Xbox Live ook naar pc

Het online netwerk van de Xbox 360 wordt in de nabije toekomst ingebouwd in het Windows-besturingssysteem voor de pc. Vermoedelijk gaat het hier om Windows 8. Via Xbox Live moeten verschillende diensten, waaronder bijvoorbeeld het spelen van games en het kijken van films, op diverse apparaten beschikbaar komen. Dat zegt marketingchef Mike Delman van Microsoft tegenover de krant Seattle Times.

Xbox Live was ooit alleen bedoeld om online te gamen, maar tegenwoordig wil Microsoft een entertainmentdienst leveren. Via het online netwerk zijn tegenwoordig films en muziek direct te streamen en kan gechat worden met vrienden via een ingebouwd systeem of bijvoorbeeld Facebook.

De softwaregigant is bezig Xbox Live naar de mobiele telefoon te krijgen. Smartphones met het Windows Phone 7-besturingssyteem kunnen al verbonden worden met het online netwerk. Idealiter wil Microsoft alle apparaten op elkaar aansluiten en bedienen via soortgelijke interfaces. Zo heeft een Windows-telefoons straks hetzelfde menu als de Xbox 360.

Vorige week onthulde Microsoft plannen om stemherkenningssoftware groots toe te passen op de spelcomputer. Via een speciale versie van de zoekmachine Bing kunnen gamers door te praten zoeken naar filmpjes of beschikbare spellen op de Xbox 360.