Vaker uitbreidingen World of Warcraft

De uitbreidingen voor het online spel World of Warcraft zullen sneller na elkaar worden gelanceerd. Volgens Blizzard Entertainment hebben spelers geleerd hoe ze gemakkelijk het einde van de game kunnen behalen. "Dat is een van de redenen waarom we de tijd tussen de uitbreidingen willen verkleinen", zei bestuursvoorzitter Michael Morhaime van Blizzard Entertainment tijdens een bespreking met investeerders maandagavond.

Het gamebedrijf, dat met World of Warcraft naar schatting twaalf miljoen spelers aan zich heeft gebonden, ziet het ledenaantal dalen. Spelers raken te snel uitgekeken op de derde uitbreiding, World of Warcraft: Cataclysm.

Naast de uitbreidingen op disc brengt Blizzard ook om de paar maanden grote inhoudelijke updates uit. Deze nieuwe hoofdstukken voor het spel brengen nieuwe uitdagingen, missies en eindbazen met zich mee. In de meest recente update moet de speler het opnemen tegen een gevaarlijk trollenras.

World of Warcraft kwam in 2005 in Europa op de markt. World of WarCraft: The Burning Crusade was in 2007 de eerste uitbreiding, een jaar later gevolgd door Wrath of the Lich King. Vorig jaar verscheen World of Warcraft: Cataclysm op de markt.


Vaker uitbreidingen World of Warcraft