Steve-O doet uitspraken over alcohol in het verkeer

Jackass ster Steve-O heeft onlangs duidelijk laten weten hoe hij denkt over het gebruik van alcohol in het verkeer. Dit gebeurde, nadat officiële instanties hadden laten weten dat zijn collega Ryan Dunn ver over zijn alcohollimiet was, ten tijde van zijn fatale auto-ongeluk.

Dunn overleed, een maand geleden, nadat hij de macht over het stuur van zijn Porsche was verloren, terwijl hij met meer dan 200 kilometer per uur over de snelweg scheurde. Dunn had, kort voor het ongeluk, met vrienden gedronken en was aangeschoten toen hij achter het stuur kroop.

Steve-O, die zelf jarenlang worstelde met een alcohol en drugsverslaving, heeft zich nu uitgesproken over de gevaren van alcohol, nadat vanuit het publiek veel kritische geluiden te horen waren in de richting van de vrienden die Dunn dronken in zijn bolide lieten stappen.

In BBC Radio 5 Live zegt de acteur: "Als er mensen zijn die kwaad zijn, vanwege het rijden met drank op, dan kan ik dat begrijpen. Ik voel me niet gekwetst en hoef me ook niet te verdedigen tegen de mensen die een hekel aan drankrijders hebben. Mijn plaats in dit gebeuren is dat ik een goede vriend kwijt ben geraakt. Ik verdedig niemand die beschonken gaat rijden."

"We vormen een hechte familie en zijn hiermee een broer verloren. We zijn er allemaal kapot van."