Aerts: "Ik ga vechten als een leeuw"

Hertha BSC promoveerde naar de Bundesliga. Een mooi vooruitzicht voor doelman Maikel Aerts, alhoewel hij zal moeten vechten voor een basisplaats onder de lat. Onlangs werd Thomas Kraft transfervrij overgenomen van Bayern München. Aerts zal met Kraft moeten concurreren en het belooft een zware strijd te worden.

Aerts was het vorige seizoen vaak de gevierde man bij de promovendus, maar de 22-jarige Kraft bezit veel potentie om uit te groeien tot de eerste keuze onder de lat. De geroutineerde Aerts geeft te kennen dat de concurrentie inderdaad groot, maar hij meldt dat hij zich absoluut niet zomaar gewonnen geeft. "Ik heb nog wel rugnummer 1", aldus de voormalige doelman van Willem II tegenover Voetbal International. Aerts heeft dit echter ook te danken aan het bijgeloof van Kraft, die zijn favoriete nummer 35 op de rug wil dragen.

"Thomas en ik moeten tijdens de voorbereiding uitmaken wie de eerste keeper wordt. Ik ga vechten als een leeuw en geef me niet zomaar gewonnen. Dat heb ik nooit gedaan en zal ik ook nooit doen. Die instelling heeft me ook zover gebracht", aldus de Eindhovenaar.