'Game-controller ook als spelcomputer te gebruiken'

De controller van de dinsdag aan te kondigen opvolger van de Wii dient niet alleen als besturing van spellen, maar kan tevens gebruikt worden als zelfstandige spelcomputer. Het besturingsmechanisme krijgt dan ook een geïntegreerd aanraakscherm van grofweg veertien centimeter. Dat schrijft de Japanse krant Nikkei.

Daarnaast bericht de krant dat de controller een oplaadbare batterij heeft. Spelers hoeven dus geen alkalinebatterijen meer te gebruiken, zoals dat bij de Wii wel moet. Ook zit er een camera ingebouwd waarmee in ieder geval foto's genomen kunnen worden. Nikkei schat dat Project Café, zoals de nieuwe spelcomputer voorlopig wordt genoemd, in de zomer van volgend jaar verschijnt.

Rond de naam van de nieuwe spelcomputer van gamegigant Nintendo doen verschillende geruchten de ronde. Dit weekend dook de naam Nintendo Beem op. De gamegigant zou verschillende domeinnamen hebben geclaimd die wijzen op deze naam. Volgens het Amerikaanse magazine Game Informer doet het Japanse gamebedrijf niet zo moeilijk, en noemt het zijn nieuwe spelcomputer gewoon Nintendo.