All Points Bulletin keert terug

Het online schietspel All Points Bulletin komt na het faillissement van de eigenaar opnieuw in de winkel te liggen. Onder de naam APB Reloaded wordt het massively multiplayer online-schietspel rond de feestdagen in de Verenigde Staten uitgegeven voor dertig dollar. Dat schrijft de website Gamespot.

De rechten voor de distributie van de winkelversie van het online spel zijn in handen van IGS. Dat bedrijf is in de VS onder meer verantwoordelijk voor het uitgeven en distribueren van de strategiespelserie X3 en de sportmanagementserie Mogul.

Het is niet bekend of APB Reloaded verschilt van All Points Bulletin. Daarnaast is er nog geen uitspraak gedaan over het verschil tussen de online en de winkelversie van APB Reloaded.

All Points Bulletin werd vorig jaar zomer gelanceerd door Electronic Arts en gamestudio Real Time Worlds. Het miljoenenproject trok in twee maanden tijd slechts 130 duizend spelers. Dat is veel te weinig om de operationele kosten te dekken, laat staan om de productiekosten terug te verdienen.

Het online spel werd offline gehaald, gamestudio Real Time Worlds ging failliet en de rechten voor de game werden verkocht aan GamersFirst, een uitgever van online spellen. Op dit moment test GamersFirst het online spel met een beperkt aantal spelers.