Filmen met Nintendo 3DS eind november

Gamers kunnen vanaf eind november driedimensionale filmpjes maken op de Nintendo 3DS. Met filmfunctie kunnen filmpjes gemaakt worden die maximaal tien minuten duren. De nieuwe functie voor de draagbare spelcomputer wordt gratis aangeboden. Dat heeft Nintendo vrijdag bekendgemaakt.

De filmfunctie maakt het mogelijk verschillende soorten video's te maken. Zo is het mogelijk elke seconde een beeldje vast te leggen, waardoor een zogeheten stop motion-video gemaakt kan worden. Het 3D-effect is optioneel.

Het is niet duidelijk of de opgenomen filmpjes geüpload kunnen worden naar bijvoorbeeld YouTube. De Japanse krant Nikkei schreef dit donderdag, maar dat is nog niet bevestigd door Nintendo. Wel kunnen de filmpjes gedeeld worden met andere 3DS-bezitters.

Naast de filmfunctie wordt de spelcomputer voorzien van nieuwe puzzels voor de StreetPass-functie en nieuw videomateriaal van Red Bull, animatiebedrijf Aardman en Eurosport. Het was al mogelijk korte video's te downloaden en foto's te maken met de spelcomputer. Nintendo voert de update voor de Nintendo 3DS eind november door.


Filmen met Nintendo 3DS eind november (Foto: Novum)