[Indy500] Hunter-Reay kan toch starten

Ryan Hunter-Reay zal komend weekend toch deel kunnen gaan nemen aan de Indy500. Zijn team Andretti Autosport heeft namelijk een akkoord gesloten met AJ Foyt Racing, waardoor Hunter-Reay de auto die gekwalificeerd is door Bruno Junqueira over kan nemen. Hij zal wel als laatste moeten starten.

Deze constructie was nodig omdat Hunter-Reay op Bump Day in de slotseconden door Andretti-teamgenoot Marco Andretti van de grid afgeduwd werd. Door het akkoord tussen Andretti en Foyt is Junqueira het kind van de rekening geworden. De coureur maakte twee jaar geleden al eenzelfde situatie mee. Toen kwalificeerde hij de auto voor Conquest Racing en moest deze voor de race afstaan aan toenmalig teamgenoot Alex Tagliani.

"Het team is goed voor me geweest. Ik heb plezier gehad en het team heeft zich goed gekwalificeerd. Ik hoop dat in de toekomst mensen zien dat ik nog steeds deze wagens kan rijden en ik zou graag weer fulltime gaan rijden," zei Junqueira voor wie de Indy500 de enige race van het seizoen zou worden.