The Witcher 2 voor Australië gewijzigd

In Australië zijn ze druk bezig om eindelijk een classificering voor 18+ games te krijgen. Tot dan moeten ze het nog steeds doen met een 15+ rating als hoogste leeftijdsgrens. Dit zorgt nog steeds voor problemen voor developers want The Witcher 2 zal in Australië anders zijn als in de rest van de wereld.

De Australische rating board heeft namelijk besloten om The Wicther 2 geen rating te geven als de developers niet iets zouden wijzigen in hun game. Dit zou betekenen dat de game niet in Australië verkocht zou mogen worden. De makers hebben hierop besloten de wijziging aan te brengen.

Het gaat hier om een specifieke quest waarbij je een beloning in natura kunt accepteren. Volgens de board is dit niet geschikt in een game voor 15+ en hebben ze aangedrongen op de wijziging.

“In the original version your character Geralt was given the choice of accepting sex ‘as a reward’ for successfully completing this particular side quest. The Australian Classification Board originally refused classification as they deemed the inclusion of ‘sex as a reward’ as not suitable for an MA15+ classification.”

Volgens de makers hebben ze de situatie nu veranderd zodat de speler de keuze niet zelf maakt maar dat de scene zich automatisch afspeelt. Volgens de makers is het een kleine wijziging die de meeste gamers niet op zal vallen en die ook geen invloed heeft op de verloop van het verhaal en de karakters.

“The change is only minor, in that the character choice is now made automatically for him. The character and the side quest are still in the game but presented in a slightly different context,”

Het is niet de eerste keer dat Australië een gecensureerde game voorgeschoteld krijgt. De makers van Left 4 Dead 2 moesten een aantal drastische wijzigingen aanbrengen en Mortal Kombat is zelfs helemaal verboden.

 

The Witcher 2