Verhuur Leonardo aan Red Bull Salzburg rond

Leonardo wordt in het komende seizoen dan toch verhuurd aan Red Bull Salzburg. De aanvaller van NAC Breda had reeds een akkoord met de Oostenrijkse club bereikt, maar de twee clubs moesten nog een aantal punten glad strijken. Bovendien hebben de Oostenrijkers een optie tot koop bedongen.

"We zijn blij dat het rond is", aldus Ed Busselaar, algemeen directeur van NAC Breda. Technisch directeur Jeffrey van As kan zich wel vinden in de woorden van de preses. "Er was weinig draagvlak meer voor Leonardo binnen de club. Zelf voelde hij zich ook niet meer zo op zijn plek hier. Dat zag je ook aan zijn spel."

Toch betreurt Van As het vertrek van Leonardo. "Persoonlijk vind ik het erg jammer. Een Leonardo-in-vorm is een geweldige speler voor NAC. Bovendien is hij gewoon een aardig ventje met het hart op de goede plaats. Ik hoop dat het hem goed gaat in Oostenrijk."

Leonardo wordt bij Red Bull Salzburg ploeggenoot van David Mendes da Silva. Beide spelers kennen elkaar nog van hun gezamenlijke periode bij NAC Breda. Ook Rasmus Lindgren en Simon Cziommer, twee voetballers die in Nederland actief waren, spelen bij de Oostenrijkse club.