Opnieuw oud-hoofdredacteur NotW opgepakt

De Britse politie heeft donderdag in verband met het afluisterschandaal rond de opgedoekte schandaalkrant News of the World opnieuw een arrestatie verricht. Het gaat om Neil Wallis (60), oud-hoofdredacteur van de krant, melden Britse media, waaronder de BBC, Sky News en persbureau PA.

Wallis werkte voor de boulevardkranten The Sun en People voor hij in 2003 als plaatsvervangend hoofdredacteur onder Andy Coulson aan de slag ging. Na het vertrek van Coulson in 2007 nam Wallis diens plek als hoofdredacteur over. Wallis was ook lid van de Press Complaints Commission, het zelf-regulerende orgaan van de Britse media dat momenteel zwaar onder vuur ligt, omdat onvoldoende zou zijn opgetreden tegen zich misdragende journalisten.

Coulson trad in 2007 af na de arrestatie van twee medewerkers van NotW wegens het aftappen van de telefoons van personeelsleden van het koninklijk huis. Vorige week werd de oud-hoofdredacteur ingerekend wegens zijn vermoedelijke betrokkenheid bij het afluisterschandaal dat het einde inluidde van NotW.

Wallis vertrok in 2009 bij NotW. Zijn arrestatie donderdag is de negende in het politieonderzoek naar het afluisterschandaal en het mogelijk omkopen van agenten door journalisten.