Nieuwe World of Warcraft volgende maand in China

De derde uitbreiding voor de online game World of Warcraft is vanaf 12 juli beschikbaar in China. Dat is zeven maanden later dan de Europese release. Dat schrijft de website Gamesindustry. Van World of Warcraft: Cataclysm werden vorig jaar in Europa en de Verenigde Staten binnen een maand 4,7 miljoen exemplaren verkocht.

De Chinese lancering van World of Warcraft: Cataclysm volgt vrij snel op die van de tweede uitbreiding, Wrath of the Lich King. Deze kwam in augustus, bijna twee jaar na de release in Europa, op de markt. Het lange oponthoud kwam door problemen met de overheidscensuur, omdat er bijvoorbeeld skeletten in de game zitten, en een nieuwe lokale partner.

In China betalen gamers per uur om World of Warcraft te kunnen spelen. In Europa gebeurt dit op maandbasis. Dankzij de populariteit van de online game in China steeg het totale spelersaantal na de Chinese lancering van Wrath of the Lich King vorig jaar augustus tot ruim twaalf miljoen spelers. Sinds die tijd is het totaal aantal spelers met een half miljoen gedaald.

Nederlandse spelers maken zich op voor de lancering van een gratis uitbreiding. Patch 4.2, die de naam Rage of the Firelands draagt, biedt spelers meer opdrachten en eindbazen om tegen te strijden.