JJ van der Wal: Comedy Live moet duidelijker

Het eerste seizoen van het satirische tv-programma Comedy Live is dramatisch verlopen. Gemiddeld stemden er de afgelopen zes weken nog geen 400.000 kijkers af op de BNN-show die zaterdag primetime op Nederland 1 wordt uitgezonden, en blijkt hiermee de grootste Nederland 1-flop in jaren.

Toch komt er dit najaar een tweede serie, dat stond al voor de eerste aflevering vast. Duidelijk is dat presentator Jan Jaap van der Wal en zijn cabaretteam Comedy Live bij gaan schaven om meer bekijks te trekken, vertelt de komiek zondag in het radioprogramma De Perstribune.

"Wel weet ik dat we het bij een volgend seizoen iets meer duidelijkheid moeten scheppen over wat het programma is. De variëteit van de mensen die het maken, de cabaretiers en de schrijvers, zou de basis moeten zijn van het programma. Wat bleek is dat veel mensen niet precies wisten waar ze naar zaten te kijken. Bijvoorbeeld Emile Roemer die grappen vertelt; dat snapten sommige mensen niet. Terwijl dat juist de kracht van de show zou moeten zijn", aldus Van der Wal.

RTL 4-concurrent Dit Was Het Nieuws wordt ook als oorzaak genoemd voor de matige kijkcijfers, al concurreert dat programma pas sinds drie weken met Comedy Live. "Dat kennen mensen, dus ik snap dat de meeste mensen daar dan voor kiezen", beargumenteert de cabaretier. Comedy Live zal bij het volgende seizoen mogelijk verhuizen naar Nederland 3.


Jan Jaap van der Wal: Comedy Live moet duidelijker (Foto: Jos van Zetten)