[Vuelta] Ritzege Sutton, Bennati nieuwe leider

De tweede etappe in de Ronde van Spanje, van La Nucía naar Playas de Orihuela over 174 kilometer, is gewonnen door Christopher Sutton. Sutton klopte de Spanjaard Vicente Reynes (Omega Pharma-Lotto) en de Duitser Marcel Kittel (Skil-Shimano) in de massasprint. De Italiaan Daniele Bennati (Leopard-Trek) nam de rode leiderstrui over van zijn ploeggenoot Jakob Fuglsang.

Vier renners, waaronder Paul Maertens van Rabobank, wisten uit het peloton te ontsnappen. Na 35 kilometer koersen hadden ze een voorsprong van ruim vijf minuten op het peloton. In het peloton was het Leopard-Trek dat de dans leidde. Zo'n 50 kilometervan de meet was de voorsprong nog maar drie minuten. Uit de kopgroep demarreerde vervolgens Adam Hansen. De andere drie leken het prima te vinden want niemand reed het gat dicht.

Zo'n 25 kilometer voor de finish werden de drie vluchters ingerekend door het peloton. Hansen had toen een voorsprong van veertig seconden. In het peloton waren het inmiddels de mannen van Mark Cavendish die volle bak op kop reden. Hansen wist niet vooruit te blijven en werd teruggepakt door het peloton.

De etappe mondde dus in een massasprint. Favorieten als Cavendish, Sagan en Boonen wachtten eiets te lang af waarrna Sutton als eerste pver de finish kwam ook tot zijn eigen verbazing.