Skyrim handleiding uitgelekt

De handleiding van The Elder Scrolls V: Skyrim is uitgelekt door een reeks van foto's. Daarmee zijn ook enkele nieuwe features boven komen drijven zoals huurlingen huren, een nieuwe vaardigheid en een nieuwe manier van overtuigen. Bethesda heeft nog niet gereageerd, ondanks dat de handleiding er vrij echt uit ziet.

In Skyrim kun je ook weer huurlingen huren. Dit zat wel de uitbreiding van Morrowind: Tribunal, maar niet meer in Oblivion. Deze "vrienden" kunnen uitrusting dragen, geven je soms cadeautjes en het belangrijkste: Vechten met je mee. Daarnaast zul je ze ook kleine commando's kunnen geven zoals het aanvallen van een specifiek doelwit, een deur openen of objecten in de wereld gebruiken.

De nieuwe vaardigheid is koken. Dit doet misschien een beetje denken aan alchemie. Bij allebei kun je voedsel maken met ingrediënten die je op de reis verzamelt. Hiermee kan je voor een bepaalde tijd jezelf bonussen geven.

Naast de bekende bribe, persuade en intimidate zul je in Skyrim ook een nieuwe optie kunnen kiezen: Brawl. Deze ontketent een vuistgevecht waarin alleen met vuisten gevochten mag worden. Als de speler wint zul je toch de informatie die je begeert krijgen. Probeer echter niet je tegenstander te slim af te zijn en een wapen te trekken. Daarvoor zul je namelijk een flinke celstraf kunnen krijgen.

Als je nieuwsgierig bent en zelf graag de foto's wilt bekijken, klik dan hier. Een echte kan je op 11 november in je handen hebben, maar dan ook in de PS3- en Windows-variant.