Apologies Are For The Weak - Miss May I
The Lotus Eater - Opeth
Rise, Rebel, Resist - Otep
Misanthropy - Pure Shai Hulud
Love? - Strapping Young Lad
Necropolis - The Black Dahlia Murder
Farewell, Mona Lisa The Dillinger - Escape Plan
Slow Revolution - Tugboat
Engine Wrecker You Love Her Coz She's Dead

KABRON
Este Reggaeton - Ambush
Vamonos Hasta Bajo - Blaster Chicks
Get Down - Calle Cardona
Ella Prende Gilla - Dj Genesis ft Shimola
Diva Virtual - Don Omar
Lujo - FDK
Dejate Llevar - FDK Feat. Pinky
Movimiento Espectacular - Flama
Friendz - Chacka ft. Kanelo
Maria Juana - Mr. Kapri
Maldito Alcohol - Pitbull
La Turbina - Prophex
Sue Fue La Luz - R-1 and Phophex
Suéltate y Toma - Reggae Black
Ponte A Trabajar - Vakero
Todavia No Hay Na - Villanosam

Klassic
Blue Danube - Strauss
Brandenburg Concerto No. 3 Allegro - Bach
Carnival of the Animals: The Fossils Saint - Saens
Eine Kleine Nachtmusik: Serenade No 13 in G, Allegro - Mozart
Eine Kleine Nachtmusik: Serenade No 13 in G, Rondo - Mozart
Hallelujah from Messiah - Handel
Humoresque Op 101 No 7 - Dvorak
Hungarian Rhapsody - Liszt
Minuet - Boccherini
Ride of the Valkyries - Wagner
Skaters Waltz - Waldteufel
Spring Song - Mendelssohn
Stars and Stripes - Sousa
The Magic Flute: Der Holle Rache - Mozart
The Thieving Magpie Overture - Rossini
Waltz in D Flat Major Op 64 No 1 - Chopin
William Tell Overture - Rossini

Mix Tape
Whatever the hell you want - Various Artists

Ambitieuze doelen Williams in 2012

Het Formule 1-team Williams wil de weg naar de top weer in slaan. Dit jaar staat de renstal in het constructeurskampioenschap op een historisch dieptepunt met een negende plaats en maar vijf punten. Voor 2012 is het doel een vierde of vijfde plaats.

"We willen volgend jaar zijn waar Mercedes nu is. We willen in de top vijf. Dat is ons doel," zei hoofdengineer Marc Gillan die hiermee ambitieus is. Om dit te bereiken is een algehele herstructurering binnen het team in gang gezet. Ook worden de Cosworth-motoren ingeruild voor die van Renault en staan er nog diverse zaken op stapel. "We weten dat we op aerodynamisch gebied achterliggen. Overal in ons bedrijf hebben we ons bewust zeer hoge doelen gesteld. We moeten plaats vier of vijf halen."

Om dit te bereiken wordt ook de manier waarop updates komen aangepakt. "Tot nu toe waren er veel kleine verbeteringen, die meestal weinig extra performance brachten. Deze verbeteringen waren vaak nauwelijks te merken op de baan. Dat maakt het natuurlijk moeilijk goede feedback te geven."

Raad van State: Vogelaarheffing mocht toch

De Vogelaarheffing die woningcorporaties de afgelopen jaren moesten betalen, was toch rechtmatig. Dat heeft de Raad van State woensdag geoordeeld. De rechtbank in Utrecht oordeelde eind vorig jaar nog dat de heffing onterecht was.

Alle corporaties betalen sinds 2008 de Vogelaarheffing, vernoemd naar oud-PvdA-minister Ella Vogelaar. Jaarlijks ging het om 75 miljoen euro. Het geld ging naar 50 corporaties in 40 achterstandsbuurten. Zij konden daarmee de leefbaarheid in deze wijken verbeteren.

Een groot aantal corporaties stapte destijds naar de rechter. Zij vonden het onterecht dat zij mee moesten betalen aan de problemen van andere woningstichtingen.

Raad van State: Vogelaarheffing mocht toch
Raad van State: Vogelaarheffing mocht toch (Foto: ANP)

Pc-specs Saints Row: The Third bekend

Volition en THQ hebben de pc-specs van Saints Row: The Third bekendgemaakt. Zelf vinden de ontwikkelaar en uitgever dat de pc-versie van Saints Row 2 een wanproduct is en dat de pc-versie deze keer gelijk aan de consoleversies is. Check hieronder de specs.

Minimale systeemseisen
OS: Windows XP
Processor: 2GHz Dual Core Processor (Intel Core 2 Duo or AMD Athlon X2) or higher
Memory: 2GB System RAM or more
Graphics: 320MB Video RAM GPU w/ Shader Model 3.0 support. NVIDIA GeForce 8800 series or better. ATI Radeon HD3800 series or better
DirectX: 9.0c
Hard Drive: 10GB
Sound: 100% DirectX 9.0C compliant sound card or equivalent onboard sound
Co-Op Play: NVIDIA GeForce 8800 cards require 640MB of Video RAM. ATI Radeon HD3800 cards require 1GB of Video RAM
Online Steam Account

Aanbevolen systeemseisen
OS: Microsoft Windows 7
Processor: Any Quad Core Processor (Intel Core i5 or AMD Phenom II X4) or 3.0+ Dual Core CPU
Memory: 4GB System RAM or more
Graphics: 1GB Video RAM GPU w/ Shader Model 4.0 support. NVIDIA GeForce GTX 400 series or better. ATI Radeon HD5000 series or better
DirectX: DirectX 11
Hard Drive: 10 GB
Sound: 100% DirectX 9.0C compliant sound card or equivalent onboard sound

 

RIVM daagt huisarts om griepuitspraken

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en RIVM-directeur Roel Coutinho dagen huisarts Hans van der Linde voor de rechter. Met zijn sceptische uitlatingen over het griepvaccin in de media stelt de huisarts de integriteit en de onafhankelijkheid van het RIVM en Coutinho ten onrechte ter discussie, stelt het instituut woensdag.

Van der Linde zou 'ongegrond en welbewust' het vertrouwen van de bevolking in het RIVM schaden. Dat zou ernstige gevolgen kunnen hebben voor het rijksvaccinatieprogramma. Ook vreest het RIVM door zijn uitspraken tegenwerking bij een milieuramp of bij de bestrijding van een uitbraak van een infectieziekte.

Van der Linde zet al jaren vraagtekens bij het nut van het griepvaccin. Toen onderzoekers in het Geneesmiddelenbulletin concludeerden dat er geen bewijs is dat de prik werkt, riep hij op met de prik te stoppen. Het RIVM vroeg hem vorige week zijn uitspraken terug te nemen, omdat hij dat niet heeft gedaan, spant het nu een zaak aan."Hiertoe is besloten in overeenstemming met het ministerie van VWS."


RIVM daagt huisarts om griepuitspraken (Foto: Novum)

Wenger: "Van Persie had rust nodig"

Arsène Wenger verdedigde dinsdagavond na de thuiswedstrijd van Arsenal tegen Olympique Marseille (0-0) in de Champions League zijn keuze om Robin van Persie niet in zijn basisopstelling op te nemen. "Hij was moe, vermoeid. Daarom maakte ik deze keuze", aldus de Franse trainer over de Oranje-international, die zaterdag drie keer scoorde in het met 5-3 gewonnen competitieduel bij Chelsea.

Wenger: "Je weet dat we zo'n 50 wedstrijden per jaar spelen. Ook Van Persie kan geen 50 wedstrijden voetballen." De oud-Feyenoorder viel tegen Marseille nog wel in, maar kon het puntverlies van de Londenaren niet voorkomen.

Nieuwe Kinect bundel aangekondigd

Microsoft heeft pas net een nieuwe Kinect-bundel op de markt gebracht, toch hebben ze besloten dat er weer een nieuwe bundel moet komen voor de aankomende feestdagen.

De Kinect Sensor Holiday Bundle komt namelijk met drie volledige games, Kinect Adventures, Fruit Ninja Kinect en The Gunstringer. De prijs is geschat op $149,99.

