'Bioshock Infinite wordt succesnummer'

Het schietspel Bioshock Infinite gaat volgend jaar meer dan 4,9 miljoen exemplaren verkopen. Die voorspelling doet analist Mike Hickey van marktonderzoeksbureau Janco Partners op de website van Industry Gamers. Dat is bijna een miljoen kopieën meer dan er sinds 2007 van de eerste Bioshock zijn verkocht. Bioshock 2, uit februari vorig jaar, ging drie miljoen keer over de toonbank.

Het eerste spel in de serie werd door toonaangevende critici gezien als de beste game van 2007. Zowel de eerste Bioshock als Bioshock Infinite komt van de hand van gamestudio Irrational onder leiding van Ken Levine.

Waar de eerste Bioshock zich nog in de vervallen onderwaterstad Rapture afspeelde, neemt Bioshock Infinite spelers mee naar de vliegende stad Columbia. Daar heerst een machtsstrijd waar de speler middenin belandt wanneer hij een meisje moet redden.

Irrational ging begin 2008 van start met de productie van Bioshock Infinite. Het schietspel moet volgend jaar uitkomen voor Windows, PlayStation 3 en Xbox 360.


'Bioshock Infinite wordt succesnummer'