[Bundesliga] Uitslagen speelronde 34

Afgelopen weekend werd de 34e en laatste speelronde uit de Duitse Bundesliga afgewerkt. Borussia Dortmund werd al eerder kampioen. Afgelopen weekeinde viel het doek voor Eintracht Frankfurt. FC Sankt Pauli degradeerde eerder naar de 2. Bundesliga. Hieronder de uitslagen, eindstand en een linkje naar de overige statistieken.

Europese tickets worden verdeeld

Bayer Leverkusen heeft zich afgelopen weekend verzekerd van een plaatsje in het hoofdtoernooi van de Champions League. Op bezoek bij laagvlieger SC Freiburg boekte de ploeg een zwaarbevochten zege; 0-1. Op slag van rust was Balitsch de maker van het enige doelpunt van de wedstrijd. Bayern Munchen won zelf met 2-1 van VfB Stuttgart, maar zal door het resultaat van Leverkusen voorrondes moeten spelen om zich alsnog te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Champions League.

In eigen huis kwam de ploeg van interim-trainer Andries Jonker door een doelpunt van Okazaki op achterstand. Super Mario Gómez bracht met zijn 28ste doelpunt van het seizoen de stand weer op gelijke hoogte. Bastian Schweinsteiger scoorde twintig minuten voor tijd de 2-1. Hannover 96 en FSV Mainz 05 verzekerden zich door overwinningen op respectievelijk 1.FC Nürnberg en FC Sankt Pauli van een plaatsje in de voorrondes van de Europa League.

Doek valt voor Eintracht Frankfurt

Vorige week degradeerde FC Sankt Pauli al uit de Bundesliga en ook Eintracht Frankfurt zal volgend seizoen een stapje terugdoen. De ploeg verloor, op bezoek bij kampioen Borussia Dortmund, met 3-1 en zal door dit resultaat volgend jaar uitkomen in de 2. Bundesliga. Borussia Mönchengladbach speelde afgelopen weekend knap met 1-1 gelijk bij Hamburger SV, maar zal door dit resultaat via nacompetitie moeten proberen degradatie te zien ontkomen. VfL Wolfsburg, twee seizoenen geleden nog kampioen, speelde zich door een knappe 1-3 overwinning op TSV 1899 Hoffenheim veilig.