De bundels zal worden uitgestuurd naar diverse retailers in Europa. Wie deze bundel niet kan laten liggen zal deze wel snel moeten aanschaffen, Microsoft maakt namelijk bekend dat deze maar beperkt beschikbaar zal zijn.

Kinect2

Overtoom ziet Kameroen wel zitten

De kans dat Willie Overtoom Kameroens international wordt, wordt steeds groter. De speler van Heracles Almelo, die half Kameroens is en ook in het Afrikaanse land werd geboren, had dinsdag in Amsterdam een gesprek met een hoge functionaris van de voetbalbond van Kameroen, schrijft De Telegraaf. "De kans is toegenomen dat ik voor Kameroen kies."

"Het was een positief gesprek", laat Overtoom optekenen. De 25-jarige middenvelder denkt bovendien een goede kans op speelminuten te hebben. "Er is me verteld dat Kameroen veel goede verdedigers, controlerende middenvelders en aanvallers heeft, maar men op zoek is naar creatieve middenvelders. Ik weet nu dat ik veel kans maak om te spelen en Kameroen me graag wil hebben."

Overtoom wil een beslissing echter niet overhaast nemen. "Ik laat het gesprek nu op me inwerken en ga er dan serieus over nadenken." Voordat Overtoom voor een interlandcarrière bij de Ontembare Leeuwen kiest, wil hij de ploeg eerst nog aan het werk zien. "Ze spelen op 11 en 13 november een toernooi in Marrakech in Marokko."

Voetballers over de grens - Week 44

Ook dit seizoen zullen DerMeister en Wessenator onze voetballende landgenoten in het buitenland weer wekelijks volgen. Elke woensdagochtend verschijnt er een overzicht waarin alle verrichtingen zijn terug te lezen van de Nederlandse voetballers bij de minder bekende voetbalclubs en competities.

Rigters imponeert bij Gold Coast, Van Dijk/Slory keihard onderuit in Australië...

Perth Glory heeft in de Australische A-League de eerste nederlaag van dit seizoen moeten slikken. Met Bas van den Brink in de basis verloor de ploeg met 2-1 van Central Coast Mariners. Zij pakten de eerste overwinning van dit seizoen. Bij Central Coast Mariners speelde Patrick Zwaanswijk de volledige partij mee. Beide Nederlanders pakten in deze wedstrijd een gele kaart. Cental Coast Mariners steeg naar de achtste plek, terwijl Perth Glory op de tweede plaats bleef staan.

Gold Coast United heeft afgelopen zondag de eerste overwinning van het seizoen geboekt. Met Maceo Rigters, Peter Jungschläger en Paul Beekmans binnen de lijnen won de ploeg met 3-1 van Newcastle Jets. Rigters maakte was één van de drijvende krachten bij Gold Coast. De spits zorgde na twaalf minuten voor de openingstreffer en was vervolgens nog een aantal keren dichtbij een treffer. "Als mijn schoten iets beter waren, dan had ik misschien twee, drie keer gescoord. Maar laten we het positief zien. Volgende week heb ik de kans het beter te doen. Ik heb een hard schot. Dus als ik de ruimte krijg, dan schiet ik. Je hoeft ook niet door te gaan met combineren totdat de bal in het doel ligt zoals Brisbane Roar", aldus Rigters met een knipoog naar de rivaal van Gold Coast United. Door de overwinning steeg de ploeg naar de vijfde plaats.


Maceo Rigters blinkt uit in Australische A-League (Foto: Pro Shots)

Adelaide United, dat dit seizoen slecht van start is gegaan, leek op weg naar een stuntje bij koploper Brisbane Roar. De ploeg kwam al na vijf minuten op voorsprong, maar de vreugde was van korte duur. Adelaide, met Sergio van Dijk en Andwélé Slory in de basis, stond in de rust met maar liefst met 5-1 achter. Na de pauze liep koploper Brisbane Roar uit naar maar liefst 7-1. Slory maakte de wedstrijd overigens niet vol, hij werd kort voor rust gewisseld. Door de ruime nederlaag staat Adelaide na dit weekend op de teleurstellende negende plek.

Pascal Bosschaart mocht met zijn ploeg Sydney FC op bezoek bij Melbourne Heart, de ploeg van trainer John van 't Schip. De wedstrijd eindigde in 1-1 en door de puntendeling staat Sydney dit weekend op de zesde plaats. Melbourne Heart zakte naar de laatste plaats, aangezien Central Coast Mariners wist te winnen.


Nederlanders winnen met AEK Larnaca, 'Steek' verliest van oud-teamgenoot Urby...

In de Italiaanse Serie A stond afgelopen weekend de wedstrijd tussen AS Roma en AC Milan op het programma. Maarten Stekelenburg stond bij AS Roma de gehele partij onder de lat en moest maar liefst drie keer vissen. Bij Milan begon Mark van Bommel in de basis en hij kreeg na rust gezelschap van Urby Emanuelson. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 2-3 overwinning voor Milan, dat door de overwinning naar de vierde plaats steeg. Roma staat na dit weekend op een teleurstellende dertiende plaats.


Maarten Stekelenburg incasseerde drie treffers tegen AC Milan (Foto: Pro Shots)

AEK Larnaca heeft voor het eerst sinds lange tijd weer de volle buit weten te pakken. Stadsgenoot Alki Larnaca werd in eigen huis met 2-0 verslagen. Trainer Ton Caanen gunde aan een drietal Nederlanders opnieuw een basisplaats. Tim de Cler, Gregoor van Dijk en Edwin Linssen speelden het volledige duel mee. De winstpartij betekende dat AEK Larnaca na dit weekend op de zevende plaats staat. Anorthosis Famagusta heeft op bezoek bij regerend kampioen APOEL Nicosia een prima resultaat behaald. De ploeg speelde met 0-0 gelijk. De verdedigers Civard Sprockel en Jurgen Colin hielden voor de tweede week op rij de 'nul'. Jeffrey Leiwakabessy zat het gehele duel op de bank. Anorthosis staat na dit weekend vierde.

Huntelaar tweemaal trefzeker en verslaat Babel en Braafheid...

Mede dankzij twee treffers van Klaas-Jan Huntelaar heeft Schalke 04 de wedstrijd tegen 1899 Hoffenheim weten te winnen. De ploeg uit Gelsenkirchen won met 3-1 en behield door dit resultaat de tweede plek in de Bundesliga. Bij de bezoekers stonden Edson Braafheid en Ryan Babel in de basis. Schalke kwam voor rust op 1-0, maar na een uur spelen bracht Ibišević de 1-1 op het scorebord. Babel was verantwoordelijk voor de assist bij het enige doelpunt van Hoffenheim. Een kwartier voor tijd benutte Huntelaar een strafschop en drie minuten later besliste hij het duel definitief door de 3-1 te scoren. Borussia Mönchengladbach, vorig jaar nog bijna gedegradeerd, neemt na dit weekend de vijfde plek in beslag. De ploeg won afgelopen weekend in eigen huis met 2-1 van Hannover 96. Roel Brouwers verving kort voor rust de geblesseerde Stranzl en met onze landgenoot in de defensie incasseerde de ploeg in het tweede bedrijf geen tegentreffers.


Ryan Babel in actie tegen Schalke 04 (Foto: Pro Shots)

FC Augsburg mocht afgelopen weekend op bezoek bij 1. FC Köln en verloor met 3-0. De ploeg van trainer Jos Luhukay blijft echter op de zeventiende plek staan. Lorenzo Davids kreeg opnieuw een basisplaats van Luhukay en Gibril Sankoh maakte al na zes minuten zijn opwachting. Mede door twee treffers van Podolski wist 1. FC Köln ruim te winnen van Augsburg.

Met Boy Waterman terug in de basis heeft Alemannia Aachen in de 2.Bundesliga het uitduel bij VfL Bochum met 1-0 verloren. Ook Bas Sibum kreeg een basisplaats, maar hij werd tien minuten voor tijd gewisseld. Alemannia Aachen staat ook na de dertiende speelronde op de laatste plaats. Energie Cottbus mocht op bezoek bij Hansa Rostock en leek de zege te pakken. In de derde minuut van de blessuretijd kwam Hansa Rostock echter nog op gelijke hoogte; 1-1. Jules Reimerink begon andermaal in de basis. Hij werd kort voor tijd gewisseld. Cottbus staat na de dertiende speelronde op de negende plaats.

