[Giro] Cavendish: "Ga niet in op kritiek"

Het heeft even geduurd, maar Mark Cavendish heeft dan toch zijn ritzege beet in de Giro d'Italia. Vandaag was de Brit de snelste in de massasrint en won daardoor zijn zesde ritzege in de Italiaanse rittenkoers.

"Op het eind zat ik wat geïsoleerd en koos ik Petacchi's wiel," zei de renner van HTC-High Road achteraf. "Dat vond ik de beste positie. Het was wachten op het juiste moment en dat kwam op 150 meter van de finish."

Donderdag is het normaal gesproken de laatste echte kans voor de topsprinters, voordat het peloton weer de bergen in gaat. Cavendish wil dan weer schitteren. "Dan komen we wat dichter bij Toscane, waar ik een uitvalsbasis heb. Mijn supporters zullen langs de kant staan."

Cavendish heeft de afgelopen twee dagen weer veel kritiek gekregen van zijn collega's. Dit keer niet vanwege zijn manier van sprinten, maar omdat de Brit teveel hulp had gehad in de rit naar de Etna van afgelopen zondag. Hij zou veel zijn geduwd en aan de ploegleiderswagen hebben gehangen, waardoor hij 25 seconden voor tijd binnen was.

"Ik maak dit soort verwijten al mijn hele carrière mee. Laat ze maar zeggen wat ze willen, ik ga er niet op in," sloot Cavendish af.