Ferguson kijkt op van aankoopbeleid concurrentie

Sir Alex Ferguson is verbaasd door het aankoopbeleid van Arsenal en Chelsea. De manager van Manchester United had een drukkere transferperiode verwacht.

United poogt zijn selectie intact te houden en hoopt nog één miljoenenaankoop binnen te hengelen, maar Arsenal en Chelsea hoopten zich danig te versterken. Tot nog toe lukte dat echter nauwelijks, tot verbazing van Ferguson. The Gunners strikten Gervinho van Lille, terwijl de jonge Carl Jenkinson overkwam van Charlton Athletic.

Chelsea roerde zich zelfs nog minder op de transfermarkt. Alleen Thibaut Courtois werd vastgelegd, maar de Belgische doelman werd direct verhuurd aan Atlético Madrid. "Ik had meer aankopen verwacht", aldus Ferguson tegen Inside United. "Vooral van Arsenal had ik meer verwacht, want ik dacht dat ze zich spectaculair zouden versterken."

Ferguson is zich echter bewust van het feit dat de transferdeadline pas op 31 augustus is. "Dat is nog ver weg", weet de Schot. "Er kan nog een hoop gebeuren. Chelsea heeft zich nog nauwelijks geroerd, behalve met het binnenhalen van de manager (André Villas-Boas, red.).

Ferguson neemt ook andere concurrenten onder de loep. "Manchester City heeft Gaël Clichy gehaald en ze zullen zich nog verder versterken", vervolgt de manager, die de overgang van Sergio Agüero naar City gemakshalve vergeet. "Ook van Liverpool verwacht ik veel, maar het belangrijkste is dat we naar onszelf kijken. We kunnen komend seizoen weer hoge ogen gooien."