Tilke tevreden over nieuwe F1-circuits

Ontwerper Hermann Tilke is zeer tevreden over de Formule 1-circuits dit nu in aanbouw zijn. De Duitser heeft met zijn bureau de banen in India, Verenigde Staten en Rusland ontworpen die allen in een verschillend stadium van de bouw zitten. Eerder ontwierp hij onder meer al de circuits in Maleisië, China en Zuid-Korea.

Het eerste circuit van de drie dat gereed moet zijn, is Buddh International Circuit waar de Formule 1 op 30 oktober neer zal strijken. Het circuit nabij de hoofdstad New Delhi is volgens Tilke "op bepaalde delen erg snel" en "een vrij spectaculair circuit waar op twee of drie plaatsen ingehaald kan worden en ik me erg verheug."

Volgend jaar is Circuit of the Americas in Austin, Texas aan de beurt en vooral het landschap spreekt de Duitser aan. "Er zijn daar veel heuvels en dat hebben we in het ontwerp verwerkt. Het is een baan met veel hoogteverschil en waarop de auto's veel omhoog en omlaag moeten rijden, wat volgens mij echt super is."

Tot slot zal in 2014 de eerste Grand Prix van Rusland in Sochi verreden gaan worden. "Het is voor een deel een stratencircuit dat door het Olympische dorp van Sochi voert, maar de baan ligt ook aan het water en er zijn palmbomen aan de achtergrond te zien. De ligging van het circuit en de sfeer eromheen zal dan ook erg mooi zijn, terwijl de baan zelf een paar heel snelle secties heeft."