Voskamp matchwinnaar in Polen, Nederlanders verliezen stadsderby met Levski...

Johan Voskamp heeft weer van zich laten horen in de Poolse competitie. De Nederlandse aanvaller van Slask Wroclaw zorgde voor het enige doelpunt in de wedstrijd tegen Lechia Gdansk, waar Fred Benson een basisplaats had. Beide spitsen maakten de wedstrijd overigens niet vol. Een kwartier voor tijd werd zowel Voskamp als Benson gewisseld. Door de overwinning staat Slask Wroclaw ook na dit weekend op de eerste plek in de Poolse competitie. Wisla Kraków verspeelde in eigen huis dure punten. Laagvlieger Podbeskidzie Bielsko-Biała won verrassend met 0-1 van de ploeg van trainer Robert Maaskant. Hij gunde Kew Jaliens en Michael Lamey opnieuw een basisplek. Lamey, vorige week nog één van de doelpuntenmakers, werd kort voor tijd gewisseld. Wisla staat na dit weekend vierde, vier punten achter Slask Wroclaw.


Johan Voskamp schiet Slask Wroclaw naar overwinning (Foto: Pro Shots)

Ook Lech Poznan verloor tijdelijk de aansluiting met Slask Wroclaw. Op bezoek bij nummer twee Legia Warschau werd echter wel knap met 0-0 gelijkgespeeld. Marciano Bruma mocht kort voor tijd invallen bij Lech Poznan. De ploeg staat ook na dit weekend derde, vier punten achter Slask Wroclaw. Cracovia Kraków is ook na dit weekend hekkensluiter. De wedstrijd tegen Widzew Łódź, waar maar liefst vier rode kaarten vielen, werd met 1-0 verloren. Koen van der Biezen speelde het volledige duel mee aan de kant van Cracovia, maar hij kon opnieuw niet voor de doelpunten zorgen. Cracovia eindigde de wedstrijd met slechts acht spelers.

Levski Sofia heeft de beladen stadsderby tegen CSKA Sofia met 1-0 verloren. Levski startte met Dustley Mulder en Serginho Greene. Beide Nederlanders kregen na rust gezelschap van spits Sjoerd Ars. Hij kon echter niet voor de nodige treffers zorgen en zodoende verloor de ploeg met 1-0. Tevens verloor Levski de aansluiting met koploper Ludogorets. De achterstand van Levski, op dit moment vijfde in de Bulgaarse comeptitie, bedraagt na elf wedstrijden zeven punten.

Otten wint, Maynard verliest in Hongarije... Nederlanders in Turkije onderuit...

Ferencváros lijkt in de Hongaarse competitie de weg naar boven te hebben gevonden. Na een uiterst slechte competitiestart lijkt de ploeg zich de laatste weken te herpakken. Afgelopen weekend werd het uitduel tegen Balaton FC Siofok omgezet in een 0-2 overwinning. Mark Otten speelde opnieuw de gehele partij mee en steeg met zijn ploeg naar de twaalfde plek in de rangschikking. TE Kecskemeti, waar Kelvin Maynard de gehele partij meespeelde, ging met 3-1 ten onder bij Újpesti TE. Door de nederlaag zakte de ploeg naar de zevende plaats.

In de Turkse Super Liga heeft Kayserispor de ruime overwinning van vorige week geen passend vervolg kunnen geven tegen Galatasaray. In eigen huis werd met 0-2 verloren van de huidige nummer twee van de Turkse competitie. Trainer Shota Arveladze gunde Nordin Amrabat, vorige week nog uitblinker met twee treffers, maar onze landgenoot kon tegen Galatasaray nauwelijks imponeren. Door de nederlaag zakte Kayserispor terug naar de dertiende plek. Ook Samsunspor wist niet te winnen. Op bezoek bij Eskisehirspor werd nipt met 1-0 verloren. Murat Yildirim had opnieuw een basisplaats bij Samsunspor, hij werd echter kort voor tijd gewisseld. De promovendus staat na dit weekend zeventiende. Gençlerbirligi, de ploeg waar Hursut Meric onder contract staat, ging op bezoek bij Mersin İdmanyurdu met 2-1 ten onder. Meric stond het gehele duel binnen de lijnen en zakte met zijn ploeg naar de elfde plaats.

Málaga wint weer eens... Hasselbaink en Haddad starten op de bank...

Villarreal heeft weer eens een zege geboekt in de Spaanse Primera División. Met Jonathan de Guzman in de basis was de club een slag te groot voor Rayo Vallecano, want het won met 2-0.Villarreal kruipt door de winst weer iets omhoog en staat dertiende in de competitie. Joris Mathijsen speelde mee voor Málaga vanaf het eerste fluitsignaal, Ruud van Nistelrooy werd in de 67ste minuut in het spel gebracht. Tegenstander Espanyol maakte het Málaga moeilijk, maar de club van Von Gol besliste de wedstrijd vanaf elf meter waardoor het duel in 2-1 eindigde.

Danny Buijs werd een basisplaats gegund toen hij met zijn team Kilmarnock op bezoek ging bij Heart of Midlothian. De club van Buijs wist het duel te winnen met 0-1 en staat zevende in de Schotse Premier League. Jeroen Tesselaar stond in de basis voor St. Mirren toen het een wedstrijd speelde tegen St. Johnstone, Nigel Hasselbaink en Illias Haddad moesten het duel op de bank beginnen. In het tweede bedrijf werden allebei de Nederlanders in het spel gebracht. Het duel werd met 0-1 gewonnen. Tim Janssen stond weer in de basis voor FC Midtjylland toen het Sonderjyske ontving. Het was een duel waarin niet veel gebeurde, het eindigde dan ook in een 1-1 gelijkspel.


Joris Mathijsen won met Málaga van Espanyol (Foto: Pro Shots)

Schaars en Van Wolfswinkel schitteren, Daniel de Ridder geklopt...

Nacer Barazite stond in de basis opgesteld voor zijn club Austria Wien toen het Rapid Wien op bezoek kreeg. De aanvaller kwam helaas niet tot scoren, het duel eindigde in een gelijkstand van 1-1. Austria Wien staat momenteel tweede in de Oostenrijkse Bundesliga. Zowel Stijn Schaars als Ricky van Wolfswinkel waren enorm succesvol voor Sporting Portugal toen het speelde tegen Feirense in de Potugese Primeira Liga. Van Wolfswinkel benutte en strafschop, terwijl Schaars de bal met een knetterhard schot inschoot. Het duel eindigde in een 0-2 winst voor Sporting. De club van Schaars en Van Wolfswinkel staat momenteel derde, met drie punten verschil op gedeelde koplopers Benfica en FC Porto.

Daniel de Ridder kreeg de afgelopen speelronde klop met zijn team Grasshoppers FC toen het op bezoek ging bij FC Basel. Met 4-1 werden ze van de mat geveegd. De club van De Ridder staat op dit moment negende in de Zwitserse competitie. Landgenoot Michael Dingsdag stond in de basis voor FC Sion tegen FC Thun. Sion won de wedstrijd met een verdiende 2-0 en staat derde in de competitie.


Adrie Koster de laan uitgestuurd... Jol Wint met Fulham...

Club Brugge staat op dit moment vierde in de Belgische Jupiler Pro League. De laatste speelronde speelde het tegen Racing Genk, de club van Mario Been, en verloor het voor de vierde keer op rij. In het tumultueuze duel wist zelfs verdediger Ryan Donk te scoren, maar dit mocht niet baten. Het duel eindigde in 4-5. Omdat Brugge in de competitie, in de Europa League en in de strijd om de beker keer op keer blijft verliezen heeft het bestuur besloten coach Adrie Koster te ontslaan. De assistent trainers zullen voorlopig verantwoordelijk zijn voor de selectie. Sherjill MacDonald stond in de basis opgesteld voor toen zijn club KFC Germinal Beerschot moest aantreden tegen OH Leuven. De wedstrijd werd verloren door Beerschot met 3-2 en staat nu negende in de competitie. Reza Ghoochanejhad stond in de basis opgesteld voor STVV, en was trefzeker voor zijn club toen het Standard Liège thuis ontving. Het gaat niet goed met het team van de oud Heerenveen-speler want de club bungelt onderaan in de competitie, ondanks de 1-0 winst.


