Ivanovic klopt Peng in Carlsbad

Ana Ivanovic heeft de halve eindstrijd bereikt van het tennistoernooi van Carlsbad. De als vijfde geplaatste Servische was met 6-4 en 6-2 te sterk voor Shuai Peng (4) uit China. Ook de nummers één tot en met drie van de plaatsinglijst Vera Zvonareva (1), Andrea Petkovic (2) en Agnieszka Radwanska (3) schaarden zich bij de laatste vier.

Ivanovic kwam in de openingsset met 4-1 achter tegen Peng, maar won vijf games op rij en hield het goede spel vast in het tweede bedrijf. De Servische had ook de twee eerdere duels met Peng gewonnen. De voormalige nummer één van de wereld treft Zvonareva in de volgende ronde.

De Poolse Radwanska speelde een draak van een eerste set, maar herstelde zich. Ze won slechts vier punten op haar eigen service en negen in de hele eerste set, die met 6-0 naar Daniela Hantuchova ging. Met twee keer 6-4 sloeg Radwanska zich alsnog naar de halve finale. Petkovic is daarin haar opponent. De Duitse was met 6-2 en 6-1 te sterk voor Sloane Stevens, die meedeed op een wildcard.