'Negen clubs hengelen naar Klose'

De toekomst van Bayern München-spits Miroslav Klose is onduidelijk. Negen clubs, waaronder Sunderland, willen de Duitse international komende zomer transfervrij inlijven.

Omdat Klose een langer verblijf in München tot op heden niet bevestigde blijft het speculeren rondom zijn persoon. De aanvaller kent, mede door blessureleed, een teleurstellend seizoen bij de Rekordmeister en moet topschutter (27 goals) Mario Gomez voor zich dulden. Bovendien beschikt Klose over een aflopend contract. Een vertrek lijkt dan ook een logische optie.

The Daily Mail maakt melding van interesse vanuit Sunderland. De nummer twaalf uit de Premier League zou verregaande interesse hebben in de Duitser met Poolse roots. Maar naast Sunderland lijkt er ook vanuit Spanje belangstelling te zijn voor Klose. Valencia en Sevilla zien wel wat in de komst van de spits, terwijl vanuit Turkije Besiktas, Fenerbahçe en Trabzonspor naar zijn diensten hengelen.

Mocht de spits München willen verlaten, maar wel in de Bundesliga willen blijven dan is er ook binnenlandse belangstelling. Hamburger SV en landskampioen Borussia Dortmund willen hem, terwijl zijn vorige werkgever Werder Bremen hem zou willen terughalen. In Bremen was Klose het succesvolst, met 53 goals in 89 competitiewedstrijden.