[Vuelta] Sagan wint in Córdoba

Peter Sagan heeft de zesde etappe van de Vuelta a España in de 193 kilometer lange rit naar Córdoba op zijn naam geschreven. De Slowaak was de snelste in een sprint van een groep van vijf, waarvan vier van Liquigas. Pablo Lastras (Movistar) werd tweede, voor Valerio Angoli. Sylvain Chavanel behield de leiderstrui.

De etappe kende net als de andere dagen een vroege kopgroep, maar deze werd ruim voor de meet weer ingerekend. Daarna was het de beurt aan een kopgroep van vier met Tony Martin en David Moncoutié, maar ook zij kwamen niet weg. Op tien kilometer van de streep poogde Liquigas een coupe te plegen door Nibali aan de rode leiderstrui te helpen. Vier renners van die ploeg reden samen met Lastras weg. Het doel was om Nibali de etappe te laten winnen en hem via de bonificatieseconden aan de trui te helpen.

Lastras stak hier een stokje voor door de sprint aan te gaan. Sagan zag dit en ging over de Spanjaard heen. Nibali kon nog derde worden en enkele seconden opstrijken, maar Liquigas-teamgenoot Angoli pakte de derde plaats voor zijn kopman weg. Chavanel hield de schade beperkt tot zestien seconden en mag daarom morgen wederom in de leiderstrui starten.