[EK judo] Van Emden, Bosch naar finale

Edith Bosch heeft de halve finale van het Europees kampioenschap judo in Istanbul bereikt. De 30-jarige Amersfoortse, uitkomend in de klasse tot zeventig kilogram, won van de Italiaanse Erica Barbieri. Bosch neemt het nu op tegen Anett Meszaros uit Hongarije.

Linda Bolder redde het in dezelfde klasse niet. De 22-jarige judoka delfde in de kwartfinale het onderspit tegen Rasa Sraka uit Slovenië en in de herkansing verloor ze van Lucie Decosse uit Frankrijk.

Anicka van Emden reikte in de klasse tot 63 kilogram tot de kwartfinale. De 24-jarige boekte een zege op Ramila Yusubova uit Azerbeidzjan. Esther Stam strandde in de tweede ronde door een nederlaag tegen de Sloveense Urska Zolnir.

Update 13:52 uur

Edith Bosch heeft de finale bereikt in de klasse tot 70 kilogram. In de halve eindstrijd versloeg ze de Hongaarse Anett Meszaros met een waza-ari. In de finale moet de Nederlandse judoka het nu opnemen tegen de Spaanse Cecilia Blanco.

Update 14:37 uur

Ook Annika van Emden heeft de finale bereikt. In de klasse tot 63 kilogram versloeg ze in de halve eindstrijd de Duitse Hilde Drexler met een waza-ari.