Reza Ghoochanejhad wist namens STVV te scoren (Foto: Pro Shots)

Fulham-trainer Martin Jol heeft voor de tweede keer gewonnen toen het op bezoek ging bij Wigan Athletic. Verdediger Ronnie Stam stond niet in de basis maar werd in de 71ste minuut in het spel gebracht. Aan Fulham's zijde werd Bryan Ruiz in de 81ste minuut ingezet. Fulham won met 0-2. Swansea City ontving deze speelronde Bolton Wanderers met Michel Vorm onder de lat. De sluitpost uit Nieuwegein keepte een erg sterke wedstrijd en was mede verantwoordelijk voor de 3-1 winst van Swansea. De club van de doelman staat op dit moment tiende in de competitie. Newcastle United heeft wederom bijzonder goed gepresteerd toen het een wedstrijd speelde tegen Stoke City. Tim Krul stond onder de lat, en kreeg maar één doelpunt te verwerken. Newcastle won met 1-3 en staat derde in de Premier League.

In de Championship trad Middlesbrough aan tegen Southampton, laatst genoemde is momenteel koploper in de competitie. Marvin Emnes stond wederom in de basis voor zijn club, maar kwam helaas niet tot scoren. Verdediger Jos Hooiveld stond op zijn beurt opgesteld voor Southampton. Middlesbrough verloor met 3-0 en staat op dit moment vierde in de competitie.

Nepalese partijen hervatten vredesgesprekken

De leiders van de grootste politieke partijen in Nepal zijn overeengekomen opgeschorte vredesgesprekken te hervatten. In 2006 kwam een einde aan jaren van opstand, maar vredesonderhandelingen liepen spaak omdat er grote meningsverschillen waren over de toekomst van de voormalige rebellen. Een van grootste obstakels is met de overeenkomst van dinsdag overwonnen.

Onder de overeenkomst worden 6500 van de negentienduizend voormalige maoïstische rebellen die sinds het einde van de opstand in kampen wonen in het nationale leger opgenomen. De oud-strijders staan onder bevel van het leger, maar krijgen geen gevechtstaken. De overige ex-rebellen krijgen de mogelijkheid met een geldbedrag hun leven een nieuwe start te geven.

De partijen kwam ook overeen samen een nieuwe grondwet te schrijven. In mei 2010 had er al een nieuwe grondwet moeten liggen, maar de deadline werd reeds drie keer uitgesteld.

Israël sluit radicale school op Westoever

Het Israëlische ministerie van onderwijs heeft een religieuze middelbare school van ultranationalistische kolonisten op de Westelijke Jordaanoever gesloten en de subsidie voor een seminarie in dezelfde plaats stopgezet. De leerlingen, studenten en het personeel zouden betrokken zijn bij geweld tegen Palestijnen en het Israëlische leger.

De voorvallen waarbij de school en het seminarie in de plaats Yitzhar zijn betrokken, 'stroken niet met joodse, democratische en onderwijskundige waarden', zei Shimon Shoshani, topambtenaar bij het ministerie van onderwijs. Israëlische media berichtten dat betrokkenen in Yitzhar hebben gezegd dat de lessen gewoon door zullen gaan en zowel de school als het seminarie open zal blijven.

Rabbijnen met banden met het seminarie hebben een controversieel boek geschreven dat door gematigder orthodoxe joden wordt verworpen omdat het de moord op Palestijnen onder bepaalde omstandigheden goedkeurt.

John de Mol weer bij tien rijkste Nederlanders

John de Mol staat dankzij The Voice of Holland weer in de top tien van de Quote 500. De Mol staat op de achtste plaats in de lijst van rijkste Nederlanders, schrijft De Telegraaf.

Het vermogen van De Mol wordt geschat op een miljard euro. Dankzij het programma The Voice of Holland, dat bedacht werd door de 56-jarige mediamagnaat, zag De Mol het saldo van zijn bankrekening stijgen met honderd miljoen euro. De Mol stond vorig jaar op de elfde plaats.

Van The Voice of Holland wordt momenteel het tweede seizoen uitgezonden. Iedere week kijken rond de 3,5 miljoen mensen naar deze talentenjacht. De show is aan verschillende landen verkocht, waaronder de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. De volledige lijst van de Quote 500 wordt woensdag bekendgemaakt.

Brand bij Frans blad na Mohammed-editie

Een brand heeft dinsdagnacht ernstige schade aangericht in het hoofdkantoor van het satirische Franse blad Charlie Hebdo. Dat heeft de politie bevestigd. Het blad had de profeet Mohammed deze week 'uitgenodigd' als gastredacteur.

Medewerkers van het blad zeiden veel bedreigingen te hebben ontvangen naar aanleiding van de editie, met als ondertitel Sharia Hebdo, een verwijzing naar islamitische wetgeving. De directeur van het blad, die de naam Charb heeft, zei tegen televisiezender BFM dat 'de materiële schade groot is' en dat veel computerbestanden vernietigd zijn.

De politie heeft een onderzoek naar de brand ingesteld.

'Uitbraak bacterie Maasstad onderschat'

De gevolgen van de uitbraak met de resistente klebsiella-bacterie in het Rotterdamse Maasstad ziekenhuis waren veel minder ernstig geweest als de uitbraak niet was onderschat. De uitbraak werd echter 'tot op het hoogste niveau' onderschat en juiste maatregelen bleven te lang uit, schrijft de Inspectie voor de Gezondheidszorg in een dinsdag uitgebracht rapport.

Ruim vierduizend mensen zijn volgens de inspectie onnodig in contact met besmette patiënten geweest. "Een aantal daarvan is (mede) door de bacterie overleden", concludeert de inspectie. Eerder werd al bekend dat de uitbraak waarschijnlijk tot drie sterfgevallen leidde.

De uitbraak heeft volgens de inspectie onnodig lang geduurd doordat de juiste maatregelen uitbleven. Ook toen de uitbraak eerder dit jaar aan het licht kwam, zou het ziekenhuisbestuur afspraken met de inspectie over te nemen maatregelen niet na zijn gekomen.

De inspectie wijst erop dat veel medewerkers van het ziekenhuis al langer wisten dat er ongebruikelijk veel patiënten met de resistente bacterie zijn. Omdat ze geen alarm sloegen, zouden ze hun verantwoordelijkheid richting de patiënten niet nagekomen zijn.

De inspectie blijft het ziekenhuis 'nauwgezet volgen'. Een apart onderzoek moet duidelijk maken of individuele medewerkers van het ziekenhuis iets te verwijten valt. Dat wordt begin volgend jaar afgerond.

Doordat het ziekenhuis onder verscherpt toezicht is gesteld en door het aanstellen van een nieuwe interim-bestuurder zou inmiddels sprake zijn van een cultuurverandering. Sinds september zou het ziekenhuis weer veilig zijn.

De klebsiellabacterie komt normaal voor in de darmen en is daar ongevaarlijk, maar kan een stof aanmaken die de werking van antibiotica tegengaat. De bacterie is voor gezonde mensen relatief ongevaarlijk. Bij mensen met een verzwakte weerstand kan klebsiella zorgen voor ontstekingen die moeilijk te behandelen zijn.

Arie Boomsma is cynisch over de liefde

Arie Boomsma is veranderd door de breuk met zijn ex-verloofde Kieu. "Ik ben cynischer geworden over de liefde", bekent de presentator in het AD.

Boomsma zag vorig jaar na veertien jaar zijn relatie stranden. "Wat ik had was de ideale situatie. Als dat blijkbaar niet werkt, wat werkt dan wel? Ik kan me op dit moment niet voorstellen dat ik met een andere vrouw een leven kan delen zoals ik dat toen deed met haar."

