'Boerrigter en T. Janssen naar Ajax'

Ajax heeft volgens Voetbal International de eerste versterking voor het seizoen 2011/2012 vrijwel binnen. De Amsterdammers verwachten deze week met RKC Waalwijk rond te komen over een transfer van Derk Boerrigter naar de hoofdstad. Algemeen directeur Rik van den Boog sprak vandaag over de voorwaarden voor de overgang. Voor de flankaanvaller ligt een contract tot 2014 klaar.

Daarnaast is Ajax nog op zoek naar een centrumspits en de club heeft daarbij de zinnen gezet op AZ'er Kolbeinn Sigthórsson. De jonge IJslander zou volgens Barend & Barend al persoonlijk rond zijn met de Amsterdammers, maar de clubs zijn dit nog niet. Naar verluidt wil Ajax niet de door AZ vereiste transfersom gaan betalen. De Alkmaarders hopen dat een buitenlandse club zich meldt voor Sigthórsson, maar de IJslander wil niets liever dan naar Ajax.

Daarnaast lijkt nog een opmerkelijke transfer in de lucht te hangen, want Theo Janssen zou de overstap van FC Twente naar Ajax gaan maken. De komst van de middenvelder zou volgens Barend & Barend mogelijk morgen zelfs al aangekondigd kunnen worden. Twente wil de middenvelder graag verkopen, terwijl Ajax juist een linksbenige speler met ervaring op het middenveld zoekt.