Löw: "Altijd blijven verbeteren"

Duitsland kent vooralsnog een vrijwel perfecte EK-kwalificatie, maar bondscoach Joachim Löw eist dat iedereen scherp blijft.

"Het zit me niet lekker als een speler zich achter de acht overwinningen in de EK-kwalificatie of het succes tegen Brazilië (3-2 overwinning) schuilt", zegt de bondscoach op de website van de Duitse voetbalbond. "Iedereen die mij een beetje kent, weet dat alleen een overwinning niet genoeg voor mij is. Ik zoek altijd naar manieren om ons nog meer te verbeteren."

"We proberen ons altijd te ontwikkelen", gaat Löw verder. "In vergelijking met eerdere fases van mijn bondscoachschap, heb ik nu veel meer topspelers tot mijn beschikking. We hebben op elke positie in het veld adequate vervangers. Ik heb de mogelijkheid om wat nieuwe spelers uit te proberen. Ik ben er ook zeker van dat we op dit moment een van de beste ploegen ter wereld hebben."

Aanvoerder Philipp Lahm sluit zich aan bij de strijdvaardigheid van Löw. "We willen dinsdag gewoon van Polen winnen", vertelt hij. "De competitie op elke positie is groter dan ooit. Iedereen moet vechten voor zijn plek. Niemand kan zomaar van een basisplaats uitgaan."