Daniels niet onder contract bij Ajax

Clayton Daniels is voor de tweede keer op stage gekomen bij Ajax, maar slaagde er niet in om een contract te veroveren. De verdediger werd in april al eens uitgenodigd om op stage te komen bij de Amsterdammers, maar ook toen wekte hij onvoldoende indruk.

"We hebben hem hier nu twee keer een periode aan het werk gezien. Clayton kan op beide posities achterin uit de voeten", zei trainer Frank de Boer op de officiële website van Ajax. "Hij heeft een heel goede indruk achtergelaten, maar op zijn positie is teveel concurrentie", vervolgde de Amsterdammer.

De Boer zegt overigens niet ontevreden te zijn over de Afrikaan. "Het is niet voor niets dat we hem een tweede keer wilden zien. Maar in mijn ogen heeft het geen zin om een jongen van zijn leeftijd uit Zuid-Afrika naar Amsterdam te halen."

Morgen speelt de verdediger zijn laatste wedstrijd met Ajax tegen FC Emmen. Na deze oefenwedstrijd zal hij hoogstwaarschijnlijk terugkeren naar Zuid-Afrika. De 26-jarige Daniels staat al sinds 2006 onder contract bij Ajax Cape Town en is daar een vaste kracht in de achterhoede.