Smartphones geen gevaar voor Playstation Vita

De opkomst van smartphones en tablets is geen bedreiging voor de PlayStation Vita. De nieuwe draagbare spelcomputer van Sony, die volgend jaar op de markt komt, is in eerste instantie gericht op fanatieke gamers. Die spelen niet op smartphones of tablets. Dat zegt operationeel directeur Jim Ryan in een interview met Novum Nieuws.

Sony is niet van plan het voorbeeld van Nintendo te volgen. Dat bedrijf verlaagde onlangs de prijs van de Nintendo 3DS, nadat de verkoop van deze nieuwe 3D-spelcomputer tegenviel. De PlayStation Vita blijft 249 euro kosten, zegt Ryan. "Toen we de prijs tijdens de E3 onthulden, was nagenoeg iedereen verbaasd. Gamers krijgen waar voor hun geld," zegt de topman van Sony.

De Vita zou de krachtigste handcomputer zijn die ooit gemaakt is, waardoor spellen gemaakt kunnen worden met veel detail. Daarnaast beschikt de draagbare spelcomputer over meerdere besturingsfunctionaliteiten, waaronder een aanraakscherm aan de voorkant, een aanraakvlak aan de achterkant en een bewegingssensor.

Sony is niet van plan om de nieuwe spelcomputer alleen uit te rusten met kleine, simpele spelletjes. De hardwaregigant wil populaire actiegames als Uncharted en Resistance uitgeven voor de opvolger van de PSP. "Fanatieke gamers kunnen schietspellen spelen met de twee besturingssticks, terwijl games die enkele bestuurd worden via het aanraakscherm weer andere gamers aanspreekt," zegt Ryan over de functionaliteit van de Vita.


Smartphones geen gevaar voor PlayStation Vita (Foto: Novum)