De presentator is na de breuk naar eigen zeggen 'diep gegaan'. "Feesten tot 10.30 uur, veel drinken en nergens nee tegen zeggen. Meestal ben ik nogal rigide. Nu wilde ik eens impulsiever zijn dan gebruikelijk. Ik heb zelfs weer een beetje gedate."

De 37-jarige presentator is sinds augustus vorig jaar vrijgezel. "De meisjes die ik heb ontmoet, hebben allemaal wel één leuke eigenschap, maar niemand heeft het allemaal." Boomsma vindt daten best lastig. "Omdat het voor mij niet meer zo onbevangen is. Op de derde date wil ik het vaak al benoemen. Gaat het iets worden tussen ons? Dat zit nu eenmaal in mij."

Vijf Filmtips voor de maand November

Net als het filmaanbod van oktober, is ook die van november voor iedere bioscoopbezoeker veelbelovend te noemen. Zo gaan mogelijke blockbusters als Real Steel, Happy Feet Two en de Nederlandse film Nova Zembla deze maand in première. Voor de horrorliefhebbers is er de remake van The Thing uit 1987 geregisseerd door onze eigen Matthijs van Heijningen Jr. en 11-11-11 van de man die eerder verantwoordelijk was voor een aantal delen uit de Saw-reeks. Daarnaast zal het uitkomen van een nieuw deel uit de Twilight Saga veel aandacht krijgen in de media.

Gelukkig zijn er naast deze films ook een aantal films die hopelijk zullen behoren tot de beste films van het filmjaar 2011. De vijf geselecteerde films van deze maand zijn zelden zo divers geweest. Zo is er een film over een Hollywood-stuntrijder die grote problemen heeft met de criminele onderwereld, een epische actiefilm die zich afspeelt in het oude Griekenland, een Spaanstalige film over een plastisch chirurg die niet bepaald een alledaagse werkwijze hanteert, een sportfilm met de grootste Hollywoodster van dit moment en tenslotte een unieke zwart-witte/stomme film uit 2011. Daarnaast biedt de komende filmmaand de mogelijkheid om het meesterwerk The Godfather van Francis Ford Coppola uit 1973 op het witte doek te bewonderen. Deze film staat algemeen bekend als één van de beste films aller tijden en zal de komende periode in een select aantal filmzalen te zien zijn.

China roept IAEA op tot meer actie

China heeft het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) dinsdag opgeroepen meer te doen om de veiligheid op het gebied van kernenergie te verbeteren. Het agentschap moet volgens China lessen trekken uit de kerncrisis in Japan om in de toekomst beter met noodsituaties om te kunnen gaan.

Wang Min, een Chinese afgevaardigde bij de Verenigde Naties, zei dinsdag dat de IAEA zijn best moet doen het vertrouwen in atoomenergie, dat een knauw opliep na de kerncrisis bij de Japanse Fukushima-Dai-ichi-centrale, te herstellen. Het agentschap zou ontwikkelingslanden op technisch vlak meer moeten ondersteunen en hen helpen hun nucleaire infrastructuur te verbeteren om zo een veilige ontwikkeling van kernenergie te garanderen.

Mist vertraagt vluchten Schiphol

Door de mist moeten reizigers op Schiphol woensdagochtend rekening houden met vertraging. "Vanwege de mist moet met het taxiën meer afstand worden gehouden en daardoor loopt alles wat trager", legt een woordvoerder uit.

Vertrekkende vluchten hebben ongeveer een halfuur vertraging. Het binnenkomend verkeer loopt ook vertraging op omdat de capaciteit hiervoor door de mist op de helft van het normale niveau zit.

De mist klaart volgens de laatste verwachtingen vanaf 10.00 uur op, zegt de woordvoerder. "We hopen de achterstand dan snel weg te kunnen werken."


Mist vertraagt vluchten Schiphol (Foto: Novum)

Inval NMa bij Veolia wegens OV-chipkaart

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft dinsdag een inval gedaan bij Veolia. Volgens de vervoerder gaat het om een onderzoek naar de ontwikkelingskosten van de OV-chipkaart. Kartelwaakhond NMa verdenkt Veolia ervan daarover verboden prijsafspraken te hebben gemaakt met andere streekvervoerders.

De inval vond plaats in het kantoor van Veolia in Breda. Of er administratie is meegenomen wil een woordvoerder van de vervoerder niet zeggen.

Messi: "Record breken is niet mijn doel"

Lionel Messi maakte dinsdag zijn tweehonderdste doelpunt in dienst van Barcelona. De Argentijn is niet bezig met het clubrecord, maar met winnen. Messi scoorde dinsdag in het Champions League-duel met Viktoria Plzen een hattrick. Zijn eerste doelpunt, waarmee hij vanuit een strafschop de score opende, betekende zijn tweehonderdste goal in dienst van de Catalanen. Het record staat op naam van Cesar Rodriguez. Hij scoorde 235 doelpunten voor Barcelona.

"Ik ben blij met de wedstrijd, het resultaat en dat ik mijn tweehonderdste doelpunt heb bereikt, maar het meest blij ben ik over de einduitslag", zegt Messi tegen TVE. "Het was een lastig duel vanwege het resultaat van het veld, omdat zij druk zetten en overtredingen maakten. Maar we hebben het goed gedaan."

"Het is niet mijn doel om het record van Rodriguez te breken", vertelt hij. "Ik wil gewoon het team blijven helpen door te winnen en te scoren." Zijn eerste doelpunt voor Barcelona was in mei 2005 in het duel tegen Albacete, toen hij zeventien jaar oud was.

Blom: "Misschien ga ik wel naar de sauna"

Alle commotie die ontstaan is nadat Kevin Blom een rode kaart uitdeelde aan PSV'er Kevin Strootman heeft de scheidsrechter niet in zijn zelfvertrouwen aangetast. Blom stuurde Strootman met rood van het veld in het duel met FC Twente na een overtreding op Luuk de Jong.

Door de commotie die vervolgens ontstaan is, besloot de KNVB om de scheidsrechter komende speelronde niet aan te stellen. Donderdag fluit hij wel in de Europa League. Blom was dinsdag aanwezig op de zitting, waar Strootman hoorde dat de aanklager betaald voetbal hem twee wedstrijden wil schorsen voor de kaart. "Met mijn zelfvertrouwen gaat het prima", zei Blom na afloop tegen De Telegraaf.

"Ik ben ook van mening dat ik een goede wedstrijd heb gefloten, maar ik baal natuurlijk wel van alle ophef die is ontstaan." Komend weekeinde is Blom dus vrij. "Dat is normaal als je midweeks Europees fluit", verduidelijkt hij. "Misschien ga ik wel even naar de sauna."

Grieks kabinet steunt referendum

Het Griekse kabinet heeft zich unaniem achter het voorstel van premier George Papandreou geschaard om het Griekse volk in een referendum te laten beslissen over het financiële reddingsplan voor het land. Dat heeft regeringswoordvoerder Ilias Mossialos woensdag bevestigd. Mossialos zei dat de volksstemming 'zo snel mogelijk' zal worden gehouden.

Papandreou zei tegen zijn ministers dat het noodzakelijk is om de goedkeuring van het Griekse volk te hebben om het Europese schuldenplan kans van slagen te geven. "We zullen geen enkel programma met dwang opleggen (...). Dit is onze democratische traditie en we willen dat die ook in het buitenland wordt gerespecteerd", zei hij. Een referendum is volgens hem een duidelijk mandaat over 'onze Europese koers en onze plek in de eurozone'.

In Europa werd dinsdag met verbijstering gereageerd op het plan van Papandreou. Een 'nee'-stem zou tot een Grieks bankroet, faillissement voor diverse Europese banken en het vertrek van Griekenland uit de Europese muntunie kunnen leiden.

Frans Bauer moest vluchten voor K1-vechter

Frans Bauer heeft tijdens de opnames van Bananasplit moeten vluchten voor Remy Bonjasky. De K1-vechter was niet blij met een grap die de zanger met hem had uitgehaald. "Ik was doodsbang, want het is echt niet lachen als hij boos is. Hij zag eruit alsof hij me zou gaan vermoorden", vertelt Bauer aan De Telegraaf.

