Bethesda en Mojang naar rechter voor Scrolls

Het meningsverschil over het gebruik van het woord Scrolls wordt binnenkort door de Zweedse gamestudio Mojang en de Amerikaanse uitgever Bethesda uitgevochten in de rechtszaal. Dat heeft topman Markus Persson van de gamestudio bevestigd. Mojang werkt aan een kaartspel met de naam Scrolls en daar is Bethesda, uitgever van de rollenspelserie The Elder Scrolls, het niet mee eens.

In augustus maakte Bethesda zijn ongenoegen kenbaar. De uitgever is van mening dat de naam van het kaartspel zou leiden tot verwarring met het rollenspel The Elder Scrolls: Skyrim. Mojang weigert echter de naam van de game te veranderen. Scrolls, Engels voor 'perkamentrol', is volgens Persson een normaal woord en geen beschermde naam.

Wanneer de zaak voor de rechter komt, is nog niet bekend. Ook is niet bekend waar de rechtszaak tussen het Zweedse en het Amerikaanse bedrijf gaat plaatsvinden.

Voor de productie van Scrolls, waarvan het concept al vijf jaar oud is, werkte Persson aan Minecraft. In zijn vrije tijd maakte hij de avonturengame waarin het bouwen van spelomgevingen centraal staat. Ruim 3,6 miljoen gamers hebben Minecraft in de voorbestelling gekocht, waardoor Persson geld had om Mojang op te richten.

Op 18 en 19 november organiseert Mojang een eigen evenement, Minecon, dat in Las Vegas wordt gehouden. Dan wordt het spel officieel gelanceerd.


Bethesda en Mojang naar rechter voor Scrolls (Foto: Novum)