Inholland-studenten vrijwillig terug naar school

Zo'n vierhonderd voormalige studenten van Hogeschool Inholland hebben zich opgegeven voor een extra cursus. Dat zegt een woordvoerder van Inholland donderdag. De studenten maken zich zorgen over de kwaliteit van hun diploma en hopen de schade zo te herstellen.

Het gaat om studenten die tussen 2007 en 2010 zijn afgestudeerd aan de opleidingen Bedrijfseconomie, Media en Entertainment Management, Commerciële Economie en Vrijetijdsmanagement in Haarlem, Diemen en Rotterdam. De zogeheten 'masterclass' is hun afgelopen jaar aangeboden nadat de opleidingen door de onderwijsinspectie als hbo-onwaardig werden aangemerkt. De groep bestaat in totaal uit 1700 studenten.

Van de 86 afgestudeerden van wie de afstudeerwerkstukken achteraf als onvoldoende zijn beoordeeld, is volgens de woordvoerder nog niet duidelijk of zij wel of niet terugkeren in de schoolbanken. Zij hebben een 'studiehersteltraject' aangeboden gekregen om zo een nieuw getuigschrift te behalen. De kosten hiervan komen voor rekening van Inholland.