Verdachte moord Venray nader onderzocht

De man uit Venray die dinsdag na jaren heeft bekend betrokken te zijn bij de moord op zijn vrouw, wordt onderworpen aan aanvullend gedragsonderzoek. Dat heeft het gerechtshof in Arnhem besloten. Het Openbaar Ministerie is niet meer toegekomen aan het eisen van een straf tegen de man.

De vrouw werd in maart 2006 om het leven gebracht. Voor het hof zei de man dinsdag dat hij zijn vrouw op het hoofd heeft geslagen met een stuk hout en dat hij meerdere keren op haar in heeft gestoken. Hij zei dat iemand anders met een mes haar keel doorsneed. Tijdens eerdere zittingen ontkende hij altijd iedere betrokkenheid.

Erik E. staat voor de tweede keer in hoger beroep terecht voor de moord. Hij kreeg in 2007 vijftien jaar cel, maar werd in hoger beroep vrijgesproken. De Hoge Raad bepaalde echter dat de zaak over moest, omdat de vrijspraak niet goed gemotiveerd was.

De behandeling van de zaak gaat 16 januari verder, nadat 4 oktober het hof in een tussenarrest beslist over enkele nadere onderzoeksvragen.