Mancini: "Een stukje geschiedenis van City"

Vandaag legde Manchester City beslag op de FA Cup dankzij een 1-0 zege op Stoke City. Coach Roberto Mancini spreekt van een stukje geschiedschrijving.

City pakte met het behalen van de FA Cup voor het eerst in 35 jaar tijd een belangrijke prijs. Mancini stak zijn vreugde na het eindsignaal van het duel dan ook niet onder stoelen of banken. Volgens de Italiaanse oefenmeester is er sprake van een stukje belangrijke geschiedenis in de clubhistorie.

"Ik kan alleen maar zeggen dat we vandaag erg blij zijn. Ik ben blij voor al deze supporters, want na al die jaren verdienen ze het om een prijs te winnen", aldus Mancini tegenover ITV Sport. "We hebben het spel gedomineerd. In de eerste helft hadden we weinig geluk, maar de spelers deden het deze middag fantastisch. Ik denk dat we ons nog moeten verbeteren, maar vandaag ben ik erg gelukig."

"Vandaag hebben we een klein stuk geschiedenis voor Manchester City geschreven. We willen nu een begin maken", zo besloot Mancini. Het behalen van de bekerwinst is een mooi einde van de week, waarin ook al de kwalificatie voor Champions League-voetbal werd bevestigd.