Volgens de 37-jarige zanger deden ze voor het programma net alsof een dierbare van Bonjasky in gevaar was. "Toen het bleek dat het om een grap ging, had hij zoveel adrenaline dat hij de humor daarvan nauwelijks in zag. Enfin, het is allemaal goed afgelopen."

"Het is normaal een lieve, zachtaardige jongen", vertelt Bauer. "Maar ik had hem echt kwaad gemaakt. Ik kon hem pas weer onder ogen komen toen hij een uurtje later enigszins was gekalmeerd."

In de nieuwe serie Bananasplit zoekt de zanger naar eigen zeggen de grenzen op. "En dit was meteen bingo. Ik had niet echt over de gevolgen nagedacht." De nieuwe reeks Bananasplit staat gepland voor eind december en wordt uitgezonden door de TROS.

'Scholen hebben regels sociale media nodig'

Scholen moeten regels vastleggen voor het gebruik van sociale media als Facebook, Twitter en YouTube. Dat vindt CNV Onderwijs. Woensdag presenteerde de vakbond een aantal richtlijnen die scholen kunnen hanteren, met als doel de dialoog op gang te brengen over het internetgedrag van zowel leerlingen als leraren.

Dat leraren geen foto's van zichzelf in beschonken toestand op feestjes op Facebook moeten zetten, is voor de meeste medewerkers van een school duidelijk. Maar zolang een school hierover geen regels opstelt, is het lastig om een personeelslid hierop aan te spreken. De christelijke vakbond denkt ook aan regels als 'ga als leraar niet met een leerling of ouder in discussie op sociale media' en 'deel geen vertrouwelijke informatie.'

CNV Onderwijs deed onlangs een rondgang langs scholen en stelde vast dat onderwijsinstellingen nauwelijks gepaste protocollen hebben opgesteld, terwijl zowel leerlingen als personeel hierbij gebaat zouden zijn. Niet alleen over omgangsvormen op internet moeten regels komen, maar ook over straffen die opgelegd kunnen worden als iemand de regels overtreedt, en wanneer je bij bijvoorbeeld dreigtweets de politie inschakelt.

BioWare houdt haar mond dicht over Mass Effect 3

BioWare heeft aangekondigd dat zij niets zal zeggen over welke personages van de partij zullen zijn in het aankomende Mass Effect 3. Zij zijn van mening dat de personages zoveel vertellen over de verhaallijn dat zij deze niet willen prijsgeven om de verhaallijn een verrassing te laten blijven.

Casey Hudson, producer bij BioWare, heeft aangegeven dat er wel heel veel vragen komen over dit onderwerp. "Sommige personages zullen terugkomen, sommige zullen sterven en de ontdekking van hoe dat alles gaat gebeuren is zo'n groot onderdeel van het verhaal dat wij daar niets van willen verpesten."

Hudson heeft wel gezegd dat de verhaallijn van Mass Effect 3 een oorlogsverhaal gaat worden, in tegenstelling tot Mass Effect 2 wat meer een verzamelverhaal was. Dit verhaal heetf volgens hem meer weg van de lijn van deel 1, maar deze vindt plaats tijdens een grotere galactische oorlog.

Mass Effect 3 komt in maart 2012 uit voor Xbox 360, PlayStation 3 en pc.

'Driekwart uitzendbureaus discrimineert'

Ruim driekwart van de uitzendbureaus werkt mee als bedrijven vragen geen Turken, Marokkanen of Surinamers voor een vacature te leveren. Dat concluderen twee sociologen in een afstudeeronderzoek aan de Vrije Universiteit, schrijft de Volkskrant woensdag.

De sociologen, Evelten Loeters en Anne Backer, deden zich voor als eigenaren van een callcenterbedrijf dat op zoek was naar extra werknemers. "Ik vind het een beetje vervelend om te vragen, maar ik wil liever geen Marokkanen/Turken/Surinamers, ook al spreken zij prima Nederlands, dat wil ik niet."

Van de 187 uitzendbureaus die werden benaderd, noteerde 76,8 procent het verzoek. Bij een soortgelijk onderzoek in 1991 bleek 94 procent van de uitzendbureaus mee te werken aan discriminatie.

Dat betekent niet per se dat uitzendbureaus minder zijn gaan discrimineren. In het nieuwe onderzoek is het bijvoorbeeld niet als discriminatie gerekend als een uitzendbureau voorstelt een namenlijst beschikbaar te stellen. Dat gebeurde dertien keer en zou ook als meewerken aan discriminatie kunnen worden gerekend. De klant kan dan namelijk zelf de Marokkaans, Turks of Surinaams klinkende namen schrappen.

De brancheorganisaties van uitzendbureaus ABU en NBBU zijn volgens de krant geschrokken en kondigen extra cursussen en voorlichting aan.

Dota 2-bèta gaat 'to the next level'

Nadat men bij Valve eerder al de servercapaciteit voor Dota 2 heeft verhoogd, heeft het bedrijf nu aangekondigd een grote uitbreiding te gaan doen in het aantal spelers van de Dota2-bèta. In de komende week zal het bedrijf de uitnodigingen gaan versturen om de aantallen spelers van de bèta uit te breiden.

Mensen die hiervoor in aanmerking willen komen moet via steam een soort enquèteformulier invullen, waarna zij van Valve een uitnodiging krijgen om de Dota 2-bèta te gaan spelen.

En blijkbaar als men bij Valve zegt dat ze de aantallen gaan uitbreiden, dan menen zij dat ook echt. Bij elke uitnodiging die zij versturen doen zij twee extra codes om weg te geven aan vrienden.

Activiteit Nederlandse industrie krimpt weer

De Nederlandse industrie heeft in oktober voor de tweede maand op rij een krimp van de bedrijvigheid gezien. Dat maakte de Nederlandse Vereniging van Inkoopmanagers (NEVI) woensdag bekend.

De NEVI-inkoopmanagersindex daalde vorige maand tot 48 van 48,9 in september. Dat is het laagste peil in 27 maanden. Een stand hoger dan 50 duidt op groei van de industriële activiteit, een lagere score wijst op krimp.

Volgens de NEVI nam de productie in het hoogste tempo af van de afgelopen 28 maanden. Voor de derde maand op rij kromp het aantal ontvangen nieuwe orders. Bedrijven ontvingen daarbij opnieuw minder orders uit het buitenland.

De werkgelegenheid liep in oktober voor het eerst in anderhalf jaar terug. De lichte afname van het personeelsbestand volgde op 5 maanden waarin de groei van het aantal nieuwe werknemers steeds kleiner werd, aldus de NEVI.

Ook borstkanker door matig alcoholgebruik

Het drinken van slechts enkele alcoholische drankjes per week vergroot de kans op borstkanker. Dat blijkt uit een onderzoek van de medische opleiding van de Harvard Universiteit, zo meldde The New York Times dinsdag (lokale tijd).

Tot nu toe werd gedacht dat matig alcoholgebruik door vrouwen weinig kwaad kon, maar uit het onderzoek blijkt dat bijvoorbeeld drie tot zes glazen wijn per week de kans op borstkanker al 15 procent verhogen. Met elke glas daar bovenop, stijgt het risico ongeveer 2 procent.

Roadeo is de ultieme strijd tussen auto en asfalt

De waarschijnlijk langst lopende strijd van de mens is vertaald in een nieuw online spel. Nee niet de strijd van de mens tegen de ouderdom of zoiets banaals. Het gaat in Roadeo om de strijd van auto tegen asfalt. Het concept is simpel, één speler bestuurt de weg terwijl de ander probeert de auto op die weg te houden.

Het ziet er makkelijker uit dan het is. Het enige wat je hoeft te doen is een vriend(in) bij de arm te grijpen en het toetsenbord van je pc te delen. Het spel is via deze link te spelen.

