PSN vandaag misschien weer online!

Volgens de website electronictheatre zal het PlayStation Network vandaag weer online komen. Dit concluderen ze uit de woorden van Sony. Eerder zei Sony alleen "we zijn ermee bezig", maar nu durven ze wat meer informatie vrij te geven over de ernst van de situatie.

Het lijkt alsof Sony de zaak onder controle heeft, want ze reageren redelijk opgelucht op de vraag of het PlayStation Network snel weer online komt.

Sony is op het moment bezig om nog enkele back-ups terug te zetten in het PSN, en volgens Sony Computer Entertainment Europe (SCEE), is dit vrijwel het laatste wat moet gebeuren en is er een goede kans dat PSN vandaag weer gewoon online is.

Op de vraag wanneer Sony daadwerkelijk klaar is met het opnieuw bouwen van het PSN gaf Sony het volgende antwoord:

“I know there’s a lot of disappointed gamers out there, but people don’t realise how much issues like this affect the people behind the scenes too,” zei Sony “The amount of man-hours that has gone into restoring the [PlayStation Network] asap is practically insane.”

Hij geeft hier aan dat het bekend is dat er veel teleurgestelde gamers zitten te wachten totdat PSN weer online komt, maar mensen realiseren zich niet dat de problemen ook een impact hebben op de mensen achter de schermen. Het aantal uren dat de medewerkers van Sony in het opnieuw bouwen van het PSN moeten steken is vrijwel niet te doen. Alsnog geven ze aan het PSN zo snel mogelijk weer online te krijgen.

Echter geeft Sony op hun blog aan dat er nog geen update bekend is en dat ze er nog steeds druk mee bezig zijn. Het project kost erg veel tijd en ze proberen PSN weer zo snel mogelijk online te krijgen.

Of PSN vandaag weer online komt is niet zeker.