Bende van Oss opent Film Festival

De Bende van Oss opent het Nederlands Film Festival. De Nederlandse misdaadfilm, met in de hoofdrollen Sylvia Hoeks, Marcel Musters en Frank Lammers is op woensdag 21 september in Utrecht te zien.

De film van regisseur André van Duren is gebaseerd op historische feiten rond de bende van Oss, een bende die in de jaren dertig actief was in de Brabantse plaats. Van Duren regisseerde eerder onder meer de films Mariken en Kees de Jongen.

De nieuwe film wordt verteld vanuit het perspectief van Johanna van Heesch, gespeeld door Hoeks. Ze is met haar man Ties, een rol van de Vlaamse acteur Matthias Schoenaerts, verzeild geraakt in de bende uit Oss die bijna dagelijks in haar café bij elkaar komt. Musters speelt de bendeleider en Frank Lammers speelt een corrupte verzekeringsagent die Van Heesch probeert los te weken uit het criminele milieu.

De Bende van Oss is op het Nederlands Film Festival na de opening nog te zien in een aantal bioscoopzalen in Utrecht. Het filmfestival vindt plaats van 21 september tot en met 30 september en wordt voor de 31e keer gehouden. De openingsfilm is vanaf 29 september in heel Nederland in de bioscopen te zien.


Bende van Oss opent Film Festival (Foto: Novum)