PVV hoeft geen privégegevens meer te vragen

De PVV hoeft bezoekers en journalisten bij partijbijeenkomsten waar ook Geert Wilders aanwezig is geen privégegevens als het burgerservicenummer (BSN) meer te vragen. Dat gebeurde op verzoek van de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Bescherming (DKDB), maar die gaat dat nu zelf doen.

Dat heeft staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) aan de Kamer geschreven, in antwoord op Kamervragen van D66. Het Nederlands Dagblad berichtte woensdagochtend over de brief van Teeven.

D66 was deze zomer geschrokken toen naar buiten kwam dat de PVV op verzoek van de DKDB bezoekers om hun BSN vroeg. De dienst gebruikte de gegevens om de risico's voor de veiligheid van Wilders in te schatten. Eventueel kon de PVV geadviseerd worden een bezoeker niet toe te laten.

Teeven stelt in de antwoorden op de Kamervragen dat de DKDB bevoegd is om het BSN op te vragen. De methode via de PVV was volgens hem de meest doelmatige voor alle betrokken partijen. Toch heeft hij besloten het zo niet langer te doen. Samen met de DKDB gaat hij een "meer transparante werkwijze opstellen".

Zieke Rihanna zegt sorry na afzeggen show

Rihanna heeft haar excuses aangeboden aan haar fans. De 23-jarige zangeres, die maandag had moeten optreden in Malmö, ligt aan het infuus in een ziekenhuis in Zweden.

"Het spijt me voor iedereen die naar Malmö zou komen", laat Rihanna weten aan het Amerikaanse blad Us Weekly. "Ik had enorm veel zin om voor jullie op te treden. Het had geweldig moeten worden, veel beter dan in bed liggen met griep. Ik ben echt teleurgesteld dat ik er niet kan zijn."

Het is niet bekend wanneer Rihanna haar Loud-toer kan voortzetten. Voor dinsdag staat een optreden in Stockholm op de planning. Over drie weken verschijnt het zesde album van de zangeres, Talk That Talk.


Zieke Rihanna zegt sorry na afzeggen show (Foto: Novum)

Griekenland vervangt legertop

De top van de Griekse strijdkrachten is dinsdag vervangen. Het gaat om de hoofden van de generale staf, landstrijdkrachten, marine en luchtmacht, aldus een verklaring van het ministerie van Defensie.

Een aantal andere officieren is ontslagen. Volgens het ministerie van Defensie was de herschikking gepland en heeft deze niets te maken met de politieke en maatschappelijke onrust in het land. Oppositiepartijen maakten zich echter boos. ,,Dit verergert het klimaat van onzekerheid en bezorgdheid", aldus een linkse oppositiepartij. Een lid van een rechtse oppositiepartij stelde ,,handen af van de strijdkrachten".

Griekenland vervangt legertop
Griekenland vervangt legertop (Foto: ANP)

'Amerikanen wilden aanslagen plegen met gif'

De FBI heeft vier Amerikanen opgepakt omdat zij van plan zouden zijn geweest steden te vergiftigen. Ook zouden ze de overheid hebben willen aanvallen. Dat meldden Amerikaanse media dinsdag (lokale tijd).

De verdachten zijn mannen in de leeftijd van 65 tot en met 73 jaar. Ze komen uit de staat Georgia en zouden al sinds maart bezig zijn met voorbereidingen van hun vermeende terreurplan. Zo zouden ze explosieven hebben willen kopen. De mannen wilden volgens de FBI met de moorden de staat en de federale overheid ondermijnen.

'Amerikanen wilden aanslagen plegen met gif'
'Amerikanen wilden aanslagen plegen met gif' (Foto: ANP)

Papandreou krijgt steun voor referendum

George Papandreou, de premier van Griekenland, krijgt steun van zijn ministers voor zijn plan om een referendum te houden over verdere financiële steun vanuit de Europese Unie en een reddingspakket voor de euro. Dat meldden diverse Griekse bewindslieden in de nacht van dinsdag op woensdag.

De aankondiging van het referendum heeft Europese leiders, beleggers en financiële instellingen de stuipen op het lijf gejaagd. Papandreou trad maandagavond naar buiten met zijn omstreden plan.

Papandreou krijgt steun voor referendum
Papandreou krijgt steun voor referendum (Foto: ANP)

Rutte kan Grieks referendum niet voorkomen

Premier Mark Rutte (VVD) acht de kans klein dat de eurolanden Griekenland kunnen weerhouden van een referendum over het steunpakket voor dat land. Dat heeft hij dinsdagavond duidelijk gemaakt in de Tweede Kamer.

Rutte verweerde zich tegen kritiek van onder andere de PvdA en de ChristenUnie dat hij te laconiek is over het referendum. Alle eurolanden moeten de afspraken nog bevestigen, ook Griekenland. "Landen gaan zelf over de manier waarop ze ja of nee zeggen. Dat kan gebeuren door het parlement of via een referendum. Een Grieks referendum is een uiterst ongelukkige ontwikkeling, maar het wordt buitengewoon lastig om het te voorkomen."

Rutte zei wel samen met andere eurolanden 'maximale druk' op Griekenland uit te zullen oefenen. Als Griekenland het referendum toch doorzet, moet dat een 'minimaal' referendum zijn dat zo snel mogelijk plaatsvindt.

Alicia Keys geeft instrumenten aan oude school

Alicia Keys doneert een aantal muziekinstrumenten aan haar oude middelbare school. De 30-jarige zangeres bracht dinsdag een bezoek aan de Professional Performing Arts School in Manhattan om de instrumenten te schenken.

Keys was 12 jaar toen ze aan haar opleiding op de school begon en 16 jaar toen ze haar diploma haalde. Ze maakte van haar bezoek gebruik om de door haar gesteunde campagne World of Betters te lanceren. Daarbij kunnen mensen online inzenden hoe ze duizend dollar zouden gebruiken om de wereld te verbeteren.

Voor de honderd origineelste inzendingen wordt daadwerkelijk duizend dollar uitgegeven om het idee uit te voeren. De campagne loopt tot 15 december.

Strijd om C1000 is begonnen

Verschillende partijen hebben een bod ingediend voor de supermarktketen C1000. Dat vertellen bronnen dinsdag tegen Dow Jones Nieuwsdienst. Onder andere private-equitypartijen BC Partners en Bain Capital hebben een bod hebben gedaan op de keten die nu in handen is van CVC Capital.

Mogelijke overige geïnteresseerden kunnen de bedrijven Plus en Sligro Food zijn, die eerder hebben aangegeven interesse te hebben in C1000, of een deel daarvan. Ook het Duitse Edeka zou tot de bieders kunnen behoren.

Ook is het waarschijnlijk dat Ahold overweegt om enkele winkels over te nemen van C1000. De dominante marktpositie van Ahold weerhoudt het bedrijf ervan om een bieding op alle winkels te doen.

Jumbo, met een marktaandeel van 5,5 procent in Nederland, kan ook een bod gedaan hebben. Jumbo heeft waarschijnlijk wel een andere bedrijf gevonden om gezamenlijk een bod mee uit te brengen, omdat de supermarktketen nog steeds druk is met het integreren van het overgenomen Super de Boer.

De veiling wordt geleid door Goldman Sachs en C1000 wordt op een waarde van één miljard euro ingeschat. CVC kocht het bedrijf in 2008 voor 695 miljoen euro. C1000 is op Ahold na de grootste supermarktketen van Nederland met ongeveer vierhonderd winkels. De omzet in 2010 kwam uit op 3,7 miljard euro.

Cameratoezicht bij woning zedenverdachte

Bij een woning in West-Graftdijk wordt cameratoezicht ingesteld, nadat is geprobeerd er brand te stichten. Dat meldt de gemeente Graft-De Rijp. Volgens het Noordhollands Dagblad is het huis van een verdachte van zedendelicten met kinderen in de dorpen West- en Oost-Graftdijk.

De verdachte werd eind mei opgepakt en zit nog vast. Er zijn meerdere aangiften tegen de 43-jarige man gedaan.

Volgens burgemeester Ria Oosterop-van Leussen zijn de openbare orde en veiligheid in het gebied in het geding. De camera's die worden ingezet, zijn afkomstig van de gemeente Alkmaar en worden zo snel mogelijk geplaatst, aldus de gemeente.

