'Netwerkstoring Playstation door creditcardfraude'

De netwerkstoring die het netwerk van PlayStation 3 al bijna een week plat legt, is mogelijk het gevolg van creditcardfraude. De Amerikaanse techwebsite Venturebeat beweert dat Sony de stekker uit het netwerk heeft getrokken om een massaal geval van diefstal van downloadbare games met valse creditcardnummers tegen te gaan.

Hackers hebben een update geproduceerd voor het besturingssysteem van PlayStation 3. Met de Rebug-update konden hackers toegang krijgen tot een afgesloten deel van PlayStation Netwerk dat normaal alleen voor ontwikkelaars toegankelijk is. Hier is het mogelijk games te kopen met valse creditcardgegevens.

Op het eigen PlayStation Blog vraagt Sony om geduld. Het bedrijf kan nog geen uitspraken doen over het moment dat het online netwerk weer beschikbaar is. De hardwaregigant heeft besloten de netwerkinfrastructuur in zijn geheel opnieuw op te bouwen.

Consumenten die volgens de regels van Sony met hun spelcomputer omgaan, hoeven niet bang te zijn dat hun creditcardgegevens ontvreemd zijn. Het techweblog Ars Technica stelt dat die data goed beveiligd is en dat een kans op diefstal minimaal is. Gamers die hun PlayStation 3 hebben gekraakt, lopen een verhoogd risico.


Nog even geduld a.u.b.