Anonymous zit achter Sony aan

Toen eind vorig jaar de hele wereld in de ban was van de Wikileaks-publicaties was er nog een organisatie die ook veel in het nieuws kwam, namelijk Anonymous. Deze groep, bestaande uit internetgebruikers over de hele wereld, deed er alles aan om bedrijven die stappen zetten tegen Wikileaks te hinderen door middel van het platleggen van hun servers. Nu heeft deze groep een nieuw doel voor ogen: wraak op Sony.

Sinds de PlayStation 3 is gekraakt en deze hack openbaar is gemaakt, is Sony bezig om deze hackers te stoppen. Zo heeft Sony juridische stappen ondernomen tegen hackers GeoHot en Graf_Chokolo. Anonymous is het hier niet mee eens en daardoor is Sony op hun radar verschenen.

"Your recent legal action against our fellow hackers, GeoHot and Graf_Chokolo, has not only alarmed us, it has been deemed wholly unforgivable.”

Volgens Anonymous heeft Sony het juridische systeem misbruikt om informatie te censureren over de werking van de producten van Sony. Op deze manier heeft het de privacy van duizenden geschaad. Anonymous is van plan hier tegen op te treden. Sony zou een wespennest hebben gezien en daar zijn penis in hebben gestoken, aldus Anonymous.

Tot op heden zijn er nog geen meldingen gemaakt van DDOS-aanvallen op de servers van Sony.

 Sony