Vooralsnog blijven de camera's tot 1 januari staan. Daarna wordt gekeken of er verlenging nodig is. Informatieborden moet mensen duidelijk maken dat er cameratoezicht bij het pand is ingesteld.

'Nederland en Zwitserland minst corrupt'

Bedrijven hebben in Nederland en Zwitserland het minste last van corruptie als zij zaken doen met de overheid. Dat meldt de anticorruptie-organisatie Transparency International woensdag in de Bribe Payers Index 2011. Daarvoor werden meer dan 3000 zakenlieden in 28 landen geïnterviewd. Het gaat om de belangrijkste exporterende landen, verspreid over de hele wereld.

Op een schaal van 1 tot 10 scoorden Nederland en Zwitserland een 8,8. Dat betekent dat bedrijven in deze landen vrijwel nooit overheidsfunctionarissen hoeven om te kopen om zaken te kunnen doen.

Meer doden door pijnstillers dan drugs in VS

Het aantal Amerikanen dat een dodelijke overdosis pijnstillers inneemt is de afgelopen jaren meer dan verdriedubbeld. Inmiddels eisen overdoses pijnstillers meer levens dan cocaïne en heroïne samen. Dat meldden de Amerikaanse Centra voor Ziektebestrijding en Preventie (CDC) dinsdag.

Volgens gegevens van de centra kwamen in 2008 bijna 15.000 mensen om door een overdosis pijnstillers. In 1999 waren dat er 4000. ,,Het schokkende nieuws is dat we in dit land midden in een epidemie zitten van overdoses van geneesmiddelen op recept", aldus CDC-chef Thomas Frieden.

'Hugh Grant is vader geworden'

Hugh Grant is stilletjes vader geworden van zijn eerste kindje. De 51-jarige acteur heeft begin oktober een dochter gekregen, schrijft het Amerikaanse tijdschrift Us Weekly.

"Hij zal een geweldige vader zijn", zegt een bron. "Hij glimt van trots door zijn dochter. Hij gaat niet meer met de moeder van zijn kind, maar hij is echt in de wolken."

Wie de moeder is, is onbekend. Eerder dit jaar werd Grant nog in verband gebracht met de Chinese actrice Tinglan Hong. Zijn laatste serieuze relatie was met de Britse schrijfster Jemima Kahn. Daarvoor was de acteur getrouwd met model en actrice Elizabeth Hurley.

Youtube-record voor Justin Bieber

Justin Bieber heeft een nieuw record te pakken op Youtube. In totaal keken al meer dan twee miljard mensen naar het officiële kanaal van de 17-jarige zanger.

In de afgelopen maand wisten maar liefst 94 miljoen mensen de weg naar Biebers kanaal te vinden, schrijft de Amerikaanse entertainmentsite Gossip Cop. Lady Gaga was vorig jaar oktober de eerste artiest die meer dan een miljard kijkers wist te trekken.

In de strijd om de meeste volgers op Twitter trekt Gaga voorlopig wel aan het langste eind. De zangeres heeft ruim 15,2 miljoen volgers tegenover 13,9 miljoen voor Bieber. Rapper Eminem voert de strijd om de meeste Facebookfans aan: hij heeft er ruim 48,4 miljoen.


Youtube-record voor Justin Bieber (Foto: Novum)

Rutte houdt vertrouwen in steunfonds

Het steunpakket voor de euro, waar de Europese regeringsleiders het vorige week over eens werden, kan nog altijd werken, mits het de komende tijd goed wordt uitgewerkt. Dat heeft premier Mark Rutte (VVD) dinsdagavond gezegd in een Kamerdebat over het pakket.

Rutte blijft erbij dat het noodfonds van duizend miljard euro kan functioneren als een 'big bazooka', zoals het vooraf was bedoeld. Hij reageerde op kritiek uit de Tweede Kamer, die vindt dat er nog heel veel vaagheid is rondom het steunpakket. "De bazooka lijkt vooralsnog meer op een klappertjespistool", zei SP-Kamerlid Ewout Irrgang.

Verschillende fracties die tot nu toe het kabinet steunen rondom de aanpak van de eurocrisis, waaronder de PvdA, GroenLinks en de SGP, dreigden 'rood licht' te geven als de verdere uitwerking van het noodfonds niet naar hun zin is. Ook de coalitiefracties VVD en CDA vinden de uitwerking nog erg vaag.

Rutte zei begrip te hebben voor het standpunt van de Kamer. Hij benadrukte nog niet om groen licht te vragen. "Er is ook nog niets om groen licht over te vragen. Alles moet nog worden uitgewerkt." Rutte zei te willen weten wat de partijen in de Tweede Kamer belangrijk vinden, zodat hij daar rekening mee kan houden bij de verdere uitwerking van de onderdelen van het akkoord.

UCI bevestigt World Tour-licentie Rabobank

Wielerploeg Rabobank heeft volgend jaar definitief een licentie voor de World Tour. Dat kreeg de Nederlandse formatie dinsdag officieel te horen van de UCI. Rabobank stond al bij de beste vijftien ploegen die de internationale wielerunie onlangs publiceerde. De ploeg voldeed ook aan de gestelde ethische, financiële en administratieve voorwaarden.

Ook Vacansoleil, sinds dit jaar in het bezit van een licentie voor de World Tour, zat bij de beste vijftien ploegen en voldeed daarmee aan de sportieve criteria. Voor Project 1t4i, nu nog Skil-Shimano, is een World Tour-licentie ver weg. Die equipe eindigde op sportieve gronden als 21e. Als Geox-TMC, waarvan de hoofdsponsor is gestopt, failliet gaat, is er nog een kans. De ploeg wordt dan twintigste en strijdt met vier andere ploegen om drie licenties.


UCI bevestigt World Tour-licentie Rabobank (Foto: Novum)

Anjema en Grinham winnen op World Open squash

Squashers Laurens Jan Anjema en Natalie Grinham hebben dinsdag gewonnen tijdens de World Open. Anjema bereikte bij het officieuze WK, dat in Rotterdam wordt gespeeld, de derde ronde. Grinham staat in de tweede ronde. Een derde Nederlandse troef, Orla Noom, werd in de eerste ronde van het vrouwentoernooi uitgeschakeld.

Anjema, als twaalfde geplaatst, won in de tweede ronde met 11-4, 9-11, 11-6 en 11-5 van de Indiër Saurav Ghosal. In de eerste ronde had hij de Franse qualifier Grégoire Marche verslagen. Anjema's volgende opponent is weer een Fransman. Gregory Gaultier is als zesde geplaatst.

De tot Nederlandse genaturaliseerde Australische Grinham versloeg de Ierse Aisling Blake met 11-5, 11-3 en 11-9. In de tweede ronde neemt ze het weer op tegen een Ierse. Daarin wacht Madeline Perry, de nummer vier van de plaatsingslijst. Grinham is als twaalfde geplaatst.

Noom kon het niet bolwerken tegen Kasey Brown uit Australië. De nummer zes van de plaatsingslijst ging met 6-11, 5-11 en 4-11 ten onder. De net van een blessure teruggekeerde Noom was ongeplaatst in Rotterdam.

FOK!filmtip van de dag: The Godfather

Iedere dag komen er meerdere films op televisie. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft jou iedere dag onze tip van de dag. Vandaag is dat... The Godfather.

The Godfather is een klassieker uit 1972 van Amerikaanse makelij. De film zelf behoeft nauwelijks introductie en vormt een briljant begin van het driedelige misdaadepos. Het verhaal speelt zich af rond de Italiaanse maffiafamilie Corleone, waarbij de enige zoon die op het rechte pad wil blijven uiteindelijk de gedoemde opvolger wordt van zijn vader. The Godfather is oud maar in alle opzichten een fantastische film met in de hoofdrollen Marlon Brando, Al Pacino en James Caan. De regie is van Francis Ford Coppola.

The Godfather is vanavond om 20:40 te zien op Belgie 2.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1254
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
©FOK.nl e.a.