Schweinsteiger is niet bang voor Oranje

Bastian Schweinsteiger vindt het leuk dat de jongeren in de meerderheid zijn in het Duitse elftal. Volgens hem speelt de ploeg nu aantrekkelijker.

"We hebben het typische Duitse loopvermogen, maar ook techniek en passing in ons spel", zegt Schweinsteiger tegen NUsport over de kracht van het Duitse elftal. "Het is de ideale mix." Die Mannschaft was de eerste ploeg die zich wist te kwalificeren voor het EK 2012.

Het nationale elftal kent op dit moment slechts zeven spelers van boven de 25 jaar. "We hebben gewoon een heel goede generatie. Veel jongens zijn de laatste jaren met de vertegenwoordigende jeugdelftallen Europees kampioen geworden", verklaart Schweinsteiger.

"Ik weet nog dat ik met samen met Lukas Podolski in 2004 bij de nationale ploeg kwam. Wij waren negentien, de jongste speler na ons was 27. Nu zijn de jongeren juist in de meerderheid. Ik vind het alleen maar leuk, er zit een young spirit in het team, het zijn ook allemaal jongens die willen voetballen."

"Het klopt wel dat het nu aantrekkelijker is", zegt hij over het spel van Duitsland. "Al ben ik niet eens zo tevreden over het spel dat wij afgelopen vrijdag tegen Oostenrijk (6-2 winst) lieten zien. Maar Oostenrijk is onder ons niveau, wij nemen het liever op tegen ploegen als Spanje en Nederland." Bang voor Oranje is hij niet. "Ik ken Mark van Bommel en Arjen Robben natuurlijk goed, dat zijn goede spelers. Maar bang? Nee."