Aissati moest Vitesse twaalf miljoen opleveren

Vitesse wilde een afkoopsom van twaalf miljoen euro opnemen in het contract van Ismaïl Aissati. De 22-jarige middenvelder van Ajax, die afgelopen seizoen op huurbasis voor de club uit Arnhem speelde, ging daar niet mee akkoord, waardoor de transfer geen doorgang vond.

"Alles was rond", zegt Aissati tegenover De Telegraaf. "Maar Vitesse wilde bij een verkoop twaalf miljoen euro voor me hebben, terwijl ze Ajax maar één miljoen hoefden te betalen." De Utrechter traint en speelt voorlopig voor Jong Ajax. Hij heeft nog een contract voor een jaar, waardoor een nieuwe verhuurperiode geen optie is voor de Amsterdammers.

Aissati beweert alles gedaan te hebben om een overgang naar Vitesse rond te krijgen. "Ik heb zelfs aangeboden minder te gaan verdienen in ruil voor een lagere gelimiteerde transfersom. Of die twaalf miljoen te handhaven, maar me dan wel te laten meedelen bij verkoop." De aanvallende middenvelder wil bij voorkeur in Nederland blijven, maar vooralsnog hebben zich geen Nederlandse clubs voor hem gemeld.